ID-kaart OCR

Verhoog de efficiëntie van jouw organisatie met scan en herken. Verwerk ID-kaarten veilig en automatisch met Klippa.

Vertrouwd door ruim 1000 mooie merken uit binnen- en buitenland

Start met een vrijblijvende online demonstratie of neem contact op.

Data extractie op ID-kaarten

Omdat beelden meer zeggen dan woorden is hieronder een voorbeeld te zien van onze data extractie op ID-kaarten.

Velden en controles op ID-kaarten

Hieronder staan de standaard geëxtraheerde gegevensvelden (vinkje) en geautomatiseerde controles (slotjes) voor ID-kaarten. Deze kunnen per klant of per land worden aangepast. Op verzoek kunnen ook extra velden worden uitgelezen.
Volledige naam
Nationaliteit
Geboortedatum
Geboorteplaats
Geslacht
Uitgiftedatum
Geldig tot
Documentnummer
Sofinummer (BSN)
Foto van de ID-kaart
Machine readable zone (MRZ)

Herken dubbele documenten via image hashing
Herken fraude door automatische controles
Vergelijk automatisch selfies met de pasfoto
Verlaag kosten
Besteed minder aan het verwerken van identiteitsdocumenten.
Verhoog efficiëntie
Verwerk automatisch identiteitsdocumenten.
Voorkom fouten
Voorkom handmatige fouten door automatische data extractie.
Voorkom fraude
Automatisch fouten, dubbele en fraude herkennen.

Veelgestelde vragen

Wat kost scan en herken voor ID-kaarten?
De prijs is afhankelijk van het volume documenten dat per maand verwerkt gaat worden. Tevens is de prijs afhankelijk van of er op basis van een API of SDK gewerkt wordt. Neem contact op met onze experts voor een exacte offerte.
Kan Klippa de MRZ op ID-kaarten lezen?
In tegenstelling tot paspoorten, hebben niet alle ID-kaarten een MRZ. Als ze wel een MRZ hebben, wordt meestal MRZ type 1 gebruikt. Deze bestaat uit drie regels, die elk 30 tekens lang zijn. Klippa kan alle MRZ-types uitlezen, dus het korte antwoord is ja!
Kan Klippa de pasfoto uit een ID-kaart halen?
Voor sommige use cases kan het extraheren van foto’s en/of handtekeningen op ID-kaarten relevant zijn. Bij Klippa streven we er altijd naar om voor elke situatie de beste oplossing te leveren. Daarom bieden wij naast alle normale datavelden ook pasfoto’s- en handtekeningen-extractie voor ID-kaarten aan. 
Welke ID-kaarten worden ondersteund?
We zijn op weg om alle ID-kaarten wereldwijd te ondersteunen. Momenteel ondersteunen we Europese, Amerikaanse, Russische en vele Aziatische documenten. Elke ID-kaart met een MRZ kan ook worden verwerkt. Als u een specifiek type ID-kaart heeft waarvoor je verwerking wilt, neem dan even contact op.
Hoe controleert Klippa op echtheid?
Naast de normale data-extractie biedt Klippa een API en SDK voor identiteitsvalidatie. Deze oplossing heet Klippa Identity Validation en wordt gebruikt voor KYC en remote customer onboarding. Het gaat een stap verder dan alleen de OCR API en controleert daadwerkelijk de beeldkwaliteit, de geldigheid van het paspoort en tal van andere punten. Het maakt het ook mogelijk om twee onafhankelijke selfie-foto’s te vergelijken met de foto op het paspoort, waarbij een bijpassende score wordt teruggegeven om te valideren of het om dezelfde persoon gaat.
Is Klippa GDPR-compliant?
Alle diensten die Klippa aanbiedt zijn volledig GDPR-compliant. We gebruiken alleen ISO-gecertificeerde servers binnen de Europese Unie voor de verwerking en er is een overeenkomst voor de gegevensverwerking. Wij slaan geen gegevens van u of uw klanten op.
Is er documentatie van de OCR API voor ID-kaarten?
Klippa is opgericht door ontwikkelaars. Daarom begrijpen we de waarde van een goed gedocumenteerde API. Onze documentatie is gemaakt met behulp van SWAGGER en is te vinden via deze link.
Vragen?
Wij helpen je graag met elke vraag. Neem contact op via mail, telefoon of chat! 
+31 50 2111631

Automatische verwerking van identiteitskaarten

Een vervelend en tijdrovend proces is het invoeren van identiteitsdocumenten. Het is in sommige gevallen een repetitieve taak voor klanten, in andere gevallen voor medewerkers. Wij hebben het mogelijk gemaakt om de documentverwerking voor identiteitsdocumenten te automatiseren, via onze OCR. Dit kan de totale tijd die nodig is voor de verwerking sterk verminderen, de kosten van het proces minimaliseren en de fraude verminderen. 

Wanneer is ID-kaart OCR van toepassing? 

In het geval dat alle gegevens van een identiteitsbewijs zoals paspoort, ID-kaart of rijbewijs moeten worden verwerkt, kan Klippa een automatiseringsoplossing bieden. Automatische verwerking, classificatie en gegevensextractie zijn allemaal taken die door ons worden uitgevoerd. De branches waarin wij onze oplossing hebben toegepast zijn het bankwezen, verzekeringen, de boekhouding, de woningbouw, de reisbranche, het hotelwezen, de bouwsector en nog veel meer.