OCR voor belastingaangiftes & data verwerking

Verbeter de effectiviteit van je organisatie met Optical Character Recognition (OCR) en data extractie. Verwerk belastingaangiftes veilig en snel met Klippa. Aangedreven door Machine Learning.

Vertrouwd door ruim 1000 mooie merken uit binnen- en buitenland

Start met een vrijblijvende online demonstratie of neem contact op.

Wat we kunnen doen met je belastingaangiftes

Onze Machine Learning technologie kan via onze API’s en SDK’s veel aan belastingaangifte-gerelateerde bedrijfsprocessen automatiseren.
Belastingaangiftes scannen
Formaatconversie en verbetering van de scan-kwaliteit
Afbeelding naar tekst en JSON met OCR
Data extractie uit belastingaangiftes
Classificatie van belastingaangiftes
Controleer woonplaats en adres
Controleer inkomen en werk
Controleer de zakelijke en belastingregistratie

Belastingaangifte data extractie

Een beeld zegt meer dan duizend woorden. Hieronder zie je een voorbeeld van de drie stappen die onze OCR-engine neemt om automatisch gegevens uit belastingaangiften te extraheren.

Upload de belastingaangifte naar de API

De eerste stap is het aanleveren van een afbeelding of een pdf-bestand van een belastingaangifte aan onze API. Dit gebeurt meestal vanuit een mobiele app of een webapplicatie.

Het document kan bijgesneden of onbewerkt (met achtergrond) worden verzonden. Als de scan onbewerkt wordt verzonden, zal de Klippa API het document automatisch bijsnijden. De SDK voor het scannen van belastingaangiften van Klippa kan ook in mobiele apps worden gebruikt.

Beeld naar tekst met OCR

Zodra een foto of PDF wordt ontvangen, wordt deze door onze engine omgezet in een TXT-bestand. In deze stap wordt alle tekst uit het document gehaald, maar nog niet gestructureerd.

Verkrijg JSON-uitvoer van de API

De Klippa Parser neemt de TXT verkregen uit de OCR in stap 2 en zet deze met behulp van machine learning om in gestructureerde JSON. De JSON wordt vervolgens teruggestuurd als output van de API. 

Vanaf hier kan het belastingoverzicht eenvoudig worden verwerkt in je database. Of je nu belastingverklaringen verwerkt voor de boekhouding, bewijs van inkomen verificatie of belastingregistratie doeleinden, Klippa is er om je te helpen.
Verlaag kosten
Besteed minder aan het verwerken van belastingaangiften.
Verbeter snelheid
Verwerk belastingaangiften binnen seconden.
Vermijd
fouten
Vermijd fouten met automatische data extractie.
Voorkom fraude
Herken automatisch fouten, duplicaten en fraude.
Welke velden van een belastingaangifte kun je extraheren?
Over het algemeen kunnen alle gegevensvelden uit een belastingaangifte worden geëxtraheerd. Om je een idee te geven, hebben we hieronder enkele voorbeelden op een rij gezet. De geëxtraheerde gegevensvelden kunnen voor elke klant worden aangepast. Extra velden kunnen op verzoek worden geëxtraheerd.
Werkgeveridentificatienummer (EIN)
Bedrijfsnaam
Bedrijfsadres
Datum van oprichting
Totale activa
Fiscale jaar
(Belastbaar) inkomen
Deducties
Kredieten
Retouren & toeslagen
Kosten van verkochte goederen
Brutowinst
Dividenden
Rente
Kapitaal winsten
Royalty’s
Belastingteruggave
KvK-nummer
Btw-nummers
En nog veel meer
Vind duplicaten via hashing van afbeeldingen
Identificeer frauduleuze documenten via kruiscontroles
Even telefonisch kennismaken?
We vertellen je in een persoonlijk gesprek graag meer over Klippa. Je kunt teruggebeld worden op een datum en tijd waarop het jou schikt.
Klippa - Call Me Back - NL
We zijn tijdens kantooruren telefonisch bereikbaar in het Nederlands, Engels, Spaans, Frans en Duits. Ons nummer is +31 50 2111631.

