OCR voor juridische documenten

De hoeveelheid te verwerken juridische documenten is groter dan ooit. Met onze slimme data-extractie API en SDK wordt het automatisch verwerken van contracten, statuten, Kamer van Koophandel-registraties en andere juridische documenten bijna kinderlijk eenvoudig!

Vertrouwd door ruim 1000 mooie merken uit binnen- en buitenland

Start met een vrijblijvende online demonstratie of neem contact op.
Verminder kosten
Besteed minder tijd aan het verwerken van juridische documenten.
Verbeter snelheid
Verwerk juridische documenten automatisch en binnen enkele seconden.
Verminder fouten
Verminder menselijke fouten door delen van het proces over te laten nemen door slimme software.
Voorkom fraude
Automatiseer het herkennen van fouten, duplicaten en fraude.

Hoe het werkt.

Stuur je documenten naar onze juridische documenten-API
Klippa zet documenten om naar tekst, classificeert het documenttype, identificeert belangrijke datavelden en zet het om in gestructureerde data
Ontvang alle benodigde data binnen seconden.
Even telefonisch kennismaken?
We vertellen je in een persoonlijk gesprek graag meer over Klippa. Je kunt teruggebeld worden op een datum en tijd waarop het jou schikt.
Klippa - Call Me Back - NL
We zijn tijdens kantooruren telefonisch bereikbaar in het Nederlands, Engels, Spaans, Frans en Duits. Ons nummer is +31 50 2111631.
Vragen?
Heb je nog vragen over onze dienstverlening? Stel ze gerust. We zijn bereikbaar via de telefoon, e-mail en chat!
050 2111631

Automatisch juridische documenten verwerken met slimme data-extractie

Advocaten en andere juridische medewerkers werken voortdurend met een grote verscheidenheid aan juridische documenten. Deze documenten kunnen variëren van contracten en statuten tot financiële documenten en registraties bij de Kamer van Koophandel. Documenten worden gecontroleerd op naleving, rechtsgeldigheid en of bepaalde gegevens zoals data, namen en handtekeningen kloppen. De slimme data-extractie- en classificatieoplossingen van Klippa kunnen je helpen om een beter overzicht te krijgen van contracten, de verwerkingstijd te verkorten en de kosten te verlagen. Wij introduceren Scan en Herken (OCR) en machine learning in de juridische wereld.

Hoe kan OCR ingezet worden bij het verwerken van juridische documenten?

Er zijn veel juridische processen die kunnen profiteren van OCR, gegevensextractie en classificatie. Sommige van de veel voorkomende zaken hebben betrekking op M&A, het identificeren van risico’s, het krijgen van een duidelijk overzicht van alle contracten, het voldoen aan regels, het uitvoeren van audits die sneller en goedkoper zijn en nog veel meer.

Wat is het belang van doorzoekbare tekst voor juridische documenten? 

Juridische documenten hebben meestal meerdere pagina’s en bevatten relatief grote hoeveelheden complexe tekst. Dit maakt het moeilijk om een goed overzicht te krijgen van de inhoud van juridische documenten, met name in bulk. Dit resulteert in steekproefsgewijze beoordelingen van rechtszaken en belangrijke details worden gemakkelijk gemist. Rechtszaken worden gewonnen en verloren op details, dus je wil er zeker van zijn dat je direct toegang hebt tot alle informatie die je nodig hebt. Door gebruik te maken van OCR kunnen fysieke of ingescande juridische documenten zoals contracten omgeet worden in doorzoekbare tekst. Van daaruit is het eenvoudig om contracten en pagina’s te vinden die specifieke trefwoorden of zinnen bevatten. Risico’s worden eenvoudig geïdentificeerd, gegevens worden geëxtraheerd en audits kunnen veel sneller worden uitgevoerd.