SAP koppeling met Klippa

Met de SAP koppeling met Klippa’s scan en herken oplossing verhoog je de snelheid waarmee inkoopfacturen en declaraties verwerkt worden in diverse producten van SAP. Met behulp van mobiel accorderen verhoog je de efficiëntie en gebruiksvriendelijkheid voor medewerkers maximaal. 

SAP koppeling

Wat kan de SAP koppeling?

Door middel van de declaratie koppeling in SAP dienen medewerkers hun declaraties in. Het indienen van deze declaraties gebeurt online, via de mail of via de Klippa App. Het enige wat hiervoor hoeft te gebeuren, is het maken van een foto. 

Ingediende bonnen en inkoopfacturen komen vervolgens terecht bij de managers, welke deze binnen enkele muisklikken goed- of afkeuren. Goedgekeurde declaraties komen vervolgens terecht bij de administratie, waarna deze in SAP geboekt worden. 

Relevante stamgegevens zoals de relevante crediteurenstamgegevens en het grootboekrekeningschema worden vanuit de SAP koppeling naar de Klippa gesynchroniseerd. Medewerkers krijgen automatisch een notificatie na uitvoering van betalingen.

Vertrouwd door ruim 1000 mooie merken uit binnen- en buitenland

Start met een vrijblijvende online demonstratie of neem contact op.

Mogelijke Klippa koppelingen met SAP

Klippa kan middels een API-koppeling of automatische import-export functies gekoppeld worden aan SAP Business ByDesign, SAP Business One en SAP ECC & SAP S/4HANA.
SAP koppeling Business ByDesign

SAP Business ByDesign koppeling

Het is mogelijk om Klippa Expense Management en inkoopfacturen te integreren met SAP Business ByDesign via een directe API-koppeling. Het digitaliseren, accorderen en boeken van declaraties en inkoopfacturen via de SAP koppeling wordt daarmee een stuk efficiënter en gebruiksvriendelijker:

– Facturen worden sneller betaald
– Declaraties worden sneller verwerkt
– Ontwikkeld met NTT Data (Itelligence) en is gevalideerd door deze marktleidende SAP implementatie partner
– Gebruiksvriendelijkheid
– Accorderen op web en mobiel
– Minder fouten in de verwerking

SAP Business One

Integreer Klippa met SAP Business One middels slimme import-export functies of een API-koppeling, afhankelijk van de IT-infrastructuur. Door SAP aan Klippa te koppelen, geniet je van de volgende voordelen:

– Realtime inzicht 
– Verhoogde efficiëntie 
– Tevreden medewerkers 
– Betere compliance
Klippa koppeling met SAP

SAP ECC & SAP S/4HANA

Koppel Klippa aan je SAP ECC of SAP S/4HANA ERP-pakket. In sommige gevallen kan dit via een API-koppeling, maar in veel gevallen gebeurt dit via automatische exports. Dit bepalen wij samen met onze klanten aan de hand van de specifieke IT-infrastructuur. Kies voor de gebruiksvriendelijkheid van Klippa en profiteer van de volgende voordelen:

– Altijd en overal inzicht met de SAP koppeling
– Bespaar tot 70% aan verwerkingstijd
– Voorkom factuurfraude
– Verbeterde compliancy
Even telefonisch kennismaken?
We vertellen je in een persoonlijk gesprek graag meer over Klippa. Je kunt teruggebeld worden op een datum en tijd naar keuze. Als je de datum en tijd leeg laat, bellen we je binnen 30 minuten terug!
We zijn tijdens kantooruren telefonisch bereikbaar in het Nederlands, Engels, Spaans, Frans en Duits (CEST tijdzone). Ons nummer is +31 50 2111631.

Wat maakt deze koppeling uniek?

Je krijgt de mogelijkheid om verschillende declaraties en inkoopfacturen van meerdere boekhoudingen efficiënt te beheren in één cloud omgeving.
Relevante stamgegevens zoals crediteurenstamgegevens en het grootboekrekeningschema worden automatisch vanuit SAP naar de Klippa koppeling gesynchroniseerd.
Fraude wordt voorkomen door de ingebouwde herkenning van dubbele en afwijkende declaraties en facturen.
Voor de facturenmodule geldt dat fraude middels IBAN wordt voorkomen door de IBAN op de factuur te vergelijken met de IBAN uit de crediteuren stamdata.
Een zelflerend systeem met slimme boekingsvoorstellen op basis van jouw boekingshistorie. Met slechts één druk op de knop worden er boekingen gemaakt.
De mogelijkheid om kosten eenvoudig te spreiden over een periode.
Kosten verantwoorden op een G-rekening.
De mogelijkheid om kosten te rubriceren naar dimensies zoals kostenplaatsen, projecten en custom dimensies.
Een kopie van de originele bon of factuur wordt meegestuurd naar SAP.
Jouw documenten blijven 10 jaar beschikbaar in de cloud.
Wat de diverse pakketten exact uniek maakt, verschilt per pakket. Voor meer informatie over de verschillende SAP koppelingen met Klippa, neem je contact op met één van onze productspecialisten.

