Creditcard-afschrift OCR

Geautomatiseerde documentverwerking bespaart bedrijven tijd en geld en fouten en frustraties worden verminderd. Begin daarom met het automatisch en veilig scannen en verwerken van creditcardafschriften met Klippa!

Vertrouwd door ruim 1000 mooie merken uit binnen- en buitenland

Start met een vrijblijvende online demonstratie of neem contact op.

Wat wij kunnen met creditcard-afschriften

Our machine learning technology can automate many statement related business processes via our APIs and SDKs.
Creditcard-afschriften scannen
Beeldkwaliteit verbeteren en documenttype converteren
Creditcard-afschriften omzetten naar tekst in CSV, XLSX, XML en JSON (met OCR)
Data-extractie uit creditcard-afschriften
Creditcard-afschriften en transacties classificeren
(Cross)valideren van creditcard-afschriften
Workflow-optimalisatie

Data-extractie uit creditcard-afschriften

Een beeld zegt maar dan duizend woorden. Hieronder zie je een voorbeeld van de drie stappen die onze Scan en Herken kan zetten om automatisch data uit creditcardafschriften te halen.

Afschrift uploaden naar de OCR API

De eerste stap is het aanleveren van een foto of een PDF-bestand van een contract aan onze API. Meestal gebeurt dit vanuit een mobiele app, e-mail, FTP of webapplicatie. 

In de meeste gevallen wordt de camera op de mobiele telefoon gebruikt. Als je nog geen camerafunctionaliteit in je app hebt, kan de Klippa Camera SDK nuttig zijn om te helpen bij het scannen.

Beeld naar tekst met OCR

De volgende stap is het converteren van de PDF of afbeelding naar leesbare tekst met behulp van OCR. De volgende stap: het verkrijgen van gestructureerde gegevens met behulp van machine learning.

Getting JSON output from the API

The Klippa Parser takes the TXT gained from the OCR in step 2 and converts it into structured JSON using machine learning. The JSON is then returned as output from the API. From here the credit card statement data can easily be processed into your database. Of course other file formats like CSV, XLSX, XML and more options are available. 

The example on the left is a simplified example of a processed credit card statement. The lines are not included in this example.
Verminder kosten
Start met Klippa en spendeer minder geld aan het verwerken van creditcard-afschriften.
Verbeter snelheid
Besteed minder tijd aan documentverwerking.
Verminder fouten
Voorkom menselijke fouten met data-extractie van hoge kwaliteit. Identificeer risico’s automatisch.
Voorkom fraude
Herken fouten automatisch, zoals dubbele contracten of fraude.
Welke creditcard-afschriften worden geëxtraheerd?
Hieronder staan de standaard datavelden. Deze kunnen aangepast worden naar jouw wensen. Op verzoek kunnen andere velden worden toegevoegd.
Documenttype
Beeldkwaliteit
Creditcard-afschrift leverancier
Kaartnummer
Naam en adres van kaarthouder
Datum/periode
Startbalans
Eindbalans
Totaalbedrag afgeschreven
Totaalbedrag bijgeschreven
Transactievelden met omschrijving en ontvanger, banknummer, naam, datum en bedrag
Even telefonisch kennismaken?
We vertellen je in een persoonlijk gesprek graag meer over Klippa. Je kunt teruggebeld worden op een datum en tijd waarop het jou schikt.
Klippa - Call Me Back - NL
We zijn tijdens kantooruren telefonisch bereikbaar in het Nederlands, Engels, Spaans, Frans en Duits. Ons nummer is +31 50 2111631.

Frequently Asked Questions

Wat kost het automatiseren van het verwerken van creditcard-afschriften?
De prijs voor Klippa is afhankelijk van het aantal velden en het scanvolume. Zowel pay per use als een maandelijks abonnement is mogelijk. Neem contact op met onze specialisten voor een exacte prijsopgave.
Welke typen afschriften worden ondersteund?
We ondersteunen alle grote creditcardmaatschappijen, zoals Visa, MasterCard en American Express, maar ook banken. Als we jouw maatschappij nog niet ondersteunen, kunnen we onze machine learning-modellen op korte termijn trainen om het te ondersteunen. In principe kan elk afschrift worden verwerkt en kunnen alle gegevens eruit worden gehaald.
Is Klippa’s oplossing AVG-proof?
Alle diensten die Klippa aanbiedt zijn volledig conform de AVG. Wij gebruiken alleen ISO-gecertificeerde servers binnen de Europese Unie voor de verwerking. Wij slaan geen gegevens op van jou of je klanten na verwerking.
Wordt het opvragen van velden uit creditcardafschriften ondersteund?
Ja. Klippa kan zowel de algemene data in het afschrift als line items extraheren. Optioneel kunnen we de velden zelfs indelen in specifieke categorieën zoals verkoper, product of risicotype.
Hoe lang doet Scan en Herken erover om afschriften te verwerken?
De snelheid van de verwerking is afhankelijk van het aantal pagina’s en het type document. In het algemeen duurt de verwerking van een afschrift met maximaal drie pagina’s minder dan vijf seconden. Hoe meer pagina’s, hoe langer de verwerking duurt.
Kan Klippa creditcard-afschriften omzetten naar CSV, XLSX, XML of JSON?
Ja, dat kunnen we. Klippa maakt foto’s van creditcardafschriften, of PDF-documenten, en converteert deze naar leesbare tekst met behulp van Scan en Herken (OCR). Van daaruit gebruiken we machine learning om de tekst om te zetten in gestructureerde data. Meestal gebruiken we hiervoor JSON, maar afhankelijk van je voorkeuren kunnen we ook creditcard-afschriften omzetten naar CSV, XLSX of XML.

Mogelijkheden voor het automatiseren van de verwerking van creditcard-afschriften

De verwerking van creditcard-afschriften gebeurt meestal bij betalingen, boekhouding en beheer van uitgaven. Bijvoorbeeld om creditcard-afschriften automatisch te matchen met bonnen of andere uitgaven. Geautomatiseerde verwerking van creditcard-afschriften bespaart bedrijven enorm veel tijd en voorkomt fouten. Het verwerken van creditcard-afschriften met behulp van OCR kan de verwerkingstijd en -kosten tot wel 70% verminderen.
Vragen?
Heb je nog vragen over onze dienstverlening? Stel ze gerust. We zijn bereikbaar via de telefoon, e-mail en chat!
050 2111631