Factuur OCR

Verhoog de efficiëntie van jouw organisatie met scan en herken. Verwerk facturen veilig en automatisch met Klippa.

Vertrouwd door ruim 1000 mooie merken uit binnen- en buitenland

Start met een vrijblijvende online demonstratie of neem contact op.

Wat wij kunnen met facturen

Onze machine learning techniek kan vele factuur gerelateerde bedrijfsprocessen automatiseren via API’s en SDK’s.
Facturen scannen
Converteer documenttypes van facturen
Factuur naar tekst, UBL, CSV, XLSX of JSON met OCR
Data extractie voor facturen
Facturen en line items classificeren
Factuurgegevens 
(cross)valideren 
Factuurbeheer
Workflow optimisation

Data extractie voor facturen

Een beeld spreekt meer dan duizend woorden. Hieronder staat een voorbeeld van de drie stappen die onze OCR-engine neemt om automatisch gegevens uit facturen te halen.

Uploading invoices to the API

The first step is providing a picture or a PDF file of an invoice to our API. Usually this is done from a mobile app, email, FTP or web application.

The document can be send cropped or uncropped (with some kind of background). If it is send uncropped, the Klippa API will automatically crop the document.

The Klippa invoice scanning SDK can also be used to implement in mobile apps. 

Image to text using OCR

As soon as an invoice picture or PDF has been received, it is converted to a TXT file. In this step all the text from the document is extracted, but it is not yet structured.

JSON response van de API

De Klippa Parser neemt de TXT van de OCR in stap 2 en zet deze om in gestructureerde JSON met behulp van machine learning. De JSON wordt dan teruggestuurd als output van de API.

Van hieruit kunnen de facturen eenvoudig worden verwerkt in een database. Of je nu bonnen verwerkt voor de boekhouding of voor loyaliteit, Klippa helpt je.
Verlaag de kosten
Besteed minder aan het verwerken van facturen.
Verhoog de efficiëntie
Verwerk automatisch facturengegevens.
Voorkom fouten
Voorkom handmatige fouten door automatische data extractie.
Voorkom fraude
Automatisch fouten, dubbele en fraude herkennen.
Welke factuurvelden worden uitgelezen met OCR?
Hieronder staan de standaard geëxtraheerde gegevensvelden (vinkjes) en geautomatiseerde controles (sloten). Deze kunnen per klant worden aangepast. Op verzoek kunnen ook extra velden worden geëxtraheerd.
Soort document
Kwaliteit van de afbeelding
Land van herkomst
Taal van het document
Winkelnaam
Adresgegevens winkel
Contactgegevens winkel
Website winkel
Klantgegevens
Betaalmethode
Kaartnummer
Wisselgeld
Aankoopdatum
Uiterlijke betaaldatum
Leverdatum
Totaalbedrag en munteenheid
BTW-bedragen
BTW-percentages
Line item beschrijving, aantal, prijs en categorie
Factuurnummer
Purchase order nummer
KVK-nummer
BTW-number
En meer velden
Dubbele herkenning
Ontdek fraudeleuze documenten
Even telefonisch kennismaken?
We vertellen je in een persoonlijk gesprek graag meer over Klippa. Je kunt teruggebeld worden op een datum en tijd waarop het jou schikt.
Klippa - Call Me Back - NL
We zijn tijdens kantooruren telefonisch bereikbaar in het Nederlands, Engels, Spaans, Frans en Duits. Ons nummer is +31 50 2111631.

Veelgestelde vragen

Wat kost factuurherkenning met OCR?
De prijs voor het herkennen van facturen is afhankelijk van het aantal velden en het documentvolume. Zowel pay per use als maandelijkse licenties zijn beschikbaar. Neem contact op met onze solutions architects voor een exacte prijsopgave.
Wat voor facturen worden ondersteund?
Alle soorten facturen worden ondersteund.
Werkt de OCR ook voor factuurregels?
Klippa ondersteunt zeker het herkennen van factuurregels. We hebben een speciaal machine learning algoritme dat gericht is op het herkennen van regels op facturen. Voor elke lijn worden het aantal, de beschrijving, de prijs per eenheid, de totale prijs en eventueel de BTW-waarden geëxtraheerd. Optioneel kunnen ook SKU, gewichten en maten worden geëxtraheerd. 

Na de regel extractie voert Klippa ook de classificatie van regels uit. Met behulp van een extra algoritme classificeren we meer dan 20 categorieën voor elke lijn. Bijvoorbeeld ‘Food’, ‘Electronics’, ‘Alcoholic’ en nog veel meer opties. Op basis van deze categorieën kan de BTW-aftrekbaarheid worden bepaald, kunnen spaarpunten worden verdeeld en kunnen grootboekrekeningen worden gesuggereerd. Dit is perfect om te implementeren als oplossing voor de automatisering van de crediteurenadministratie.
Wat zijn de toepassingen?
Klippa probeert zoveel mogelijk gegevens uit facturen te halen via OCR en machine learning. Dit zorgt ervoor dat we zoveel mogelijk use cases kunnen ondersteunen. 

Use cases die we vaak tegenkomen zijn kwaliteitsdetectie, geldigheidscontrole, garantie-inzichten, factuuranalyse, uitgaveninzichten, cashbacks, loyalty, btw-terugvordering, 2-way matching, 3-way matching en boekhouding. 

RPA accounts payable automation is momenteel de meest populaire use case. Met Klippa kun je tot 95% van je factuurverwerking automatiseren met behulp van OCR en machine learning. 
Welke talen worden ondersteund?
Alle Europese talen worden ondersteund. Onze engine presteert het best op facturen in het Nederlands, Noors, Deens, Zweeds, Fins, Italiaans, Portugees, Engels, Spaans, Duits, Hebreeuws of Frans. Andere talen kunnen op verzoek worden ondersteund door het trainen van onze machine learning modellen.
Is Klippa factuur OCR GDPR compliant?
Alle diensten die Klippa aanbiedt zijn volledig GDPR-compliant. Wij maken alleen gebruik van ISO-gecertificeerde servers binnen de Europese Unie voor de verwerking van facturen. Er is een overeenkomst voor de gegevensverwerking. Wij slaan geen gegevens op na verwerking.
Is er API documentatie beschikbaar?
Klippa is opgericht door ontwikkelaars. Daarom begrijpen we de waarde van een goed gedocumenteerde API. Onze documentatie is gemaakt met behulp van SWAGGER en is te vinden via deze link.
Vragen?
Wij helpen je graag met elke vraag. Neem contact op via mail, telefoon of chat!  
+31 50 2111631