SAP – Klippa integratie

Klippa werkt samen met de belangrijkste financiële oplossingen van SAP, zijnde SAP Business ByDesign, SAP Business One, SAP ECC en SAP S/4HANA.
Onze koppeling met deze systemen zorgt ervoor dat de crediteurenstamgegevens, het grootboekrekeningschema en de relevante dimensies van SAP naar Klippa gesynchroniseerd kunnen worden. Middels deze gegevens kunnen declaraties en inkoopfacturen efficiënt worden geautoriseerd en geboekt naar SAP.

Het overtypen van bonnen en facturen is verleden tijd met onze inkoopfacturen- en declaratiemodule. Met Klippa digitaal declareren en Klippa factuurverwerking zorg je dat bonnen en facturen automatisch in de Klippa-SAP koppeling terecht komen. 

Online demo plannen

In een vrijblijvende online demonstratie van slechts 30 minuten laten we je graag zien hoe de Klippa koppeling naadloos samenwerkt met SAP.

Veelgestelde vragen

Ja, Klippa is zelfs de beste OCR technologie (scan en herken) van heel Nederland! 

Deze technologie zorgt ervoor dat data van gescande bonnen en facturen gelezen en ingevoerd wordt. Op bonnen herkent Klippa de volgende gegevens: 
Het totaalbedrag 
De aankoopdatum 
De winkelier 
De btw-percentages 
De btw-bedragen 
De valuta 

Bovendien herkennen we voor facturen daarnaast ook de factuurdatum en -nummer.  
Ja, dit is mogelijk in combinatie in Klippa factuurverwerking in combinatie met SAP Business ByDesign. Als onderdeel van deze SAP koppeling is het mogelijk om inkooporders te synchroniseren naar Klippa en deze vervolgens af te letteren tegen de inkoopfacturen. Middels de boeking naar SAP wordt de inkooporder vervolgens automatisch geüpdatet.  
Ja, dit is mogelijk in Klippa factuurverwerking in combinatie met SAP Business ByDesign. Als onderdeel van deze koppeling met Klippa is het mogelijk om een gedeelte van een inkoopfactuur te boeken op een G-rekening.  
Declaraties en inkoopfacturen toevoegen aan SAP via de Klippa koppeling kan op verschillende manieren. 

De meeste ontvangen hun inkoopfacturen in hun mailbox. Deze facturen kun je vervolgens doorsturen naar jouw persoonlijke Klippa mailbox. Hierop volgend worden de documenten automatisch aan jouw dashboard toegevoegd. 
Als inkoopfacturen en documenten nog fysiek binnenkomen, kun je deze scannen met de Klippa App. Dit doe je simpelweg door een foto te maken met je telefoon en deze vervolgens te uploaden. 

Heb je facturen en bonnen op je computer opgeslagen? Dan kun je deze handmatig toevoegen door ze te uploaden in de SAP koppeling. 

Het maakt niet uit welke manier je kiest, middels onze scan en herken oplossing hoef je nooit meer handmatig bonnen en facturen over te typen.
Ja, zowel voor Apple als Android gebruikers is er de Klippa app beschikbaar. 

Met deze app kun je facturen en bonnen en facturen scannen en vervolgens goedkeuren. Bovendien zie je in jouw persoonlijke to-do lijst altijd een overzicht van facturen en declaraties die nog goedgekeurd moeten worden. 
Ja, het managen van meerdere administraties is mogelijk. Er zit zelfs geen limiet op de hoeveelheid administraties.  
Ja, in Klippa kun je eenvoudig rapporten uitdraaien en gegevens exporteren. Bovendien kun je ook jouw eigen templates maken in het desgewenste bestandsformaat.
Klippa is in de basis plug & play, wat inhoudt dat je gelijk aan de slag kunt. We hebben specifieke handleidingen beschikbaar in onze helpdesk, om ervoor te zorgen dat we je goed op weg kunnen helpen. 

Mocht de implementatie complex zijn, dan helpen we jou graag verder. Onze productspecialisten hebben de SAP koppeling gemiddeld binnen twee dagen geïmplementeerd.