Kassabon OCR

Verhoog de efficiëntie van jouw organisatie met Scan en Herken. Verwerk bonnen veilig en automatisch met Klippa.

Vertrouwd door ruim 1000 mooie merken uit binnen- en buitenland

Start met een vrijblijvende online demonstratie of neem contact op.

Wat wij kunnen met bonnen

Onze machine learning-technologie kan vele documentgerelateerde bedrijfsprocessen automatiseren via API’s en SDK’s.
Bonnen scannen
Kwaliteitscontrole en documentconversie
Kassabon naar tekst, CSV, XML, XLSX en JSON met OCR
Data-extractie op bonnen
Classificatie van bonnen en line items
(Cross)validatie van kassabondata
Beheren van bonnen
Workflow optimalisatie

Kassabon data-extractie

Een beeld spreekt meer dan duizend woorden. Hieronder staat een voorbeeld van de drie stappen die onze OCR-engine neemt om automatisch data uit bonnen te halen.

Bonnen uploaden naar de API

De eerste stap is het aanleveren van een foto of een PDF-bestand van een bon aan onze API. Meestal gebeurt dit vanuit een mobiele app of webapplicatie.

Het document kan zowel met als zonder achtergrond worden verstuurd. Als het met achtergrond wordt verzonden, zal de Klippa API het document automatisch bijsnijden. De Klippa-bonnetjes-scan SDK kan ook worden gebruikt om in mobiele apps te implementeren. 

Afbeelding naar tekst met OCR

Zodra een foto of PDF van een bon is ontvangen wordt deze geconverteerd naar een TXT-bestand. In deze stap wordt alle tekst uit het document geëxtraheerd, maar het is nog niet gestructureerd.

JSON response van de API

De Klippa Parser neemt de TXT van de OCR in stap 2 en zet deze om in gestructureerde JSON met behulp van machine learning. De JSON wordt dan teruggestuurd als output van de API. Van hieruit kunnen de bonnen eenvoudig worden verwerkt in een database. Of je nu bonnen verwerkt voor de boekhouding of voor loyaliteit, Klippa helpt je.
Verlaag kosten
Besteed minder aan het verwerken van bonnen.
Verhoog efficiëntie
Verwerk bonnen automatisch.
Voorkom fouten
Voorkom handmatige fouten door automatische data-extractie.
Voorkom fraude
Automatisch fouten, dubbele bonnen en fraude herkennen.
Welke velden kunnen we herkennen op kassabonnen?
Hieronder staan de standaard geëxtraheerde gegevensvelden (vinkjes) en geautomatiseerde controles (sloten). Deze kunnen per klant worden aangepast. Op verzoek kunnen ook extra velden worden geëxtraheerd.
Document type
Kwaliteit van de afbeelding
Land van herkomst
Taal van document
Naam van de winkel
Adresgegevens winkel
Contactgegevens winkel
Winkel website
Betaalmethode
Kaartnummer
Wisselgeld
Aankoopdatum
Totaalbedrag en munteenheid
BTW-bedragen
BTW-percentages
Line item beschrijvingen, aantallen en prijzen
Kassabon nummer
KVK-nummer
BTW-nummer
En meer opties
Zoek duplicaten via image hashing
Identificeer frauduleuze documenten via crosschecks
Even telefonisch kennismaken?
We vertellen je in een persoonlijk gesprek graag meer over Klippa. Je kunt teruggebeld worden op een datum en tijd waarop het jou schikt.
Klippa - Call Me Back - NL
We zijn tijdens kantooruren telefonisch bereikbaar in het Nederlands, Engels, Spaans, Frans en Duits. Ons nummer is +31 50 2111631.

Veelgestelde vragen

Wat kost kassabon-OCR?
De prijs voor het verwerken van bonnen via onze API is afhankelijk van het aantal velden en het documentvolume. Zowel pay per use als maandelijkse licenties zijn beschikbaar. Neem contact op met onze solutions architects voor een exacte prijsopgave.
Wat voor kassabonnen worden ondersteund?
Klippa kan gegevens halen uit parkeerbonnen, brandstofbonnen, pinbonnen, supermarkt bonnen en kassabonnen van alle andere soorten winkels.
Worden kassabon line items uitgelezen?
Klippa ondersteunt zeker line item extractie van bonnen. We hebben een speciaal machine learning algoritme dat gericht is op het extraheren van artikelen. Voor elke lijn worden het aantal, de beschrijving, de prijs per eenheid, de totale prijs en eventueel de BTW-waarden geëxtraheerd.

Na de OCR-extractie van de line items voert Klippa ook de classificatie van de producten uit. Met behulp van een extra algoritme classificeren we meer dan 20 categorieën voor elke lijn. Bijvoorbeeld ‘Food’, ‘Electronics’, ‘Alcoholic’ en nog veel meer opties. Op basis van deze categorieën kan de BTW-aftrekbaarheid worden bepaald, kunnen spaarpunten worden verdeeld en kunnen grootboekrekeningen worden gesuggereerd.
Wat zijn de toepassingen?
Klippa probeert via OCR en machine learning zoveel mogelijk gegevens uit de bonnetjes te halen. Dit zorgt ervoor dat we zoveel mogelijk use-cases kunnen ondersteunen.

Use-cases die we vaak tegenkomen zijn kwaliteitsdetectie, geldigheidsverificatie, garantie-inzichten, uitgaveninzichten, cashbacks, loyaliteit, btw-terugvordering en boekhouding. 
Welke talen ondersteunt Klippa?
Alle Europese talen worden ondersteund. Onze engine presteert het best op bonnen in het Nederlands, Noors, Deens, Zweeds, Fins, Italiaans, Portugees, Engels, Spaans, Duits, Hebreeuws of Frans. Andere talen kunnen op verzoek worden ondersteund door het trainen van onze machine learning modellen.
Is kassabon scannen van Klippa GDPR compliant?
Alle diensten die Klippa aanbiedt zijn volledig GDPR-compliant. Wij gebruiken alleen ISO-gecertificeerde servers binnen de Europese Unie voor de verwerking. Er is een verwerkingsovereenkomst beschikbaar. Wij slaan geen gegevens op na verwerking.
Is er API documentatie beschikbaar?
Klippa is opgericht door ontwikkelaars. Daarom begrijpen we de waarde van een goed gedocumenteerde API. Onze documentatie is gemaakt met behulp van SWAGGER en is te vinden via deze link.
Vragen?
Wij helpen je graag met elke vraag. Neem contact op via mail, telefoon of chat! 
+31 50 2111631