SEPA-machtiging OCR & data verwerking

Verbeter de effectiviteit van je organisatie met Optical Character Recognition (OCR) en data extractie. Verwerk informatie uit SEPA-autorisaties veilig en snel met Klippa. Aangedreven door Machine Learning.

Vertrouwd door ruim 1000 mooie merken uit binnen- en buitenland

Start met een vrijblijvende online demonstratie of neem contact op.

Wat we kunnen doen met SEPA-machtigingen

Onze Machine Learning technologie kan via onze API’s en SDK’s veel SEPA-machtiging gerelateerde bedrijfsprocessen automatiseren.
SEPA-machtigingen scannen
Formaatconversie en verbetering van de scan-kwaliteit
Beeld naar tekst en JSON met OCR
Data extractie uit SEPA-machtigingen
Classificatie van SEPA-machtigingen
(Kruis)validatie van data punten
Werkstroom optimalisatie

SEPA-machtiging data extractie

Een afbeelding zegt meer dan duizend woorden. Hieronder zie je een voorbeeld van de drie stappen die onze OCR-engine doorloopt om automatisch gegevens uit SEPA-machtigingsformulieren te halen.

Upload SEPA-machtigingen naar de API

De eerste stap is het verstrekken van een foto of een PDF-bestand van een SEPA-autorisatie aan onze API. Dit gebeurt meestal vanuit een mobiele app of een webapplicatie.

Het document kan bijgesneden of onbewerkt (met achtergrond) worden verzonden. Als de scan onbewerkt wordt verstuurd, zal de Klippa API het document automatisch bijsnijden. De Klippa SEPA autorisatie scan SDK kan ook worden gebruikt in mobiele apps.

Beeld naar tekst met OCR

Zodra een foto of PDF wordt ontvangen, wordt deze door onze engine omgezet in een TXT-bestand. In deze stap wordt alle tekst uit de SEPA-autorisatie gehaald, maar nog niet gestructureerd.

Verkrijg JSON-uitvoer van de API

De Klippa Parser neemt de TXT verkregen uit de OCR in stap 2 en zet deze met behulp van machine learning om in gestructureerde JSON. De JSON wordt vervolgens teruggestuurd als output van de API. 

Vanaf hier kan de SEPA-autorisatie eenvoudig worden verwerkt in je database.Of je nu SEPA-autorisaties verwerkt voor betalingsinitiatie, IBAN-validatie of andere financiële diensten, Klippa is er om je te helpen.
Verlaag kosten
Besteed minder aan de verwerking van SEPA-machtigingen door Klippa te gebruiken.
Verbeter snelheid
Verwerk SEPA-machtigingsformulieren automatisch binnen enkele seconden.
Vermijd fouten
Vermijd invoerfouten met hoogwaardige data extractie op SEPA-machtigingsformulieren.
Voorkom fraude
Automatische herkenning van fouten, duplicaten en fraude.
Welke SEPA-autorisatie velden worden geëxtraheerd?
De standaard verzamelde gegevensvelden (vinkjes) en geautomatiseerde controles (vergrendelingen) staan hieronder vermeld. Deze kunnen per klant worden aangepast. Extra velden kunnen op verzoek worden geëxtraheerd.
Titel
Bedrijfsnaam
Adres
Creditoren-ID
Opdracht-referentie
Debiteur’s naam en adres
Debiteur’s IBAN
Plaats en datum van tekenen
Debiteur’s handtekening
And many more fields
Duplicaten vinden via ‘mage hashing’
Frauduleuze documenten identificeren via kruiscontroles
Even telefonisch kennismaken?
We vertellen je in een persoonlijk gesprek graag meer over Klippa. Je kunt teruggebeld worden op een datum en tijd waarop het jou schikt.
Klippa - Call Me Back - NL
We zijn tijdens kantooruren telefonisch bereikbaar in het Nederlands, Engels, Spaans, Frans en Duits. Ons nummer is +31 50 2111631.

Veelgestelde vragen

Wat kost OCR voor SEPA-machtiging?
De prijsstructuur voor Klippa OCR is afhankelijk van het aantal velden en het documentsvolume. Zowel pay-per-use als maandelijkse licenties zijn beschikbaar. Neem contact op met onze productspecialisten voor een exacte offerte.
Welk type SEPA-machtigingen worden ondersteund?
De lay-out van de ene SEPA-machtiging kan verschillen van de andere, maar over het algemeen staat er dezelfde informatie op. Wij ondersteunen alle soorten en vormen van SEPA machtigingsformulieren. Als je je afvraagt of we een bepaald formulier ondersteunen of een andere vraag hebt, neem dan gerust contact met ons op.
Welk type klanten gebruiken Klippa?
De engine van Klippa haalt via OCR en Machine Learning zoveel mogelijk data uit SEPA-autorisatie. We ondersteunen veel verschillende soorten klanten, omdat onze motor zo veelzijdig is.


Kan Klippa documenten omzetten tot CSV, XLSX, XML of JSON?
Ja, dat kunnen we. Klippa maakt foto’s van documenten, of hun PDF-equivalenten, en zet ze met behulp van OCR om in leesbare tekst. Daarna gebruiken we Machine Learning om de tekst om te zetten in gestructureerde gegevens. Meestal gebruiken we hiervoor JSON, maar afhankelijk van jouw voorkeuren kunnen we documenten ook omzetten naar CSV, XLSX of XML.
Welke talen worden ondersteund door Klippa?
Alle Europese talen worden ondersteund. Onze engine presteert het best op documenten in het Engels, Nederlands, Noors, Deens, Zweeds, Fins, Italiaans, Portugees, Spaans, Duits, Hebreeuws en Frans.

Andere talen kunnen op verzoek worden ondersteund, we moeten onze modellen daarvoor wel eerst met Machine Learning trainen. 
Is Klippa SEPA-machtiging verwerking AVG-conform?
Alle diensten die Klippa aanbiedt zijn volledig AVG-compliant. Standaard gebruiken we ISO-gecertificeerde servers binnen de Europese Unie voor de verwerking. Als je niet binnen de EU gevestigd bent, kunnen we ook servers opzetten in een regio naar keuze.

Daarnaast is er een overeenkomst voor dataverwerking. We bewaren geen gegevens van jou of je klanten na verwerking. 
Vragen?
Voel je vrij om al je vragen te stellen!
Kom in contact via email, telefoon of chat. 
+31 50 2111631

Wat is een SEPA-machtiging?

De Single Euro Payments Area (SEPA) is een pan-Europees netwerk waarmee je betalingen kunt verzenden en ontvangen tussen twee grensoverschrijdende bankrekeningen in de eurozone.

Voordat een bedrijf echter een betaling van een klant kan incasseren, heeft het een volledig ingevuld SEPA-machtigingsformulier nodig (ook wel SEPA-incassomachtiging genoemd).

Het SEPA-autorisatieformulier is de autorisatie die een klant geeft, zodat een bedrijf op elk moment toekomstige betalingen van hem kan innen op zijn bankrekening, mits vooraf aangekondigd.

Wist je dat Klippa OCR naast SEPA-autorisaties ook andere soorten financiële documenten kan scannen, zoals creditcard-afschriften, loonstrookjes, en bankafschriften? Neem contact met ons op voor minder informatie.