Over Klippa

Klippa is in 2015 opgericht en heeft als doel om omslachtige papierstromen en administratieve processen te digitaliseren en automatiseren. Middels moderne technologieën als machine learning en OCR besparen wij tijd & geld voor organisaties en verbeteren we de compliance. Het team bestaat uit 35 specialisten, die samen ruim 1000 klanten wereldwijd bedienen vanuit onze kantoren in Groningen en Amsterdam.

Missie

Het is onze missie om met de allerbeste techniek de frustratie uit administratieve processen te halen. Zo maken we werk leuker, worden fouten & fraude voorkomen, kosten bespaard en houden organisaties meer tijd over voor kerntaken.
1. Ondernemende geest
We geven veel vrijheid en verantwoordelijkheid binnen de organisatie en moedigen ondernemerschap aan. 
2. Denken in oplossingen in plaats van problemen
We geloven dat alles mogelijk is, als je maar de tijd neemt om het te realiseren.
3. Continu verbeteren en leren door te doen
We hebben een drang om continu te verbeteren en leren, zonder angst om te falen. Wij gaan altijd voor de beste oplossing.
4. Het team centraal
We stellen samenwerken centraal. Het geheel is immers meer dan de som der delen.
5. Integriteit en veiligheid
We geloven in de lange termijn en vinden integriteit en veiligheid een topprioriteit in alles wat we doen. 
6. Respect voor mensen, middelen en het milieu
We focussen op groei, maar niet ten kosten van derden of het milieu.

Ons team

Klippa App heeft subsidie ontvangen voor de volgende activiteit(en):
Klippa App B.V. ontwikkelt technische innovaties voor het automatiseren van je boekhouding. Dit doet men op technisch nieuwe wijze in de wereld. Niet voor niets heeft men talloze awards en prijzen gekregen in de afgelopen jaren. Binnen dit project heeft men een eerste stap gezet in het automatiseren van in-line factuurregels. Dit kan een zeer gevarieerde dataset en mogelijkheden zijn. Met bestaande Python en/of GO-mechanismen ondervindt men veel beperkingen. Binnen dit project is besloten om hier een geheel eigen ontwikkeling te doen waar de in-line factuurregels geautomatiseerd herkend kunnen worden en automatisch geboekt. Dit werkingsprincipe is binnen dit project gevalideerd. Bij het verwerken van facturen, komen er in de toekomst vanwege deze innovatie totaal geen mensenhanden meer aan te pas. Het bijbehorende technische werkingsprincipe werd onder deze VIA subsidie uitgewerkt en gevalideerd.