EAN-code OCR & data vastlegging

Verbeter de effectiviteit van je organisatie met Optical Character Recognition (OCR) en data-extractie. Verwerk EAN-codes veilig en snel met Klippa. Aangedreven door Machine Learning.

Vertrouwd door ruim 1000 mooie merken uit binnen- en buitenland

Start met een vrijblijvende online demonstratie of neem contact op.

Wat we kunnen doen met EAN-codes

Onze technologie voor Machine Learning kan veel bedrijfsprocessen automatiseren waarvoor EAN-codes nodig zijn via onze API’s en SDK’s.
EAN-code scanning en herkenning
Conversie van formaat en verbetering van de scan-kwaliteit
EAN-code extractie naar text, CSV, XLSX of JSON
Data-extractie over alle soorten documenten
Producten classificeren met EAN-codes
(Kruis)validatie van EAN-codegegevens

EAN-code extractie

Een afbeelding zegt meer dan duizend woorden. Hieronder zie je een voorbeeld van de drie stappen die onze OCR-engine neemt om automatisch EAN-codes uit documenten te halen.

Upload een document naar de API

De eerste stap is het aanleveren van een foto of een PDF-bestand met een EAN-code aan onze API. Meestal gebeurt dit vanuit een mobiele app, e-mail, FTP of webapplicatie.

Van afbeelding naar tekst met OCR

Zodra een foto of PDF is ontvangen, wordt elke pagina omgezet in een TXT-bestand. In deze stap wordt alle tekst uit het document gehaald, maar nog niet gestructureerd.

JSON uitvoer uit de API verkrijgen

De Klippa Parser neemt de TXT verkregen uit de OCR in stap 2 en zet deze met behulp van Machine Learning om in gestructureerde JSON. De JSON wordt vervolgens geretourneerd als output van de API. De EAN-code wordt nu geëxtraheerd.

Vanaf hier kan het veld eenvoudig worden verwerkt in je database. Of je nu EAN-codes verwerkt voor groothandel, boekhouding, verzekeringen of andere doeleinden, Klippa is er om je te helpen.

De afbeelding links is een vereenvoudigd voorbeeld van het JSON antwoord.
Verlaag kosten
Besteed minder aan het extraheren van EAN-codes door Klippa te gebruiken.
Verbeter snelheid
Automatische verwerking van EAN-codes binnen enkele seconden.
Voorkom fouten
Voorkom fouten door handmatige data-entry met hoogwaardige data-extractie van EAN-codes.
Voorkom fraude
Automatische herkenning van fouten, duplicaten en fraude.
Welke objecten kan je scannen voor EAN-codes?
Hieronder vind je een lijst van objecten waarvoor je EAN-code extractie kunt gebruiken. Dit is geen volledige lijst, maar hangt af van wat de klant nodig heeft.
Verzekeringsdocumenten
Garantie-certificaten
Facturen en bonnetjes
Foto’s van producten met een EAN-code
En vele andere documenten
Frauduleuze documenten identificeren via kruiscontroles
Even telefonisch kennismaken?
We vertellen je in een persoonlijk gesprek graag meer over Klippa. Je kunt teruggebeld worden op een datum en tijd waarop het jou schikt.
Klippa - Call Me Back - NL
We zijn tijdens kantooruren telefonisch bereikbaar in het Nederlands, Engels, Spaans, Frans en Duits. Ons nummer is +31 50 2111631.

Veelgestelde vragen

De prijsstructuur voor Klippa EAN-code capturing is afhankelijk van de hoeveelheid documenten. Zowel pay-per-use als maandelijkse licenties zijn beschikbaar. Neem contact op met onze productspecialisten voor een exacte prijsopgave.
International Article Numbers, European Article Numbers, EAN’s, Global Trade Identification Numbers, GTIN’s, allemaal verschillende bewoordingen voor hetzelfde: de barcode van een product. In het algemeen ondersteunen wij alle barcodes, inclusief: 

✔︎ EAN-13 codes
✔︎ EAN-8 codes
✔︎ EAN-2 codes
✔︎ EAN-5 codes
✔︎ UPC-A codes
✔︎ Japanse artikelnummers (JAN’s)

Mocht je je afvragen of wij een bepaalde EAN-code ondersteunen of heb je een andere vraag, neem dan gerust contact met ons op.
De engine van Klippa haalt via OCR en Machine Learning zoveel mogelijk gegevens uit documenten. Wij ondersteunen veel verschillende soorten klanten, omdat onze engine zo veelzijdig is. 

Het wordt het meest gebruikt door klanten in de groothandel, detailhandel en verzekeringsbranche.
Alle Europese talen worden ondersteund. Onze engine presteert het best op documenten in het Engels, Nederlands, Noors, Deens, Zweeds, Fins, Italiaans, Portugees, Engels, Spaans, Duits, Hebreeuws en Frans.

Andere talen kunnen op verzoek worden ondersteund, we moeten daarvoor dan wel onze modellen met Machine Learning trainen.
Alle diensten die Klippa aanbiedt zijn volledig AVG-compliant. Standaard gebruiken we ISO-gecertificeerde servers binnen de Europese Unie voor de verwerking. Als je niet binnen de EU gevestigd bent, kunnen we ook servers opzetten in een regio naar keuze.

Daarnaast is er een gegevensverwerkers-overeenkomst. We bewaren geen gegevens van jou of je klanten na verwerking.
Ja, dat kunnen we. Klippa maakt foto’s van documenten, of PDF-bestanden, en zet ze met behulp van OCR om in leesbare tekst. Daarna gebruiken we Machine Learning om de tekst om te zetten in gestructureerde gegevens. Meestal gebruiken we hiervoor JSON, maar afhankelijk van jouw voorkeuren kunnen we documenten ook omzetten naar CSV, XLSX of XML.
Vragen?
Heb je vragen?
Neem contact op via de email, telefoon of chat!
+31 50 2111631

Wat is een EAN-code?

EAN staat voor European Article Number. Het is een reeks letters en cijfers in een unieke volgorde die in de wereldhandel wordt gebruikt om een specifiek product te identificeren.

De EAN-code bestaat uit het EAN, maar gaat ook met een scanbare streepjescode. Deze streepjescodes kunnen worden gescand en gelezen door een computer.

De meest gebruikte EAN-standaard is de EAN-13 met dertien cijfers. Sinds 2009 worden EAN-codes ook gebruikt om Global Trade Item Numbers (GTIN) te coderen.

Andere bekende EAN-code varianten zijn de EAN-8 (vooral gebruikt voor kleine artikelen), EAN-14 (met een verpakkingsindicator) en EAN-128 (ook bekend als GS1-128).

Wist je dat Klippa OCR naast EAN-codes ook andere soorten datavelden kan scannen, zoals barcodes, QR-codes of zelfs serienummers? Neem contact met ons op voor meer informatie.