Scan en Herken voor betaalpassen en creditcards

Verhoog de efficiëntie van jouw organisatie met Scan en Herken (OCR). Verwerk bankpassen veilig en automatisch met Klippa.

Vertrouwd door ruim 1000 mooie merken uit binnen- en buitenland

Start met een vrijblijvende online demonstratie of neem contact op.

Wat wij kunnen met betaalpassen en creditcards

Onze machine learning-technologie kan vele documentgerelateerde bedrijfsprocessen automatiseren via API’s en SDK’s.
Passen scannen
Kwaliteit afbeelding verbeteren
Kaart naar tekst, in JSON (met OCR)
Data-extractie van passen
Passen classificeren
(Cross)valideren van data op pas
Workflow-optimalisatie

Data-extractie op bankpassen

Een beeld spreekt meer dan duizend woorden. Hieronder staat een voorbeeld van de drie stappen die onze OCR-engine neemt om automatisch data uit bankpassen te halen.

Bankpas uploaden naar de OCR API

De eerste stap is het aanleveren van een foto of een PDF-bestand van je bankpas aan onze API. Meestal gebeurt dit vanuit een mobiele app of webapplicatie. Het document kan zowel met als zonder achtergrond worden verstuurd. Als het met achtergrond wordt verzonden, zal de Klippa API het document automatisch bijsnijden. 

De Klippa-SDK kan ook worden gebruikt om in mobiele apps te implementeren. 

Beeld naar tekst met OCR

Zodra een foto of PDF van de bankpas is ontvangen, wordt deze geconverteerd naar een TXT-bestand. In deze stap wordt alle tekst uit het document geëxtraheerd, maar het is nog niet gestructureerd.

JSON-output krijgen van de API

De Klippa Parser neemt de TXT van de OCR in stap 2 en zet deze om in gestructureerde JSON met behulp van machine learning. De JSON wordt dan teruggestuurd als output van de API. Van hieruit kunnen de kaartgegevens eenvoudig worden verwerkt in je database.
Verminder kosten
Besteed minder aan het verwerken van bankpassen.
Verbeter verwerk-
snelheid
Vereenvoudig de verwerking en verbeter de betalingssnelheid.
Verminder fouten
Voorkom handmatige invoerfouten met hoogwaardige gegevensextractie.
Voorkom fraude
Herken fouten, duplicaten en fraude automatisch.
Welke velden op de bankpas worden herkend?
Hieronder staan de standaard geëxtraheerde gegevensvelden. Deze kunnen per klant worden aangepast. Op verzoek kunnen ook extra velden worden geëxtraheerd. 
Documenttype
Beeldkwaliteit
Kaarttype
Maatschappij kaart
Naam kaarthouder
Kaartnummer/IBAN
Geldig-tot-datum
Geldigheid
CVC (optioneel)
Handtekening (bèta)
Even telefonisch kennismaken?
We vertellen je in een persoonlijk gesprek graag meer over Klippa. Je kunt teruggebeld worden op een datum en tijd naar keuze. Als je de datum en tijd leeg laat, bellen we je binnen 30 minuten terug!
We zijn tijdens kantooruren telefonisch bereikbaar in het Nederlands, Engels, Spaans, Frans en Duits (CEST tijdzone). Ons nummer is +31 50 2111631.

Frequently Asked Questions

Wat kost Scan en Herken voor creditcards en betaalpassen?
De prijs voor het verwerken van bankpassen via onze API is afhankelijk van het aantal velden en het aantal passen. Zowel pay per use als een maandelijks abonnement is beschikbaar. Neem contact op met onze specialisten voor een exacte prijsopgave.
Welke typen bankpassen worden ondersteund?
Het maakt niet uit uit welk land betaalpassen en creditcards komen: Klippa kan ze allemaal verwerken. Alle talen met het Latijnse, Griekse, Arabische of Hebreeuwse alfabet worden ondersteund. Kaarten van gangbare leveranciers zoals MasterCard, Visa, American Express worden ondersteund, maar ook minder gangbare kaartmaatschappijen.
Is bankpassen scannen met Klippa AVG-proof?
Alle diensten die Klippa aanbiedt zijn volledig AVG-conform. Wij gebruiken alleen ISO-gecertificeerde servers binnen de Europese Unie voor de verwerking. Wij slaan geen gegevens op van jou of je klanten na verwerking.
Wanneer wordt Scan en Herken met name ingezet?
Klippa probeert zoveel mogelijk gegevens uit betaalpassen en creditcards te halen via Scan en Herken (OCR) en machine learning. Dit zorgt ervoor dat we zoveel mogelijk gevallen kunnen ondersteunen. Veelgebruikte use cases zijn identiteitsvalidatie, user onboarding, KYC en betalingen.
Kan Klippa helpen met het scannen in de app?
Als je nog geen camera of scanfunctionaliteit in je app hebt, kan de Klippa Scanning SDK je helpen. Het is een volledige camerascan-kit met vierkante herkenning, bijsnijd-functie, perspectiefcorrectie en kwaliteitscontrole.
Vragen?
Wij zijn beschikbaar voor al je vragen.
 Neem contact op per e-mail, telefoon of chat!
050 2111631