Dataveld-extractie met OCR en Machine Learning

De hoeveelheid documenten en afbeeldingen die verwerkt moeten worden is groter dan ooit. Met onze slimme data-extractie API en SDK is het automatisch extraheren van datavelden zojuist eenvoudig geworden!
Voor documenten en afbeeldingen, aangedreven door Machine Learning.

Vertrouwd door ruim 1000 mooie merken uit binnen- en buitenland

Start met een vrijblijvende online demonstratie of neem contact op.

We ondersteunen een scala aan speciale datavelden. 
Hieronder hebben we een paar opgesomd: 

KvK-nummers
KvK-nummers
Klippa kan automatisch KvK-nummers herkennen op veel verschillende soorten documenten. Na extractie kunnen we het geëxtraheerde nummer ook verifiëren via bronnen van derden.
BTW-identificatienummers
BTW-identificatienummers
Het automatisch extraheren van fiscale identificatienummers is een relevante taak in de boekhouding, het verwerken van kredietaanvragen en fiscale documenten. Klippa kan BTW-identificatienummers identificeren en extraheren uit vele soorten documenten. Op verzoek kan Klippa de geëxtraheerde nummers ook verifiëren via gegevensbronnen van derden.
Btw-nummers
Btw-nummers
Btw-nummers kunnen door Klippa op veel verschillende soorten documenten worden geëxtraheerd. De extractie wordt onder andere gedaan om frauduleuze facturen op te sporen en te controleren of btw-nummers bij bankrekeningnummers en bedrijfsnamen horen.
Burgerservicenummers
Burgerservicenummers
In veel KYC-, AML- en CDD-procedures is het burgerservicenummer een relevant gegeven. Klippa kan BSN’s uit verschillende soorten documenten halen.
MRZ-codes
MRZ-code
MRZ-codes zijn gecodeerde lijnen op identiteitsdocumenten zoals paspoorten, identiteitskaarten en rijbewijzen. Klippa kan automatisch alle drie typen MRZ’s uit meer dan 300 documenten wereldwijd halen, in vele verschillende talen. Klippa controleert ook de geldigheid van de MRZ.
IBAN & andere banknummers
IBAN & andere banknummers
Het extraheren van IBAN en andere bankrekeningnummers kan zeer relevant zijn bij crediteurenautomatisering. Klippa kan bankrekeningnummers op vele soorten documenten extraheren en valideren. Bijvoorbeeld facturen, inkooporders en loonstroken.
Creditcardnummers
Creditcardnummers
Klippa kan creditcarddocumenten halen. Zelfs reliëf-nummers uit harde hoeken kunnen worden herkend en geverifieerd.
Containercodes
Containercodes
Op zoek naar containercodes van foto’s of video’s? Klippa is er om jou te helpen.
Kentekens
Kentekens
Wil je kentekens uit afbeeldingen of documenten halen? Klippa kan helpen bij het extraheren en verifiëren van kentekens in echte foto’s of op ongestructureerde documenten.
Inkoopordernummers
Inkoopordernummers
Probeer je je crediteurenadministratie, order intake of een ander proces te automatiseren? Klippa kan automatisch inkoopordernummers halen uit documenten zoals facturen, inkooporders, pakbonnen en meer.
Factuur & bonnummers
Factuur & bonnummers
Voor factuurverwerking, onkostenbeheer, crediteurenautomatisering, 2-way matching, 3-way matching en (bank)reconciliatie kunnen bonnummers en factuurnummers zeer relevant zijn. Klippa kan je helpen deze nummers te identificeren en te extraheren op video, foto en documenten.
Barcodes
Barcodes
Klippa kan elke stijl barcode in afbeeldingen en op documenten extraheren, scannen en lezen. Zelfs meerdere barcodes op één afbeelding kunnen door Klippa worden gescand en verwerkt. Dit is handig voor logistiek, productregistraties, voorraadbeheer en meer.
QR-codes
QR-codes
Het lezen van QR-codes op afbeeldingen en documenten kan zeer relevant zijn in crediteurenadministratie, loyaliteit en andere use cases. Klippa kan QR-codes in afbeeldingen en documenten scannen, lezen en er gegevens uit halen.
EAN codes
EAN code
EAN codes (European Article Numbers) worden gebruikt om merken en typen producten te identificeren. Of je nou op zoek bent naar deze nummers van facturen, stickers, dozen of andere documenten en afbeeldingen, Klippa kan je helpen.
Serienummers
Serienummers
Serienummers worden gebruikt op vele soorten producten, maar zijn vooral gebruikelijk op elektronica. Ben je op zoek naar serienummers op dozen, stickers, foto’s of documenten? Bijvoorbeeld voor product- en garantieregistratie? Klippa is er om jou te helpen.
Tyre Identification Number (TIN)
Tyre Identification Number (TIN)
Tekstuele gegevens extraheren uit afbeeldingen met weinig licht en contrast is een hele uitdaging. Wil je TIN’s uit foto’s of documenten halen? Klippa is er om jou te helpen.
Vehicle Identification Number (VIN)
Vehicle Identification Number (VIN)
Het uitlezen van een VIN kan ingewikkeld zijn. Vooral als ze op raamschermen van auto’s of op metalen platen staan. Klippa kan helpen om VIN-codes uit foto’s, maar ook uit documenten te halen.
+100 andere datavelden
Andere datavelden
Klippa gebruikt Machine Learning, computer vision en OCR om datapunten uit video’s, foto’s of documenten te halen. Vele andere datapunten kunnen out-of-the-box worden geëxtraheerd. Klippa biedt ook de mogelijkheid om aangepaste velden te extraheren. Dus wat je ook wilt extraheren en automatiseren, Klippa is er om jou te helpen.
Verlaag kosten
Besteed minder aan de verwerking van speciale velden op documenten.
Verbeter snelheid
Verwerk speciale velden automatisch binnen enkele seconden.
Voorkom fouten
Voorkom fouten door handmatige invoer met hoogwaardige extractie.
Vermijd fraude
Automatische herkenning van fouten, duplicaten en fraude.

