OCR voor rijbewijzen

Verhoog de efficiëntie van jouw organisatie met scan en herken. Verwerk rijbewijzen veilig en automatisch met Klippa.

Vertrouwd door ruim 1000 mooie merken uit binnen- en buitenland

Start met een vrijblijvende online demonstratie of neem contact op.

Data extractie op rijbewijzen

Omdat beelden meer zeggen dan woorden is hieronder een voorbeeld te zien van onze data extractie.

Velden en controles op rijbewijzen

Hieronder staan de standaard geëxtraheerde gegevensvelden (vinkje) en geautomatiseerde controles (slotjes) voor rijbewijzen. Deze kunnen per klant of per land worden aangepast. Op verzoek kunnen ook extra velden worden uitgelezen.
Volledige naam
Nationaliteit
Geboordedatum
Geboorteplaats
Geslacht
Datum van uitgifte
Plek van uitgifte
Geldig tot
Rijbewijsnummer
Foto van het rijbewijs

Herken dubbele documenten via image hashing
Herken fraude door automatische controles
Vergelijk automatisch selfies met de pasfoto
Verlaag de kosten
Besteed minder aan het verwerken van identiteitsdocumenten.
Verhoog de efficiëntie
Verwerk automatisch identiteitsdocumenten.
Voorkom fouten
Voorkom handmatige fouten door automatische data extractie.
Voorkom fraude
Automatisch fouten, dubbele en fraude herkennen.

Veelgestelde vragen

Wat kost scan en herken voor rijbewijzen?
De prijs is afhankelijk van het volume documenten dat per maand verwerkt gaat worden. Tevens is de prijs afhankelijk van of er op basis van een API of SDK gewerkt wordt. Neem contact op met onze experts voor een exacte offerte.
Kan Klippa de MRZ op rijbewijzen lezen?
De meeste rijbewijzen bevatten geen MRZ. Als een rijbewijs wel een MRZ bevat, zal Klippa deze kunnen herkennen. Klippa ondersteunt alle drie de soorten MRZ’s.
Kan Klippa de pasfoto uit een rijbewijs halen?
Jazeker. Klippa is in staat de pasfoto binnen een afbeelding te identificeren en uit te snijden.
Welke rijbewijzen worden ondersteund?
We zijn op weg om alle rijbewijzen wereldwijd te ondersteunen. Momenteel ondersteunen we Europese en Amerikaanse rijbewijzen. Als je een ander type rijbewijs hebt waarvoor je automatische verwerking wilt, neem dan even contact op. Onze machine leermodellen zijn zeer flexibel en kunnen eenvoudig worden aangepast.
Hoe controleert Klippa de echtheid?
Naast de normale data-extractie biedt Klippa een API en SDK voor identiteitscontrole. Deze oplossing heet Klippa Identity Validation en wordt gebruikt voor KYC en remote customer onboarding. Het gaat een stap verder dan alleen de OCR API en controleert daadwerkelijk de beeldkwaliteit, de geldigheid van het paspoort en tal van andere punten. Het maakt het ook mogelijk om twee onafhankelijke selfie-foto’s te vergelijken met de foto op het paspoort, waarbij een bijpassende score wordt teruggegeven om te valideren of het om dezelfde persoon gaat.
Is het uitlezen van rijbewijzen GDPR compliant?
Alle diensten die Klippa aanbiedt zijn volledig GDPR-compliant. We gebruiken alleen ISO-gecertificeerde servers binnen de Europese Unie voor de verwerking en er is een verwerkingsovereenkomst beschikbaar. Wij slaan geen gegevens op.
Is er documentatie van de API voor rijbewijs OCR?
Klippa is opgericht door ontwikkelaars. Daarom begrijpen wij de waarde van goede documentatie. Onze documentatie wordt gemaakt met behulp van SWAGGER en is via deze link te vinden.
Vragen?
Wij helpen je graag met elke vraag. Neem contact op via mail, telefoon of chat! 
+31 50 2111631

Automatische verwerking van rijbewijzen

Het handmatig invoeren van gegevens uit rijbewijzen is een zeer tijdrovend karwei. Zowel vanuit medewerkers- als klantperspectief. Bij Klippa maken we de geautomatiseerde verwerking van rijbewijzen mogelijk.
Wanneer is rijbewijs OCR van toepassing?
In elke situatie waarin grote hoeveelheden rijbewijzen binnen een kort tijdsbestek moet verwerken, kan automatische verwerking, classificatie en gegevensextractie relevant zijn. Markten en cases die we tegenkomen zijn vaak het bankwezen, verzekeringen, boekhouding, luchtvaart, reizen, hotels, onboarding van klanten, KYC, loyaliteit en nog veel meer.