Veelgestelde vragen

Wat kost OCR voor belastingaangifte?
De prijsstructuur voor het vastleggen van Klippa-belastingoverzichten is afhankelijk van het aantal velden en het documentsvolume. Zowel pay-per-use als maandelijkse licenties zijn beschikbaar.

Neem contact op met onze productspecialisten voor een exacte offerte.
Welk type belastingaangiftes worden ondersteund?
Er zijn veel verschillende soorten belastingaangiften in de wereld of zelfs in één land. Over het algemeen ondersteunen wij al deze soorten en vormen. Onderstaande lijst geeft enkele voorbeelden, maar is niet uitputtend:

✔︎ Formulier 1040
✔︎ Formulier 1040EZ
✔︎ Formulier 1040A
✔︎ Formulier W-2
✔︎ Formulier W-4
✔︎ Formulier W-4P
✔︎ Formulier 1099-MISC
✔︎ Formulier 1098
✔︎ Formulier 941
✔︎ Formulier 8962

Als je je afvraagt of we een bepaald formulier ondersteunen of een andere vraag hebt, neem dan gerust contact met ons op.
Welk soort klanten gebruiken Klippa?
De Klippa engine haalt via OCR en Machine Learning zoveel mogelijk data uit belastingaangiftes. We ondersteunen veel verschillende soorten klanten, omdat onze motor zo veelzijdig is. 

Het wordt het meest gebruikt door klanten bij de boekhouding, boekhouding, verwerking van leningsaanvragen, bewijs van woonplaats, verwerking van hypotheekaanvragen en bewijs van inkomen.
Welke talen worden ondersteund door Klippa?
Alle Europese talen worden ondersteund. Onze engine presteert het best op documenten in het Engels, Nederlands, Noors, Deens, Zweeds, Fins, Italiaans, Portugees, Spaans, Duits, Hebreeuws en Frans. 

Andere talen kunnen op verzoek worden ondersteund, we moeten onze modellen daarvoor wel eerst met Machine Learning trainen.
Is Klippa belastingaangifte-verwerking AVG-conform?
Alle diensten die Klippa aanbiedt zijn volledig AVG-compliant. Standaard gebruiken we ISO-gecertificeerde servers binnen de Europese Unie voor de verwerking. Als je niet binnen de EU gevestigd bent, kunnen we ook servers opzetten in een regio naar keuze.

Daarnaast is er een overeenkomst voor dataverwerking. We bewaren geen gegevens van jou of je klanten na verwerking.
Kan Klippa belastingaangiftes omzetten tot CSV, XLSX, XML of JSON?
Ja, dat kunnen we. Klippa maakt foto’s van documenten, of hun PDF-equivalenten, en zet ze met behulp van OCR om in leesbare tekst. Daarna gebruiken we Machine Learning om de tekst om te zetten in gestructureerde gegevens. Meestal gebruiken we hiervoor JSON, maar afhankelijk van jouw voorkeuren kunnen we documenten ook omzetten naar CSV, XLSX of XML.
Vragen?
Voel je vrij om al je vragen te stellen!
Kom in contact via email, telefoon of chat.
+31 50 2111631

Wat is een belastingaangifte?

Een belastingaangifte is een formulier ingediend bij een belastingdienst dat inkomsten, uitgaven en andere belastinginformatie vermeldt.

In de meeste landen moeten ze jaarlijks worden ingediend voor een persoon of bedrijf met te rapporteren inkomsten, waaronder lonen, rente, dividenden, vermogenswinsten en andere winsten.

Alle gegevens op een belastingaangifte, zoals de naam en het adres van een persoon, kunnen worden geëxtraheerd. In combinatie met een andere vorm van identificatie kan deze informatie iemands woonplaats, inkomen en soms zelfs hun identiteit bevestigen.

Wist je dat Klippa OCR naast belastingaangiften ook andere soorten financiële documenten kan scannen, zoals balansen, winst-en-verliesrekeningen, btw aangiftes of zelfs afdrachtsadviezen? Neem contact met ons op voor meer informatie.