Hoe het werkt?

Stuur je documenten naar onze dataveld-extractie API.
Klippa zet documenten om naar tekst, classificeert het documenttype, haalt de relevante gegevensvelden eruit en zet documenten om naar gestructureerde gegevens zoals JSON.
Je krijgt alle gegevens die je nodig hebt binnen enkele seconden.
Even telefonisch kennismaken?
We vertellen je in een persoonlijk gesprek graag meer over Klippa. Je kunt teruggebeld worden op een datum en tijd waarop het jou schikt.
Klippa - Call Me Back - NL
We zijn tijdens kantooruren telefonisch bereikbaar in het Nederlands, Engels, Spaans, Frans en Duits (CEST tijdzone). Ons nummer is +31 50 2111631.
De volgende stappen
Voel je vrij om al je vragen te stellen!
Kom in contact via email, telefoon of chat. 
+31 50 2111631

Automatische extractie van gegevensvelden voor documenten en afbeeldingen

Speciale velden op documenten zijn overal, denk maar aan serienummers, BSN’s, EAN-codes, barcodes, QR-codes, KvK-nummers, btw-nummers, IBAN, bankrekeningnummers, enzovoort. Het kan zeer tijdrovend zijn om deze velden handmatig te verwerken. En laten we eerlijk zijn, niemand houdt van handmatige data-entry. Gelukkig is geautomatiseerde data extractie op documenten mogelijk met OCR

Optical Character Recognition detecteert automatisch alle belangrijke gegevensvelden op documenten en extraheert deze. Dit kan de verwerkingstijd van één enkel document met 90% of meer verkorten. Hoe meer velden je nodig hebt, hoe meer tijd je bespaart. Maar Klippa stopt niet bij het extraheren van gegevens. We valideren de kwaliteit van het document, maar ook de data die we extraheren, via API’s van derden, zoals de Europese btw-database, de Google Maps API en de API’s van de Kamer van Koophandel.

Wat zijn de gebruikssituaties?

Er zijn vele toepassingen voor OCR op speciale velden op documenten. De meest voorkomende toepassing is in de marketing- en reclamesector. Elk bedrijf dat EAN-codes, barcodes, GTIN’s of QR-codes verwerkt, kan hier zijn voordeel doen. Andere veel voorkomende toepassingen zijn productidentificatie, productregistratie en het beheer van verzekeringsdocumenten.

Waarom zou je onze dataveld-extractie API gebruiken?

De Klippa OCR API heeft veel out-of-the-box functionaliteiten die de verwerkingstijd, kosten en fouten verminderen en fraude voorkomen. Je kunt binnen enkele uren aan de slag en je profiteert van een grote schaalbaarheid en nauwkeurigheid.