Scan en herken API

Integreer Klippa scan en herken (OCR) via een REST API in je eigen applicatie. Geschikt voor data extractie op o.a. bonnen, facturen, contracten en ID bewijzen.
24/7 documenten aanleveren via de API
De REST API is 24/7 beschikbaar om aan te roepen vanuit web- en mobiele applicaties. Alle standaard soorten documenten als Word, E-Mail, TXT, BMP, JPG, PNG en PDF worden ondersteund.
Razendsnelle verwerking
De gemiddelde verwerkingstijd van de Klippa scan en herken api ligt tussen de 0.5 en 4 seconden op basis van het soort document. Realtime scan en herken is dus binnen handbereik met de Klippa API!

JSON output voor efficiënte communicatie.

De scan en herken API geeft standaard JSON als output met deze velden . Indien gewenst kunnen zowel de velden als de output via maatwerk worden aangepast. Zo kunnen er custom velden worden aangemaakt of kan de output aangepast worden naar formats als XML, CSV, UBL of XSLX.

Realtime scan en herken met SDK

Applicaties die een realtime scan en herken oplossing vereisen kunnen gebruik maken van de scan en herken SDK om nog sneller documenten te verwerken. Integreer de Klippa SDK in je applicatie om on device OCR uit te voeren. Documenten kunnen op deze manier in 0.5 tot 2 seconde worden verwerkt.

Vertrouwd door ruim 1000 mooie merken uit binnen- en buitenland.

Start met een vrijblijvende online demonstratie of neem contact op.

Standaard velden & bestandstypen

De standaard API ondersteund bestandsformaten als Word, E-Mail, TXT, BMP, JPG, PNG en PDF als input. Daarbij wordt een JSON output gegeven met de volgende informatie:

Factuurgegevens:
Factuurnummer
Factuurdatum
Vervaldatum
Ordernummer


NAW:
Bedrijfsnaam
IBAN
Btw-nummer
KvK-nummer
Postcode
E-mailadres
Klantnummer
Telefoonnummer


Bedragen
Grondslag bedrag
BTW bedrag per percentage
BTW percentages
Totaal btw bedrag
Totaalbedrag excl. BTW
Totaalbedrag incl. BTW
Valuta


Beta:
Line-item herkenning


Talen & valuta:
De Klippa API ondersteund standaard alle valuta van de wereld. Wat betreft talen ondersteunen we alle talen met het westerse schrift. De beste resultaten worden behaald in het Nederlands, Duits, Frans, Engels, Spaans en Italiaans.


Maatwerk scan en herken API
Naast bovenstaande is het via maatwerk mogelijk om andere input formats aan te leveren, output formats te configureren of custom velden via de API terug te krijgen. Klippa gaat graag met je in gesprek via mail, telefoon of chat.

Documentatie
Technische documentatie over de Klippa scan en herken API is te vinden op deze pagina.
Automatiseer de data extractie op documenten.
Met scan en herken is het handmatig verwerken van bonnen, facturen, contracten en paspoorten verleden tijd.

Wat kost de API voor scan en herken?

De standaard Klippa API is te gebruiken op een per document basis of middels een maandlicentie. Bekijk hieronder de prijzen per document. Voor custom features of een vaste prijs per maand kun je contact met ons opnemen per mail, chat of telefoon.
Normaal
€0,09
per document tot 5.000 documenten per maand. 
Documenten insturen via REST API.
Output ontvangen in JSON.
Support per chat, mail en telefoon.
Dedicated accountmanager.
Eigen velden + configuratie input en output.
Setup fee vooraf.

Neem contact op

Groot
€0,07
per document vanaf 5.000 documenten per maand. 
Documenten insturen via REST API.
Output ontvangen in JSON.
Support per chat, mail en telefoon.
Dedicated accountmanager.
Eigen velden + configuratie van input en output.
Setup fee vooraf.

Neem contact op

Custom
Offerte
Custom mogelijkheden en grote volumes.
Documenten insturen via REST API.
Output ontvangen in JSON.
Support per chat, mail en telefoon.
Dedicated accountmanager.
Eigen velden + configuratie van input en output.
Setup fee vooraf.

Neem contact op

Plan een kennismaking

Een vrijblijvende kennismaking via een digitale meeting van 30 minuten.

Heb je nog vragen?
Bij Klippa denken we graag met je mee. Neem gerust contact met ons op via de telefoon, mail of onze live chat.
+31 50 2111631

Maatwerk scan en herken API

Soms is de standaard oplossing van Klippa niet toereikend voor de situatie van jouw bedrijf of klant. Daarom bieden we de mogelijkheid om custom scan en herken koppelingen te bouwen via onze API. De input is daarbij een stroom documenten in afbeeldingen of PDF formaat, de output is een JSON (of andere gestructureerde tekst) met de door Klippa herkende informatie per bon, factuur, contract, paspoort, verkooporder, vrachtbrief, pakbon of ander formulier. De herkende velden kunnen naar wens worden ingericht. In de meeste gevallen gaat het om velden als NAW, KVK, IBAN, datum, totaalbedrag, BTW-bedragen, relatie, factuurnummer, geboortedatum en naam.

Wat kost een custom scan en herken koppeling? 

Bij Klippa geloven we in een prijsmodel waar onze klanten ook blij van worden. Daarom hebben we doorgaans de scherpste prijzen in de markt. Omdat het om maatwerk gaat is het niet mogelijk om vaste prijzen te noemen. Afhankelijk van de wensen maken we uiteraard geheel vrijblijvend een offerte op.

Een offerte bestaat altijd uit een set-up fee voor de koppeling en een jaarbedrag voor de service. De hoogte van de set-up fee is afhankelijk van het aantal herkende velden en de complexiteit van de te verwerken documenten. De hoogte van het jaarbedrag is afhankelijk van het aantal verwerkte facturen. Bij een maatwerk API koppeling kun je er vanuit gaan dat de servicefee voor het verwerken van 3000 facturen per jaar circa 50 euro per maand is.

Is OCR hetzelfde als scan en herken?

Doorgaans wordt scan en herken gebruikt als de Nederlandse benaming voor OCR. Echter is OCR eigenlijk de conversie van een afbeelding of PDF naar een tekstdocument. De Klippa Scan en herken gaat verder dan dat en levert naast de pure tekst output ook gestructureerde JSON data mee. Hier vind je relevante informatie zoals de datum en het totaalbedrag van een bon, of de naam en geboortedatum van een paspoort. Een maatwerk OCR API behoort dus ook tot de mogelijkheden.