Serienummer OCR & gegevensherkenning

Verbeter de effectiviteit van jouw organisatie met Optical Character Recognition (OCR) en data-extractie. Verwerk serienummers veilig en snel met Klippa. Aangedreven door Machine Learning.

Vertrouwd door ruim 1000 mooie merken uit binnen- en buitenland

Start met een vrijblijvende online demonstratie of neem contact op.

Wat we kunnen doen met serienummers

Onze Machine Learning technologie kan via onze API’s en SDK’s veel bedrijfsprocessen, waar serienummers voor nodig zijn, automatiseren.
Scannen en herkennen van serienummers
Formaatconversie en verbetering van de scan-kwaliteit
Extractie van serienummers naar tekst, CSV, XLSX of JSON
Data-extractie uit alle soorten documenten
Inhoud classificeren met serienummers
(Kruis)validatie van serienummer-gegevens

Serienummer veld-extractie

Een afbeelding zegt meer dan duizend woorden. Hieronder zie je een voorbeeld van de drie stappen die onze OCR-engine neemt om automatisch serienummers uit documenten te halen.

Upload documenten naar de API

De eerste stap is het verstrekken van een foto of een PDF-bestand van een document met een serienummer aan onze API. Meestal gebeurt dit vanuit een mobiele app, e-mail, FTP of webapplicatie.

Van afbeelding naar tekst met OCR

Zodra een foto of PDF is ontvangen, wordt elke pagina omgezet in een TXT-bestand. In deze stap wordt alle tekst uit het document gehaald, maar nog niet gestructureerd.

JSON-uitvoer van de API krijgen

De Klippa Parser neemt de TXT verkregen uit de OCR in stap 2 en zet deze met behulp van Machine Learning om in gestructureerde JSON. De JSON wordt vervolgens geretourneerd als output van de API. Het serienummer op het document wordt nu geëxtraheerd.

Van hieruit kan het veld gemakkelijk worden verwerkt in je database. Of je nu serienummers verwerkt voor registratie, identificatie of andere doeleinden, Klippa is er om jou te helpen.

De afbeelding links is een vereenvoudigd voorbeeld van de JSON respons.
Verlaag
kosten
Besteed minder aan het extraheren van serienummers door Klippa te gebruiken.
Verbeter snelheid
Verwerk serienummers automatisch binnen enkele seconden.
Voorkom
fouten
Voorkom fouten door handmatige invoer met hoogwaardige data-extractie van serienummers.
Vermijd fraude
Automatische herkenning van fouten, duplicaten en fraude.
Welke documenten kun je scannen voor serienummers?
Hieronder vind je een lijst van documenten waarvoor je serienummer-extractie kunt gebruiken. Dit is geen volledige lijst, maar hangt af van wat de klant verlangt.
Verzekeringsdocumenten
Garantie-certificaten
Facturen en bonnetjes
Foto’s van serienummers op producten
En nog veel meer
Frauduleuze documenten identificeren via kruiscontroles
Even telefonisch kennismaken?
We vertellen je in een persoonlijk gesprek graag meer over Klippa. Je kunt teruggebeld worden op een datum en tijd waarop het jou schikt.
Klippa - Call Me Back - NL
We zijn tijdens kantooruren telefonisch bereikbaar in het Nederlands, Engels, Spaans, Frans en Duits. Ons nummer is +31 50 2111631.

Veelgestelde vragen

Wat kost serienummer OCR?
De prijsstructuur voor Klippa serienummer herkennen is afhankelijk van het aantal documenten. Zowel pay-per-use als maandelijkse licenties zijn mogelijk. Neem contact op met onze productspecialisten voor een exacte prijsopgave.
Welk soort serienummers worden ondersteund?
Serienummers identificeren anders identieke eenheden met vele, voor de hand liggende redenen. Ze bestaan in vele vormen en verschijnen op vele producten. In het algemeen ondersteunen wij alle serienummers, inclusief:

✔︎ Serienummers voor fysieke goederen
✔︎ Serienummers voor immateriële goederen
✔︎ Internationale standaard serienummers (ISSN)
✔︎ Internationale standaardboeknummers (ISBN)
✔︎ Certificaatautoriteiten (CA)

Mocht je je afvragen of we een bepaald serienummer ondersteunen of een andere vraag hebben, neem dan gerust contact met ons op.
Welk soort klanten gebruiken Klippa?
De engine van Klippa haalt via OCR en Machine Learning zoveel mogelijk gegevens uit documenten. We ondersteunen veel verschillende soorten klanten, omdat onze engine zo veelzijdig is. 

Het wordt het meest gebruikt door klanten in de auto-, retail- en verzekeringsbranche.
Welke talen worden ondersteund door Klippa?
Alle Europese talen worden ondersteund. Onze engine presteert het best op documenten in het Engels, Nederlands, Noors, Deens, Zweeds, Fins, Italiaans, Portugees, Spaans, Duits, Hebreeuws en Frans.

Andere talen kunnen op verzoek worden ondersteund, we moeten onze modellen daarvoor wel eerst met Machine Learning trainen.
Is Klippa serienummer-verwerking AVG-conform?
Alle diensten die Klippa aanbiedt zijn volledig AVG-compliant. Standaard gebruiken we ISO-gecertificeerde servers binnen de Europese Unie voor de verwerking. Als je niet binnen de EU gevestigd bent, kunnen we ook servers opzetten in een regio naar keuze.

Daarnaast is er een overeenkomst voor dataverwerking. We bewaren geen gegevens van jou of je klanten na verwerking. 
Kan Klippa documenten omzetten tot CSV, XLSX, XML of JSON?
Ja, dat kunnen we. Klippa maakt foto’s van documenten, of hun PDF-equivalenten, en zet ze met behulp van OCR om in leesbare tekst. Daarna gebruiken we Machine Learning om de tekst om te zetten in gestructureerde gegevens. Meestal gebruiken we hiervoor JSON, maar afhankelijk van jouw voorkeur kunnen we documenten ook omzetten naar CSV, XLSX of XML.
Vragen?
Voel je vrij om al je vragen te stellen!
Kom in contact via email, telefoon of chat. 
+31 50 2111631

Wat is een serienummer?

Een serienummer is een uniek nummer (of een groep cijfers en letters) dat aan een specifiek artikel wordt toegekend.

In plaats van namen en nummers die een hele reeks producten specificeren, geven serienummers een uniek nummer aan één artikel of product tegelijk.

Serienummers worden voornamelijk gebruikt voor identificatie en inventarisatie doeleinden. Zij stellen een bedrijf bijvoorbeeld in staat aanvullende informatie te verkrijgen over vervangingen of compatibele onderdelen. Ze zijn ook waardevol bij de kwaliteitscontrole.

Wist je dat Klippa OCR naast serienummers ook andere typen gegevensvelden kan scannen, zoalsbarcodes, EAN-codes, of zelfs QR-codes?

Neem contact met ons op voor meer informatie.