Voertuig Identificatie Nummer (VIN) OCR & data extractie 

Verbeter de effectiviteit van jouw organisatie met Optical Character Recognition (OCR) en data extractie. Extraheer VIN’s veilig en snel met Klippa. Aangedreven door Machine Learning.

Vertrouwd door ruim 1000 mooie merken uit binnen- en buitenland

Start met een vrijblijvende online demonstratie of neem contact op.

Wat we kunnen doen met VIN’s

Onze Machine Learning technologie kan via onze API’s en SDK’s veel bedrijfsprocessen, waarvoor VIN’s nodig zijn, automatiseren.
VIN scannen en herkennen
VIN-extractie uit tekst, CSV, XLSX of JSON met OCR
VIN-extractie uit allerlei soorten documenten en afbeeldingen
(Kruis)validatie van VIN-gegevens

Vehicle Identification Number scannen

Een afbeelding zegt meer dan duizend woorden. Hieronder zie je een voorbeeld van de drie stappen die onze OCR-engine neemt om automatisch VIN’s uit documenten te halen.

Upload documenten naar de API

De eerste stap is het verstrekken van een foto of een PDF-bestand van een document met een VIN aan onze API. Meestal gebeurt dit vanuit een mobiele app, e-mail, FTP of webapplicatie.

Van afbeelding naar tekst met OCR

Zodra een foto of PDF is ontvangen, wordt deze omgezet in een TXT-bestand. In deze stap wordt alle tekst uit het document gehaald, maar nog niet gestructureerd.

Verkrijg JSON-uitvoer uit de API

De Klippa Parser neemt de TXT verkregen uit de OCR in stap 2 en zet deze met behulp van machine learning om in gestructureerde JSON. De JSON wordt vervolgens geretourneerd als output van de API. Het VIN op het document wordt nu geëxtraheerd. Van hieruit kan het veld gemakkelijk worden verwerkt in je database.

De afbeelding links is een vereenvoudigd voorbeeld van het JSON-antwoord. Indien gewenst kunnen meer velden worden geëxtraheerd.
Verlaag kosten
Besteed minder aan het extraheren van VIN’s door Klippa te gebruiken.
Verbeter snelheid
Verwerkt VIN’s automatisch binnen enkele seconden. Perfect voor de auto-industrie.
Vermijd fouten
Voorkom fouten door handmatige invoer met hoogwaardige extractie van VIN’s.
Voorkom fraude
Automatische herkenning van fouten, duplicaten en fraude.
Welke documenten kun je scannen op Voertuig Identificatie Nummers?
Hieronder vind je een lijst van documenten waarvoor je VIN-scanning kunt gebruiken. Dit is geen volledige lijst, maar hangt af van wat de klant verlangt.
Voertuig-registratiekaarten
Lease-contracten
Facturen
Foto’s van het VIN op de voorruit
Foto’s van het VIN op het frame
Foto’s van het VIN op de binnenkant van de deur
Eigendomspapieren
Frauduleuze documenten identificeren via kruiscontroles
Even telefonisch kennismaken?
We vertellen je in een persoonlijk gesprek graag meer over Klippa. Je kunt teruggebeld worden op een datum en tijd waarop het jou schikt.
Klippa - Call Me Back - NL
We zijn tijdens kantooruren telefonisch bereikbaar in het Nederlands, Engels, Spaans, Frans en Duits. Ons nummer is +31 50 2111631.

Veelgestelde vragen

Wat kost VIN OCR?
De prijsstructuur voor Klippa VIN capturing is afhankelijk van de hoeveelheid documenten. Zowel pay-per-use als maandelijkse licenties zijn beschikbaar. Neem contact op met onze productspecialisten voor een exacte prijsopgave.
Welke VIN-standaarden worden ondersteund?
Er zijn ten minste vier concurrerende normen voor de berekening van het VIN. In het algemeen steunen wij alle normen, waaronder:

✔︎ FMVSS 115, deel 565, zoals gebruikt in de Verenigde Staten en Canada.
✔︎ ISO 3779, zoals gebruikt in Europa en vele andere delen van de wereld.
✔︎ SAE J853, zeer vergelijkbaar met de ISO-norm.
✔︎ ADR 61/2, zoals gebruikt in Australië, met verwijzing naar ISO 3779 en 3780.

Mocht je je afvragen of wij een bepaald VIN ondersteunen of een andere vraag hebben, neem dan gerust contact met ons op. 

Wist je dat Klippa’s OCR behalve VIN-nummers ook andere typen gegevensvelden kan scannen, zoals auto titels, kentekens en TIN’s
Welk soort cliënten gebruiken Klippa?
De engine van Klippa haalt via OCR en machine learning zoveel mogelijk gegevens uit documenten. Wij ondersteunen veel verschillende soorten klanten, omdat onze engine zo veelzijdig is. VIN scanning wordt vooral gebruikt door klanten in de auto-, verzekerings- en verhuursector.
Welke talen worden ondersteund door Klippa?
Alle Europese talen worden ondersteund. Onze engine presteert het best op documenten in het Engels, Nederlands, Noors, Deens, Zweeds, Fins, Italiaans, Portugees, Spaans, Duits, Hebreeuws en Frans.

Andere talen kunnen op verzoek worden ondersteund, we moeten onze modellen daarvoor wel eerst met Machine Learning trainen.
Is Klippa VIN-verwerking AVG-conform?
Alle diensten die Klippa aanbiedt zijn volledig AVG-compliant. Standaard gebruiken we ISO-gecertificeerde servers binnen de Europese Unie voor de verwerking. Als je niet binnen de EU gevestigd bent, kunnen we ook servers opzetten in een regio naar keuze.

Daarnaast is er een overeenkomst voor dataverwerking. We bewaren geen gegevens van jou of je klanten na verwerking. 
Kan Klippa documenten omzetten tot CSV, XLSX, XML of JSON?
Ja, dat kunnen we. Klippa maakt foto’s van documenten, of hun PDF-equivalenten, en zet ze met behulp van OCR om in leesbare tekst. Daarna gebruiken we Machine Learning om de tekst om te zetten in gestructureerde gegevens. Meestal gebruiken we hiervoor JSON, maar afhankelijk van jouw voorkeuren kunnen we documenten ook omzetten naar CSV, XLSX of XML.
Vragen?
Voel je vrij om al je vragen te stellen!
Kom in contact via email, telefoon of chat. 
+31 50 2111631