Scan en Herken voor contracten

Maak jouw organisatie efficiënter met Scan en Herken. De software is gebaseerd op Optical Character Recognition (OCR) en machine learning. Verwerk contracten voortaan veilig en automatisch met Klippa.

Vertrouwd door ruim 1000 mooie merken uit binnen- en buitenland

Start met een vrijblijvende online demonstratie of neem contact op.

Wat wij kunnen met contracten

Onze machine learning-technologie kan veel contractgerelateerde bedrijfsprocessen automatiseren via API’s and SDK’s.
Contracten scannen
Documenttypen converteren en kwaliteit van afbeeldingen verbeteren
Tekst scannen met OCR, aangeleverd in UBL, CSV, XSLX of JSON
Data in contract extraheren
Contracten classificeren
(Cross)valideren van data in contract
Contractmanagement
Workflow-optimalisatie

Data extraheren uit contracten

Een beeld zegt maar dan duizend woorden. Hieronder zie je een voorbeeld van de drie stappen die onze Scan en Herken kan zetten om automatisch data uit contracten te halen.

Upload contracten naar de API

De eerste stap is het aanleveren van een foto of een PDF-bestand van een contract aan onze API. Meestal gebeurt dit vanuit een mobiele app, e-mail, FTP of webapplicatie. 

Het document kan zowel gecropt als ongecropt (met achtergrond) worden verstuurd. Als het ongeknipt wordt verzonden, zal de Klippa API het document automatisch bijsnijden.

Beeld naar tekst met OCR

Zodra een contractfoto of PDF is ontvangen, wordt elke pagina geconverteerd naar een TXT-bestand. In deze stap wordt alle tekst uit het document geëxtraheerd, maar nog niet gestructureerd.

JSON output krijgen van de API

De afbeelding is een versimpelde versie van een JSON output. 

De Klippa Parser neemt de tekst-output van Scan en Herken uit stap 2 en zet het om naar een gestructureerd JSON-formaat door middel van machine learning. De JSON wordt dan teruggestuurd als output van de API.  Het contract is nu zoekbaar en belangrijke datavelden, zoals bedrijfsentiteiten, periodes, ondertekenaars, enzovoorts, zijn nu geëxtraheerd. 

Vanaf dit punt kunnen de contracten makkelijk verwerkt worden in je database of worden opgeslagen als zoekbare PDF. Of je nu contracten verwerkt voor overname- of juridische doeleinden: Klippa is er voor je.
Verlaag kosten
Start met Klippa en spendeer minder geld aan het verwerken van contracten.
Verbeter verwerk-
snelheid
Zet contracten automatisch om in digitale, doorzoekbare tekst. Doe zoekopdrachten naar risico’s, ondertekenaars, of een ander zoekwoord.
 Verminder aantal fouten en risico’s
Voorkom menselijke fouten met data-extractie van hoge kwaliteit. Identificeer risico’s automatisch.
Voorkom fraude
Herken fouten automatisch, zoals dubbele contracten of fraude.
Welke informatie in de contracten worden geëxtraheerd?
Hieronder staan de standaard datavelden (vinkjes) en geautomatiseerde controles (slotjes). Deze kunnen aangepast worden naar jouw wensen. Op verzoek kunnen andere velden worden toegevoegd.
Documenttype
Land van herkomst
Taal op contract
Telling entiteiten, namen en details
Telling ondertekenaars, namen en details
Handtekeningen
Clausules
Risico zoekwoorden
Zoekbare tekst
Toepasselijke wetgeving
Referentie naar andere juridische documenten
Datums en periodes
En nog vele andere opties
Vind dubbele contracten met image hashing
Identificeer frauduleuze contracten met crosschecks
Even telefonisch kennismaken?
We vertellen je in een persoonlijk gesprek graag meer over Klippa. Je kunt teruggebeld worden op een datum en tijd naar keuze. Als je de datum en tijd leeg laat, bellen we je binnen 30 minuten terug!
We zijn tijdens kantooruren telefonisch bereikbaar in het Nederlands, Engels, Spaans, Frans en Duits (CEST tijdzone). Ons nummer is +31 50 2111631.

Frequently Asked Questions

De prijs hangt af van het aantal velden, het aantal contracten en het aantal pagina’s. Zowel pay-per-use als een maandelijks abonnement is mogelijk. Neem contact op met onze productspecialisten voor een precieze prijsopgave.
Klippa kan data halen uit elk type contract. Veelvoorkomende soorten zijn arbeidsovereenkomsten, overnamecontracten, huurcontracten, reglementen en voorwaarden.
Men kiest voor data-extractie bij contracten om verschillende redenen. Meestal heeft het te maken met M&A, risico’s en compliance. Klippa kan contracten digitaliseren zodat zij beter doorzoekbaar worden. Verder kunnen we contracttypes classificeren, bepaalde risico’s identificeren, specifieke data extraheren, geldigheid van handtekeningen controleren en veel meer. Wat je geval ook is, we kunnen je helpen. 
Alle Europese talen worden ondersteund. Scan en Herken werkt het best in het Nederlands, Engels, Noors, Zweeds, Deens, Fins, Italiaans, Portugees, Spaans, Duits, Hebreeuws en Frans. Andere talen kunnen op verzoek worden ondersteund.
Al Klippa’s diensten en producten zijn volledig AVG-compliant. We gebruiken ISO-gecertificeerde servers in de Europese Unie voor het verwerken van contracten. We hebben een overeenkomst inzake gegevensverwerking voor de bescherming van persoonsgegevens. We bewaren geen gegevens na het verwerken van contracten.

Plan een kennismaking

Een vrijblijvende kennismaking via een digitale meeting van 30 minuten.

Vragen?
Heb je nog vragen over onze dienstverlening? Stel ze gerust.
 We zijn bereikbaar via de telefoon, e-mail en chat!
 050 2111631