OCR voor HR documenten

De hoeveelheid documenten die verwerkt moeten worden in HR is groter dan ooit. Met onze slimme data-extractie API en SDK is het automatisch verwerken van cv’s, motivatiebrieven en werkgeversverklaringen een fluitje van een cent! 

Vertrouwd door ruim 1000 mooie merken uit binnen- en buitenland

Start met een vrijblijvende online demonstratie of neem contact op.
Verlaag kosten
Besteed minder aan het verwerken van HR documenten.
Verhoog efficiëntie
Verwerk automatisch HR documenten binnen enkele seconden.
Voorkom fouten
Voorkom fouten door automatische data extractie.
Voorkom fraude
Automatisch fouten, dubbele en fraude herkennen.

Hoe werkt het?

Stuur je documenten naar onze HR documenten API.
Klippa converteert documenten naar tekst, classificeert het documenttype, identificeert belangrijke gegevensvelden en converteert documenten naar gestructureerde gegevens.
Je krijgt alle gegevens die je nodig hebt binnen enkele seconden.
Even telefonisch kennismaken?
We vertellen je in een persoonlijk gesprek graag meer over Klippa. Je kunt teruggebeld worden op een datum en tijd waarop het jou schikt.
Klippa - Call Me Back - NL
We zijn tijdens kantooruren telefonisch bereikbaar in het Nederlands, Engels, Spaans, Frans en Duits. Ons nummer is +31 50 2111631.
Laten we kennismaken!
Voel je vrij om al je vragen te stellen of een offerte aan te vragen. Neem contact op via mail, telefoon of chat!
+31 50 2111631

Automatische verwerking van HR documenten via slimme dataextractie

Als je op de HR afdeling werkt, gaan er dagelijks allerlei documenten door je handen. Denk aan mensen die solliciteren naar een baan bij jouw bedrijf, dit gaat alleen al gepaard met een cv, een motivatiebrief en een kopie van een identiteitsbewijs voor elke sollicitant. Maar er zijn ook werkgeversverklaringen, VOG’s, arbeidscontracten en een willekeurig aantal andere documenten die je moet verwerken.

Gelukkig is geautomatiseerde data extractie op HR-documenten mogelijk met OCR. Geautomatiseerde gegevensextractie versnelt de verwerking van jouw documenten met 90% of meer. We kunnen elk gegevensveld op een document extraheren en omzetten in doorzoekbare tekst. We valideren ook de kwaliteit van documenten als het gaat om veiligheids- en ID-gerelateerde documenten.

Waar kan het voor gebruikt worden?

De gebruikssituaties voor OCR op HR-documenten lopen sterk uiteen. Er is geen sector waarvoor documentverwerking geen relevante en nuttige oplossing is. Elk bedrijf dat sollicitaties, ID’s, juridische documenten, statutaire documenten of andere tekstdocumenten verwerkt, heeft baat bij automatisering met OCR.

Wat is het belang van doorzoekbare tekst voor HR-documenten?

Afhankelijk van de grootte van je bedrijf zul je grote hoeveelheden documenten moeten verwerken. De verscheidenheid aan documenttypes maakt het moeilijk voor je om snel te navigeren en documenten te vinden voor specifieke gegevens, personeel, wettelijke vereisten of een ander gegevenspunt. Door je documenten doorzoekbaar te maken, kun je snel de inhoud vinden die je nodig hebt op basis van je trefwoorden, ongeacht het documenttype dat de informatie bevat. Zo heb je alle informatie over alle bedrijfsdocumenten binnen handbereik wanneer je die nodig hebt. Denk eens aan alle tijd die je hiermee bespaart.