OCR voor balansen & data verwerking

Verbeter de effectiviteit van je organisatie met Optical Character Recognition (OCR) en data extractie. Verwerk informatie uit balansen veilig en snel met Klippa. Aangedreven door Machine Learning.

Vertrouwd door ruim 1000 mooie merken uit binnen- en buitenland

Start met een vrijblijvende online demonstratie of neem contact op.

Wat we kunnen doen met balansen

Onze technologie voor Machine Learning kan veel balans-gerelateerde bedrijfsprocessen automatiseren via onze API’s en SDK’s.
Balansen scannen
Formaatconversie en verbetering van de scan-kwaliteit
Van afbeelding naar tekst en JSON met OCR
Data extractie uit de balansen
Indeling van balansen en posten
(Kruis)validatie van datapunten
Werkstroom-optimalisatie

Extractie uit balansen

Een afbeelding zegt meer dan duizend woorden. Hieronder zie je een voorbeeld van de drie stappen die onze OCR-engine doorloopt om automatisch gegevens uit balansen te halen.

Uploaden van balansen naar de API

De eerste stap is het aanleveren van een foto of een PDF-bestand van een balans aan onze API. Dit gebeurt meestal vanuit een mobiele app of een webapplicatie.

Het document kan bijgesneden of onbewerkt (met achtergrond) worden verzonden. Als de scan onbewerkt wordt verstuurd, zal de Klippa API het document automatisch bijsnijden. De Klippa balance sheet scanning SDK kan ook gebruikt worden in mobiele apps.

Van afbeelding naar tekst met OCR

Zodra een foto of PDF wordt ontvangen, wordt deze door onze engine omgezet in een TXT-bestand. In deze stap wordt alle tekst uit de balans gehaald, maar nog niet gestructureerd.

JSON-uitvoer van de API krijgen

De Klippa Parser neemt de TXT verkregen uit de OCR in stap 2 en zet deze met behulp van Machine Learning om in gestructureerde JSON. De JSON wordt vervolgens geretourneerd als output van de API. Van hieruit kunnen de gegevens uit de balans gemakkelijk in jouw database worden verwerkt. 

Of je nu gegevens uit balansen verwerkt voor winst-analyses, concurrentie-analyses, financiële gezondheidsanalyses of bedrijfs-benchmarking, Klippa is er om jou te helpen.
Verlaag kosten
Besteed minder aan het verwerken van balansen door Klippa te gebruiken.
Verbeter snelheid
Verwerk balansen automatisch binnen enkele seconden. Perfect voor financiële analyses.
Vermijd fouten
Voorkom fouten door handmatige invoeren met hoogwaardige data extractie op balansen.
Voorkom fraude
Automatische herkenning van fouten, duplicaten en fraude.
Welke balansvelden worden geëxtraheerd?
De standaard verzamelde gegevensvelden (vinkjes) en geautomatiseerde controles (vergrendelingen) staan hieronder vermeld. Deze kunnen per klant worden aangepast. Extra velden kunnen op verzoek worden geëxtraheerd.
Datum
Vaste activa
Vlottende activa
Totale activa
Eigen vermogen
Lang geleend kapitaal
Kort geleend kapitaal
Totale passiva
Bedrijfsnaam
Regels met omschrijvingen, hoeveelheden, prijzen en categorieën
En nog veel meer
Duplicaten vinden via Image Hashing
Frauduleuze documenten identificeren via kruiscontroles
Even telefonisch kennismaken?
We vertellen je in een persoonlijk gesprek graag meer over Klippa. Je kunt teruggebeld worden op een datum en tijd naar keuze. Als je de datum en tijd leeg laat, bellen we je binnen 30 minuten terug!
We zijn tijdens kantooruren telefonisch bereikbaar in het Nederlands, Engels, Spaans, Frans en Duits (CEST tijdzone). Ons nummer is +31 50 2111631.

Veelgestelde vragen

Wat kost OCR voor balansen?
De prijsstructuur voor Klippa balansverwerking is afhankelijk van het aantal velden en het document-volume. Zowel pay-per-use als maandelijkse licenties zijn beschikbaar.

Neem contact op met onze productspecialisten voor een exacte prijsopgave.
Welk type balansen worden ondersteund?
Er zijn veel verschillende soorten balansen in de wereld of zelfs in één land. In het algemeen ondersteunen wij al deze typen en vormen. Mocht je je afvragen of we een bepaalde vorm ondersteunen of een andere vraag hebben, neem dan gerust contact met ons op.
Kan Klippa documenten omzetten tot CSV, XLSX, XML of JSON?
Ja, dat kunnen we. Klippa maakt foto’s van documenten, of hun PDF-equivalenten, en zet ze met behulp van OCR om in leesbare tekst. Daarna gebruiken we Machine Learning om de tekst om te zetten in gestructureerde gegevens. Meestal gebruiken we hiervoor JSON, maar afhankelijk van jouw voorkeuren kunnen we documenten ook omzetten naar CSV, XLSX of XML.
Welk soort klanten gebruiken Klippa?
De engine van Klippa haalt via OCR en Machine Learning zoveel mogelijk gegevens uit balansen. Wij ondersteunen veel verschillende soorten klanten, omdat onze engine zo veelzijdig is. 

Het wordt het meest gebruikt door klanten in de accountancy, het bankwezen en investeringen voor winst-analyses, concurrentie-analyses, financiële gezondheidsanalyses en bedrijfs-benchmarking.
Welke talen worden ondersteund door Klippa?
Alle Europese talen worden ondersteund. Onze engine presteert het best op documenten in het Engels, Nederlands, Noors, Deens, Zweeds, Fins, Italiaans, Portugees, Spaans, Duits, Hebreeuws en Frans.

Andere talen kunnen op verzoek worden ondersteund, we moeten onze modellen daarvoor wel eerst met Machine Learning trainen.
Is Klippa balansverwerking AVG-conform?
Alle diensten die Klippa aanbiedt zijn volledig AVG-compliant. Standaard gebruiken we ISO-gecertificeerde servers binnen de Europese Unie voor de verwerking. Als je niet binnen de EU gevestigd bent, kunnen we ook servers opzetten in een regio naar keuze.

Daarnaast is er een overeenkomst voor dataverwerking. We bewaren geen gegevens van jou of je klanten na verwerking. 
Vragen?
Voel je vrij om al je vragen te stellen!
Kom in contact via email, telefoon of chat. 
+31 50 2111631

Wat zijn balansen?

Een balans is een financieel overzicht van de activa, passiva en het eigen vermogen van een onderneming op een bepaald moment.

Het is een momentopname/samenvatting van wat het bedrijf bezit en wat het verschuldigd is, en van het door de eigenaars geïnvesteerde bedrag, gerapporteerd op één dag.

Het is een van de drie fundamentele financiële overzichten (naast de resultatenrekening en het kasstroomoverzicht) en wordt gebruikt om inzicht te krijgen in de financiële positie van een onderneming. 

 Wist je dat Klippa OCR naast balansen ook andere soorten financiële documenten kan scannen, zoalsP&L overzichten, belastingoverzichten, btw-overzichten, of zelfs afschriften?

Neem contact met ons op voor meer informatie.