Kamer van Koophandel (KvK) nummer OCR & data-extractie

Verbeter de effectiviteit van uw organisatie met Optical Character Recognition (OCR) en data-extractie. Extraheer KvK-nummers veilig en snel met Klippa. Aangedreven door Machine Learning.

Vertrouwd door ruim 1000 mooie merken uit binnen- en buitenland

Start met een vrijblijvende online demonstratie of neem contact op.

Wat we kunnen doen met KvK-nummers

Onze Machine Learning technologie kan via onze API’s en SDK’s veel bedrijfsprocessen waarvoor KvK-nummers nodig zijn automatiseren.
KvK-nummers scannen en herkennen
KvK-nummer extractie naar tekst, CSV, XLSX of JSON met OCR
KvK-nummer extractie van alle types documenten en afbeeldingen
(Kruis)validatie van KvK-gegevens

KvK-nummer scannen

Een afbeelding zegt meer dan duizend woorden. Hieronder zie je een voorbeeld van de drie stappen die onze OCR-engine neemt om automatisch KvK-nummers uit documenten te halen.

Documenten naar de API uploaden

De eerste stap is het verstrekken van een foto of een PDF-bestand van een document met een KvK-nummer aan onze API. Meestal gebeurt dit vanuit een mobiele app, e-mail, FTP of webapplicatie.

Van afbeelding naar tekst met behulp van OCR

Zodra een foto of PDF is ontvangen, wordt deze omgezet in een TXT-bestand. In deze stap wordt alle tekst uit het document gehaald, maar nog niet gestructureerd.

JSON-uitvoer van de API verkrijgen

De Klippa Parser neemt de TXT, verkregen uit de OCR in stap 2, en zet deze met behulp van Machine Learning om in gestructureerde JSON. De JSON wordt vervolgens teruggestuurd als uitvoer van de API. Het KvK-nummer op het document wordt nu geëxtraheerd. Van hieruit kan het veld gemakkelijk in jouw database worden verwerkt. 

Of je nou KvK-nummers verwerkt voor juridische, kredietaanvraag-, M&A- of andere doeleinden, Klippa is er om jou te helpen.

De afbeelding links is een vereenvoudigd voorbeeld van het JSON antwoord. Meer velden kunnen daarom worden geëxtraheerd.
Verlaag kosten
Besteed minder aan het extraheren van KvK-nummers door Klippa te gebruiken.
Verbeter snelheid
Verwerk KvK-nummers automatisch binnen enkele seconden.
Voorkom fouten
Voorkom fouten door handmatige data-entry met hoogwaardige data-extractie van KvK-nummers.
Voorkom fraude
Automatische herkenning van fouten, duplicaten en fraude.
Welke documenten kun je scannen voor KvK-nummers?
Hieronder vind je een lijst van documenten waarvoor je het scannen van KvK-nummers kunt gebruiken. Dit is geen volledige lijst, maar hangt af van wat de klant wenst.
Ontvangsten of facturen van de groothandel
Factuur voor de aankoop van een bedrijfsauto
Aanvraag van bedrijfsverzekeringen
Bonnetjes voor zakelijke telefoonabonnementen
Contracten voor het openen van een zakelijke bankrekening
Overeenkomst voor een zakelijke lening-aanvraag
Algemene KvK-check
Frauduleuze documenten identificeren via kruiscontroles
Even telefonisch kennismaken?
We vertellen je in een persoonlijk gesprek graag meer over Klippa. Je kunt teruggebeld worden op een datum en tijd waarop het jou schikt.
Klippa - Call Me Back - NL
We zijn tijdens kantooruren telefonisch bereikbaar in het Nederlands, Engels, Spaans, Frans en Duits. Ons nummer is +31 50 2111631.

Veelgestelde vragen

De prijsstructuur voor het vastleggen van KvK-nummers door Klippa is afhankelijk van de hoeveelheid documenten. Zowel pay-per-use als maandelijkse licenties zijn beschikbaar. Neem contact op met onze productspecialisten voor een exacte prijsopgave.
Klippa kan gegevens extraheren uit elk type document dat een KvK-nummer bevat. Veel verwerkte documenten voor KvK-nummers zijn onder andere ontvangsten of facturen van groothandels, aanvragen voor bedrijfsverzekeringen, contracten voor het openen van een bedrijfsbankrekening, of elk ander document dat een KvK-nummer bevat.

Wist je dat Klippa OCR naast KvK-nummers ook andere soorten gegevensvelden kan scannen, zoals werkorders, menukaarten en meters van nutsbedrijven? Neem contact met ons op voor meer informatie.
Het extraheren van KvK-nummers kan om verschillende redenen gebeuren. Meestal met betrekking tot bedrijfsidentificatie, aankopen en nalevingsvereisten. Elke bedrijfsaankoop of toepassing vereist een KvK-nummer, dat je automatisch kunt scannen, verwerken en opslaan in je database. Wat jouw gebruikssituatie ook is, Klippa kan je helpen.
Alle Europese talen worden ondersteund. Onze engine presteert het best op documenten in het Engels, Nederlands, Noors, Deens, Zweeds, Fins, Italiaans, Portugees, Spaans, Duits, Hebreeuws en Frans. Andere talen kunnen op verzoek worden ondersteund, we moeten daarvoor dan wel onze modellen met Machine Learning trainen.
Alle diensten die Klippa aanbiedt zijn volledig AVG-compliant. Standaard gebruiken we ISO-gecertificeerde servers binnen de Europese Unie voor de verwerking. Als je niet binnen de EU gevestigd bent, kunnen we ook servers opzetten in een regio naar keuze.

Daarnaast is er een gegevensverwerkers-overeenkomst. We bewaren geen gegevens van jou of je klanten na verwerking.
Ja, dat kunnen we. Klippa maakt foto’s van documenten, of hun PDF-bestanden, en zet ze met behulp van OCR om in leesbare tekst. Daarna gebruiken we Machine Learning om de tekst om te zetten in gestructureerde gegevens. Meestal gebruiken we hiervoor JSON, maar afhankelijk van jouw voorkeuren kunnen we documenten ook omzetten naar CSV, XLSX of XML.
Vragen?
Heb je vragen?
Neem contact op via de email, telefoon of chat!
+31 50 2111631