Scan en Herken met bankafschriften

Verhoog de efficiëntie van jouw organisatie met Scan en Herken (OCR). Verwerk bankafschriften veilig en automatisch met Klippa.

Vertrouwd door ruim 1000 mooie merken uit binnen- en buitenland

Start met een vrijblijvende online demonstratie of neem contact op.

Wat wij kunnen met bankafschriften

Onze machine learning-technologie kan vele documentgerelateerde bedrijfsprocessen automatiseren via API’s en SDK’s.
Bankafschriften scannen
Kwaliteitscontrole en documentconversie
Beeld naar test, in CSV, XLSX, XML and JSON, d.m.v. Scan en Herken
Data-extractie uit bankafschriften
Classificatie van bankafschriften en bedragen
(Cross)validatie data uit bankafschriften
Workflow-optimalisatie

Bankafschrift data-extractie

Een beeld spreekt meer dan duizend woorden. Hieronder staat een voorbeeld van de drie stappen die onze OCR-engine neemt om automatisch data uit bankafschriften te halen.

Uploaden van afschriften naar de OCR API

De eerste stap is het aanleveren van een foto of een PDF-bestand van één of meerdere bankafschriften. De afschriften kunnen meerdere pagina’s bevatten. Meestal gebeurt dit vanuit een mobiele app of webapplicatie. Klippa verwijdert automatisch de achtergrond en corrigeert eventuele rotaties. 

Als je nog geen camerafunctionaliteit in je app hebt, kan de Klippa Camera SDK je helpen bij het scannen.

Beeld naar tekst met OCR

De volgende stap is het converteren van de PDF of afbeelding naar een leesbaar tekstformaat met behulp van OCR. Met OCR krijgen we een tekstversie van het document. Omdat we nu een leesbare tekst hebben, kunnen we naar de volgende stap gaan: het verkrijgen van gestructureerde gegevens met behulp van machine learning.

JSON output verkrijgen van de API

De Klippa Parser neemt de TXT van de OCR in stap 2 en zet deze om in gestructureerde JSON met behulp van machine learning. De JSON wordt dan teruggestuurd als output van de API. Van hieruit kunnen de gegevens in het bankafschrift eenvoudig worden verwerkt in je database. Natuurlijk zijn er ook andere bestandsformaten, zoals CSV, XLSX en XML beschikbaar. 

Het plaatje links is een vereenvoudigd voorbeeld van een verwerkt bankafschrift. De line items zijn niet opgenomen in dit voorbeeld. 
Verminder kosten
Besteed minder aan het verwerken van bankafschriften.
Improve speed
Verwerk bankafschriften automatisch.
Verminder fouten
Herken handmatige fouten automatisch.
Voorkom fraude
Herken fraude automatisch en krijg notificaties.
Welke velden kunnen we herkennen in bankafschriften?
Hieronder staan de standaard geëxtraheerde gegevensvelden. Deze kunnen per klant worden aangepast. Op verzoek kunnen ook extra velden worden geëxtraheerd.
Documenttype
Kwaliteit van de afbeelding
Winkel/verkoper
BIC-code
Rekeningnummer (IBAN)
Naam en adres kaarthouder
Data
Startbalans
Eindbalans
Totaalbedrag afgeschreven
Totaalbedrag bijgeschreven
Transactievelden met omschrijving, rekeningnummer en naam ontvanger, datum en bedrag.
Let's talk over the phone!
We love to explain more about Klippa via a short phone call. If you want us to call you back, just choose a date and time that suits you best. If you leave the date and time empty we will call you within 30 minutes!
We are available for calls in English, Spanish, French, German and Dutch during office hours (CEST time zone). You can reach us at +31 50 2111631.

Frequently Asked Questions

Wat kost het verwerken van een bankafschrift?
De prijs voor Klippa is afhankelijk van het aantal velden en het scanvolume. Zowel pay per use als een maandelijks abonnement is beschikbaar. Neem contact op met onze specialisten voor een exacte prijsopgave.
Welke typen afschriften worden ondersteund?
Klippa kan alle gegevens uit bankafschriften halen met behulp van Scan en Herken (OCR.) Wij ondersteunen talen gebaseerd op het Latijnse, Griekse of Hebreeuwse alfabet. Wij bieden out-of-the-box ondersteuning voor grote banken en bieden aangepaste ondersteuning voor andere banken door het trainen van onze machine learning-algoritmes.
Is Klippa’s oplossing AVG-proof?
Alle diensten die Klippa aanbiedt zijn volledig AVG-conform. Wij gebruiken alleen ISO-gecertificeerde servers binnen de Europese Unie voor de verwerking. Wij slaan geen gegevens van jou of je klanten op na verwerking.
Wordt de extractie van velden in bankafschriften ondersteund?
Ja. Klippa kan zowel de algemene gegevens van het afschrift als de line items extraheren. Optioneel kunnen we de velden zelfs in specifieke (risico)categorieën indelen.
Hoe lang duurt het verwerken van een bankafschrift met OCR?
De snelheid van de verwerking is afhankelijk van het aantal pagina’s en het type document. In het algemeen duurt de verwerking van een afschrift met maximaal drie pagina’s minder dan vijf seconden. Hoe meer pagina’s het afschrift heeft, hoe langer de verwerking zal duren.
Kan Klippa afschriften converteren naar CSV, XLSX, XML of JSON?
Ja, dat kunnen we. Klippa neemt foto’s van bankafschriften, of een PDF, en converteert deze naar leesbare tekst met behulp van Scan en Herken (OCR). Van daaruit gebruiken we machine learning om de tekst om te zetten in gestructureerde gegevens. Meestal gebruiken we hiervoor JSON, maar afhankelijk van je voorkeuren kunnen we ook bankafschriften omzetten naar CSV, XLSX of XML.

Wanneer wordt OCR ingezet voor het verwerken van bankafschriften?

De geautomatiseerde verwerking van bankafschriften met behulp van OCR en machine learning wordt vooral gebruikt voor slim lenen, bankafstemming, kredietcontroles en boekhoudkundige doeleinden. Bij Klippa helpen we bedrijven in deze sectoren door hen te voorzien van eenvoudig te implementeren API’s en SDK’s voor documentverwerking. Dit stelt organisaties in staat om zich te concentreren op hun core business, terwijl wij zorgen voor de technische afhandeling.
Vragen?
Wij helpen je graag met elke vraag. Neem contact op via e-mail, telefoon of chat!
050 2111631