IBAN OCR & gegevensherkenning

Verbeter de effectiviteit van je organisatie met Optical Character Recognition (OCR) en data-extractie. Extraheer IBAN’s veilig en snel met Klippa. Aangedreven door Machine Learning.

Vertrouwd door ruim 1000 mooie merken uit binnen- en buitenland

Start met een vrijblijvende online demonstratie of neem contact op.

Wat we kunnen doen met IBAN’s

Onze Machine Learning-technologie kan via onze API’s en SDK’s veel bedrijfsprocessen automatiseren waarvoor IBAN’s nodig zijn.
IBAN scannen en herkennen
IBAN-extractie uit text, CSV, XSLX of JSON met OCR
IBAN-extractie uit alle soorten documenten en afbeeldingen
(Kruis)validatie uit IBAN-gegevens

IBAN & rekeningnummer scans

Een afbeelding zegt meer dan duizend woorden. Hieronder zie je een voorbeeld van de drie stappen die onze OCR-engine doorloopt om automatisch IBAN’s uit afbeeldingen en documenten te halen.

Upload de documenten naar de API

De eerste stap is het aanleveren van een foto of een PDF-bestand van een document met een IBAN- of bankrekeningnummer aan onze API. Meestal gebeurt dit vanuit een mobiele app, e-mail, FTP of webapplicatie.

Van afbeelding naar tekst met OCR

Zodra een foto of PDF is ontvangen, wordt deze omgezet in een TXT-bestand. In deze stap wordt alle tekst uit het document gehaald, maar nog niet gestructureerd.

Verkrijg JSON-uitvoer uit de API

De Klippa Parser neemt de TXT verkregen uit de OCR in stap 2 en zet deze met behulp van machine learning om in gestructureerde JSON. De JSON wordt vervolgens teruggestuurd als output van de API. Het IBAN op het document wordt nu geëxtraheerd.

Van hieruit kan het veld gemakkelijk in jouw database worden verwerkt. Of je nu IBAN’s verwerkt voor zakelijke transacties, identificatie van bankrekeningen of andere doeleinden, Klippa is er om jou te helpen.

De afbeelding links is een vereenvoudigd voorbeeld van het JSON antwoord.
Verlaag
kosten
Besteed minder tijd aan het extraheren van IBAN’s uit documenten en afbeeldingen door Klippa te gebruiken.
Verbeter snelheid
Verwerk IBAN’s automatisch binnen enkele seconden. Perfect voor de financiële sector.
Voorkom fouten
Voorkom fouten door handmatige invoer met hoogwaardige data-extractie van IBAN’s.
Vermijd
fraude
Automatische herkenning van fouten, duplicaten en fraude.
Welke documenten kan je scannen met IBAN-herkenning?
Hieronder vind je een lijst van documenten waarvoor je IBAN-herkenning kunt gebruiken. Dit is geen volledige lijst, maar hangt af van wat de klant wenst.
Rekeningen
Bank-afschriften
Facturen
Restitutie-claims
Bankkaarten
Abbonementsbevestigingen
Elk document dat een (terug)betaling bevestigd
Identificeer frauduleuze IBAN’s met kruisvalidatie
Even telefonisch kennismaken?
We vertellen je in een persoonlijk gesprek graag meer over Klippa. Je kunt teruggebeld worden op een datum en tijd naar keuze. Als je de datum en tijd leeg laat, bellen we je binnen 30 minuten terug!
We zijn tijdens kantooruren telefonisch bereikbaar in het Nederlands, Engels, Spaans, Frans en Duits (CEST tijdzone). Ons nummer is +31 50 2111631.

Veelgestelde vragen

Wat kost IBAN OCR?
De prijsstructuur voor Klippa IBAN caputuring is afhankelijk van het aantal velden, het documentsvolume en het aantal pagina’s. Zowel pay-per-use als maandelijkse licenties zijn beschikbaar. Neem contact op met onze oplossingsarchitecten voor een exacte prijsopgave.
Welke documenttypes kunnen automatisch worden verwerkt?
Klippa kan gegevens halen uit elk type document dat een IBAN of bankrekeningnummer bevat. Vaak verwerkte documenten voor IBAN’s zijn bankafschriften, rekeningen, facturen of elk ander document dat een bankrekeningnummer bevat.

Wist je dat Klippa OCR naast IBAN’s of bankrekeningnummers ook andere soorten gegevensvelden kan scannen, zoals sofi-nummers, BTW-nummers of zelfs BIC-nummers? Neem contact met ons op voor meer informatie.
Wat zijn veelvoorkomende gebruikssituaties?
IBAN-extractie kan om verschillende redenen plaatsvinden. Meestal voor elk type betaling. Vooral in een bedrijf waar je dagelijks, wekelijks of maandelijks veel betalingen moet uitvoeren. Het handmatig overtypen van rekeningnummers is hiermee verleden tijd. Wat jouw gebruikssituatie ook is, Klippa kan je helpen.
Welke talen worden ondersteund door Klippa?
Alle Europese talen worden ondersteund. Onze engine presteert het best op documenten in het Engels, Nederlands, Noors, Deens, Zweeds, Fins, Italiaans, Portugees, Spaans, Duits, Hebreeuws en Frans. Andere talen kunnen op verzoek worden ondersteund, we moeten daarvoor dan onze modellen trainen met Machine Learning.
Is Klippa IBAN-verwerking AVG-conform?
Alle diensten die Klippa aanbiedt zijn volledig AVG-conform. Standaard gebruiken we ISO-gecertificeerde servers binnen de Europese Unie voor de verwerking. Als je niet binnen de EU gevestigd bent, kunnen we ook servers opzetten in een regio naar keuze.

Daarnaast is er een gegevensverwerking overeenkomst. Wij bewaren geen gegevens van jou of je klanten na verwerking.
Kan Klippa documenten omzetten naar CSV, XLSX, XML of JSON?
Ja, dat kunnen we. Klippa maakt foto’s van documenten, of hun PDF-equivalenten, en zet ze met behulp van OCR om in leesbare tekst. Daarna gebruiken we Machine Learning om de tekst om te zetten in gestructureerde gegevens. Meestal gebruiken we hiervoor JSON, maar afhankelijk van jouw voorkeur kunnen we documenten ook omzetten naar CSV, XLSX of XML.

Plan een gratis online demonstration

Krijg een duidelijk beeld van hoe Klippa jouw IBAN-verwerking efficiënter kan maken.
Een demo duurt slechts 30 minuten!

Vragen?
Heb je vragen?
Neem contact op via de email, telefoon of chat!
+31 50 2111631