Burgerservicenummer OCR & gegevensherkenning

Verbeter de effectiviteit van je organisatie met Optical Character Recognition (OCR) en data extractie. Verwerk burgerservicenummers veilig en snel met Klippa.
Aangedreven door Machine Learning.

Vertrouwd door ruim 1000 mooie merken uit binnen- en buitenland

Start met een vrijblijvende online demonstratie of neem contact op.

Wat we kunnen doen met BSN’s

Onze Machine Learning technologie kan veel bedrijfsprocessen automatiseren waarvoor BSN’s nodig zijn via onze API’s en SDK’s.
Scannen en herkennen van BSN
Extractie van BSN naar tekst, CSV, XSLX of JSON
Data extractie uit alle soorten documenten
(Kruis)validatie van BSN gegevens

BSN veld-extractie

Een afbeelding zegt meer dan duizend woorden. Hieronder zie je een voorbeeld van de drie stappen die onze OCR-engine neemt om automatisch burgerservicenummers uit documenten te halen.

Upload documenten naar de API

De eerste stap is het verstrekken van een foto of een PDF-bestand van een document met een BSN aan onze API. Meestal gebeurt dit vanuit een mobiele app, e-mail, FTP of webapplicatie.

Van afbeelding naar tekst met OCR

Zodra een foto of PDF is ontvangen, wordt elke pagina omgezet in een TXT-bestand. In deze stap wordt alle tekst uit het document gehaald, maar nog niet gestructureerd.

Verkrijg JSON-uitvoer uit de API

De Klippa Parser neemt de TXT verkregen uit de OCR in stap 2 en zet deze met behulp van Machine Learning om in gestructureerde JSON. De JSON wordt vervolgens geretourneerd als output van de API. Het BSN op het document wordt nu geëxtraheerd.

Van hieruit kan het veld gemakkelijk worden verwerkt in je database. Of je nu BSN’s verwerkt voor registratie, identificatie of andere doeleinden, Klippa is er om jou te helpen.

De afbeelding links is een vereenvoudigd voorbeeld van de JSON respons.
Verlaag
kosten
Besteed minder aan het extraheren van BSN’s door Klippa te gebruiken.
Verbeter snelheid
Verwerk BSN’s automatisch binnen enkele seconden.
Voorkom 
fouten
Voorkom fouten door handmatig invoeren met hoogwaardige data-extractie van BSN’s.
Vermijd fraude
Automatische herkenning van fouten, duplicaten en fraude.
Welke documenten kun je scannen voor BSN-extractie?
Hieronder vind je een lijst van documenten waarvoor je BSN-extractie kunt gebruiken. Dit is geen volledige lijst, maar hangt af van wat de klant verlangt.
Social Security Cards
Verzekeringsdocumenten
Geboortecertificaat
Rijbewijzen, vergunningen & ID’s
Nog veel meer
Frauduleuze documenten identificeren via kruiscontroles
Even telefonisch kennismaken?
We vertellen je in een persoonlijk gesprek graag meer over Klippa. Je kunt teruggebeld worden op een datum en tijd naar keuze. Als je de datum en tijd leeg laat, bellen we je binnen 30 minuten terug!
We zijn tijdens kantooruren telefonisch bereikbaar in het Nederlands, Engels, Spaans, Frans en Duits (CEST tijdzone). Ons nummer is +31 50 2111631.

Veelgestelde vragen

Wat kost burgerservicenummer OCR?
De prijsstructuur voor Klippa social security number capturing is afhankelijk van de hoeveelheid documenten die je wilt verwerken. Zowel pay-per-use als maandelijkse licenties zijn beschikbaar. Neem contact op met onze productspecialisten voor een exacte prijsopgave.
Welk soort cliënten gebruiken Klippa?
De engine van Klippa haalt via OCR en machine learning zoveel mogelijk gegevens uit documenten. Wij ondersteunen veel verschillende soorten klanten, omdat onze engine zo veelzijdig is. 

Het wordt het meest gebruikt door klanten in het bankwezen, de financiële dienstverlening en het verzekeringswezen.
Welke talen worden ondersteund door Klippa?
Alle Europese talen worden ondersteund. Onze engine presteert het best op documenten in het Engels, Nederlands, Noors, Deens, Zweeds, Fins, Italiaans, Portugees, Spaans, Duits, Hebreeuws en Frans.

Andere talen kunnen op verzoek worden ondersteund, we moeten onze modellen daarvoor wel eerst met Machine Learning trainen.
Is Klippa BSN-verwerking AVG-conform?
Alle diensten die Klippa aanbiedt zijn volledig AVG-compliant. Standaard gebruiken we ISO-gecertificeerde servers binnen de Europese Unie voor de verwerking. Als je niet binnen de EU gevestigd bent, kunnen we ook servers opzetten in een regio naar keuze.

Daarnaast is er een overeenkomst voor dataverwerking. We bewaren geen gegevens van jou of je klanten na verwerking. 
Kan Klippa documenten omzetten tot CSV, XLSX, XML of JSON?
Ja, dat kunnen we. Klippa maakt foto’s van documenten, of hun PDF-equivalenten, en zet ze met behulp van OCR om in leesbare tekst. Daarna gebruiken we Machine Learning om de tekst om te zetten in gestructureerde gegevens. Meestal gebruiken we hiervoor JSON, maar afhankelijk van jouw voorkeur kunnen we documenten ook omzetten naar CSV, XLSX of XML.
Vragen?
Voel je vrij om al je vragen te stellen!
Kom in contact via email, telefoon of chat. 
+31 50 2111631

Wat is een burgerservicenummer?

In Nederland is een burgerservicenummer (BSN) een nummer van 9 cijfers dat de Nederlandse overheid verstrekt aan alle burgers en in aanmerking komende inwoners die er één aanvragen. 

Andere landen hebben misschien andere vormen, namen of afkortingen voor hun burgerservicenummer, maar ze dienen allemaal hetzelfde doel: het traceren van personen. Overheden gebruiken deze nummers bijvoorbeeld om iemands levensinkomen of het aantal gewerkte jaren bij te houden.

Als zodanig zijn dit soort nummers in veel landen een nationaal identificatienummer geworden voor belastingen en andere doeleinden.

Wist je dat Klippa OCR behalve burgerservicenummers ook andere soorten gegevensvelden kan scannen, zoals IBAN’s, VAT-nummers, of zelfs BIC-nummers?

Neem contact met ons op voor meer informatie.