Scan en herken API

Integreer Klippa scan en herken (OCR) via een REST API in je applicatie. Profiteer van onze machine learning voor data extractie op o.a. bonnen, facturen, contracten en ID bewijzen. 
24/7 documenten aanleveren via de API
De REST API is 24/7 beschikbaar om aan te roepen vanuit web- en mobiele applicaties. Alle standaard soorten documenten als JPG, PNG en PDF worden ondersteund.
Razendsnelle verwerking
De gemiddelde verwerkingstijd van de Klippa scan en herken api ligt tussen de 0.5 en 4 seconden op basis van het soort document. Realtime scan en herken is dus binnen handbereik met de Klippa API!

JSON output voor efficiënte communicatie.

De scan en herken API geeft standaard JSON als output met deze velden . Indien gewenst kunnen zowel de velden als de output via maatwerk worden aangepast. Zo kunnen er custom velden worden aangemaakt of kan de output aangepast worden naar formats als XML, CSV, UBL of XSLX.

Realtime scan en herken met SDK

Applicaties die een realtime scan en herken oplossing vereisen kunnen gebruik maken van de scan en herken SDK om nog sneller documenten te verwerken. Integreer de Klippa SDK in je applicatie om on device OCR uit te voeren. Documenten kunnen op deze manier in 0.5 tot 2 seconde worden verwerkt.

Vertrouwd door ruim 1000 mooie merken uit binnen- en buitenland

Start met een vrijblijvende online demonstratie of neem contact op.

Standaard velden & bestandstypen

De standaard API ondersteund bestandsformaten als JPG, PNG en PDF als input. Daarbij wordt een JSON output gegeven met de volgende informatie:

Factuurgegevens:
Factuurnummer
Factuurdatum
Vervaldatum
Ordernummer
Leverdatum


NAW:
Bedrijfsnaam
Adresgegevens
IBAN
Btw-nummer
KvK-nummer
E-mailadres
Klantnummer
Telefoonnummer


Bedragen
Grondslag bedrag
BTW bedrag per percentage
BTW percentages
Totaal btw bedrag
Totaalbedrag excl. BTW
Totaalbedrag incl. BTW
Valuta


Overige opties:
Land van herkomst
Taal van document
Document type
Line-item beschrijving, prijzen, aantallen en BTW
Coordinaten
Kwaliteitsscores
Handtekening herkenning


Talen & valuta:
De Klippa API ondersteund standaard alle valuta van de wereld. Wat betreft talen ondersteunen we alle talen met het westerse schrift. De beste resultaten worden behaald in het Nederlands, Duits, Frans, Engels, Spaans en Italiaans.


Maatwerk scan en herken API
Naast bovenstaande is het via maatwerk mogelijk om andere input formats aan te leveren, output formats te configureren of custom velden via de API terug te krijgen. Klippa gaat graag met je in gesprek via mail, telefoon of chat.

Documentatie
Technische documentatie over de Klippa scan en herken API is te vinden op deze pagina.
Automatiseer de data extractie op documenten.
Met scan en herken is het handmatig verwerken van bonnen, facturen, contracten en paspoorten verleden tijd.