Menukaart OCR & data-verwerking

Verbeter de effectiviteit van jouw organisatie met Optical Character Recognition (OCR) en data-extractie. Verwerk menukaarten veilig en snel met Klippa. Aangedreven door Machine Learning.

Vertrouwd door ruim 1000 mooie merken uit binnen- en buitenland

Start met een vrijblijvende online demonstratie of neem contact op.

Wat kunnen we doen met menukaarten

Onze technologie voor Machine Learning kan veel bedrijfsprocessen waarvoor menukaarten nodig zijn, automatiseren via onze API’s en SDK’s.
Menukaart scannen en parsen
Formaatconversie en verbetering van de scan-kwaliteit
Menukaart-extractie naar text, CSV, XLSX of JSON met OCR
Data-extractie uit alle menu maten
Menukaarten indelen op soort gerecht, gang, prijs en andere bijzonderheden.
(Kruis)validatie van menukaart-gegevens

Menukaart-extractie

Een afbeelding zegt meer dan duizend woorden. Hieronder zie je een voorbeeld van de drie stappen die onze OCR-engine neemt om automatisch items uit menukaarten te halen.

Upload documenten naar de API

De eerste stap is het aanleveren van een foto of een PDF-bestand van een menukaart aan onze API. Meestal gebeurt dit vanuit een mobiele app, e-mail, FTP of webapplicatie.

Afbeelding naar tekst met OCR

Zodra een foto of PDF van een menukaart is ontvangen, wordt elke pagina omgezet in een TXT-bestand. In deze stap wordt alle tekst uit het document gehaald, maar nog niet gestructureerd.

Verkrijg JSON-output van de API

De Klippa Parser neemt de TXT verkregen uit de OCR in stap 2 en zet deze met behulp van machine learning om in gestructureerde JSON. De JSON wordt vervolgens geretourneerd als output van de API. De menukaartgegevens worden nu geëxtraheerd.

Van hieruit kunnen de afzonderlijke velden van het menu eenvoudig worden verwerkt in jouw database. Specificaties voor het onderscheiden van gegevens op een menu kunnen vooraf worden ingesteld.

De afbeelding links is een vereenvoudigd voorbeeld van de JSON respons.
Verlaag
kosten
Besteed minder aan het extraheren van gegevens uit menukaarten door Klippa te gebruiken.
Verbeter snelheid
Verwerk menukaarten automatisch binnen enkele seconden.
Voorkom
fouten
Voorkom fouten door handmatig invoeren met hoogwaardige data-extractie van menu’s.
Vermijd
fraude
Automatische herkenning van fouten, duplicaten en fraude.
Welke velden kun je herkennen op menukaarten?
Hieronder volgt een lijst van velden waarvoor je bepaalde items op menukaarten kunt identificeren. Dit is geen volledige lijst, het hangt af van wat de klant verlangt.
Gerechtstype
Gerecht
Prijs
Ingrediënten
Voedingswaarden
Allergieën of vegetarische/vegan opties
Nog veel meer
Identificatie van onjuiste documenten via kruiscontroles
Even telefonisch kennismaken?
We vertellen je in een persoonlijk gesprek graag meer over Klippa. Je kunt teruggebeld worden op een datum en tijd waarop het jou schikt.
Klippa - Call Me Back - NL
We zijn tijdens kantooruren telefonisch bereikbaar in het Nederlands, Engels, Spaans, Frans en Duits (CEST tijdzone). Ons nummer is +31 50 2111631.

Veelgestelde vragen

Wat kost menukaart OCR?
De prijsstructuur voor Klippa gegevensherkenning van menukaarten is afhankelijk van het aantal documenten. Zowel pay-per-use als maandelijkse licenties zijn beschikbaar. Neem contact op met onze productspecialisten voor een exacte prijsopgave.
Welke menukaart-formaten zijn ondersteund?
Er zijn verschillende formaten tussen landen wat betreft samenstelling en inhoud van menukaarten. In het algemeen ondersteunen wij alle formaten, indelingen en inhouden. Deze kunnen worden geclassificeerd, georganiseerd en doorzoekbaar gemaakt. Mocht je je afvragen of wij een bepaalde menukaart ondersteunen of een andere vraag hebben, neem dan gerust contact met ons op.

Wist je dat Klippa OCR naast menukaarten ook andere soorten datavelden kan scannen, zoals werkopdrachten, KvK-nummers en nutsmeters?
Wat voor klanten gebruiken Klippa?
De engine van Klippa haalt via OCR en machine learning zoveel mogelijk gegevens uit documenten. Wij ondersteunen veel verschillende soorten klanten, omdat onze engine zo veelzijdig is. 

Menukaart-extractie wordt het meest gebruikt door klanten die bezorgdiensten, informatieve diensten voor lokale restaurants, snelle allergie informatie of andere diensten met betrekking tot menukaarten willen aanbieden.
Welke talen worden ondersteund door Klippa?
Alle Europese talen worden ondersteund. Onze engine presteert het best op documenten in het Engels, Nederlands, Noors, Deens, Zweeds, Fins, Italiaans, Portugees, Spaans, Duits, Hebreeuws en Frans. 

Andere talen kunnen op verzoek worden ondersteund, we moeten onze modellen daarvoor wel eerst met Machine Learning trainen. 
Kan Klippa documenten omzetten tot CSV, XLSX, XML of JSON?
Ja, dat kunnen we. Klippa maakt foto’s van documenten, of hun PDF-equivalenten, en zet ze met behulp van OCR om in leesbare tekst. Daarna gebruiken we Machine Learning om de tekst om te zetten in gestructureerde gegevens. Meestal gebruiken we hiervoor JSON, maar afhankelijk van jouw voorkeuren kunnen we documenten ook omzetten naar CSV, XLSX of XML.
Vragen?
Voel je vrij om al je vragen te stellen! 
 Kom in contact via email, telefoon of chat.
+31 50 2111631