Btw-nummer OCR & data vastlegging

Verbeter de effectiviteit van jouw organisatie met Optical Character Recognition (OCR) en data extractie. Extraheer btw-identificatienummers veilig en snel met Klippa.
Aangedreven door Machine Learning.

Vertrouwd door ruim 1000 mooie merken uit binnen- en buitenland

Start met een vrijblijvende online demonstratie of neem contact op.

Wat we kunnen doen met btw-nummers

Onze Machine Learning technologie kan via onze API’s en SDK’s veel bedrijfsprocessen, waarvoor btw-identificatienummers nodig zijn, automatiseren.
Btw-nummers scannen en herkennen
Btw-nummer extractie uit tekst, CSV, XLSX of JSON met OCR
Btw-nummer extractie uit allerlei soorten documenten en beelden
(Kruis)validatie van btw-nummers

Btw-nummer scanning

Een afbeelding zegt meer dan duizend woorden. Hieronder zie je een voorbeeld van de drie stappen die onze OCR-engine doorloopt om automatisch btw-nummers uit documenten te halen.

Upload documenten naar de API

De eerste stap is het aanleveren van een foto of een PDF-bestand van een document met een BTW-nummer aan onze API. Meestal gebeurt dit vanuit een mobiele app, e-mail, FTP of webapplicatie.

Van afbeelding naar tekst met OCR

Zodra een foto of PDF is ontvangen, wordt deze omgezet in een TXT-bestand. In deze stap wordt alle tekst uit het document gehaald, maar nog niet gestructureerd.

Verkrijg JSON-uitvoer uit de API

De Klippa Parser neemt de TXT verkregen uit de OCR in stap 2 en zet deze met behulp van machine learning om in gestructureerde JSON. De JSON wordt vervolgens geretourneerd als output van de API. De btw-nummers op het document worden nu geëxtraheerd. Vanaf hier kan het veld eenvoudig worden verwerkt in jouw database.

Of je nu btw-nummers verwerkt voor juridische, financiële of andere doeleinden, Klippa is er om jou te helpen.

De afbeelding links is een vereenvoudigd voorbeeld van het JSON-antwoord. Meer velden kunnen desgewenst worden geëxtraheerd.
Verlaag kosten
Besteed minder aan het extraheren van btw-nummers door Klippa te gebruiken.
Verbeter snelheid
Verwerk btw-nummers automatisch binnen enkele seconden.
Vermijd fouten
Voorkom fouten door handmatig invoeren met hoogwaardige data extractie van btw-nummers.
Voorkom fraude
Automatische herkenning van fouten, duplicaten en fraude.
Welke documenten kun je scannen voor btw-nummers?
Hieronder vind je een lijst van documenten waar je het btw-nummers scannen voor kunt gebruiken. Dit is geen volledige lijst, maar hangt af van wat de klant verlangt.
Belastingsverklaringen
Validiteits-checks
Facturen
Bonnetjes
Restitutie-claims
‘Verkoop van goederen’ verklaringen
Algemene btw-checks
Even telefonisch kennismaken?
We vertellen je in een persoonlijk gesprek graag meer over Klippa. Je kunt teruggebeld worden op een datum en tijd waarop het jou schikt.
Klippa - Call Me Back - NL
We zijn tijdens kantooruren telefonisch bereikbaar in het Nederlands, Engels, Spaans, Frans en Duits. Ons nummer is +31 50 2111631.

Veelgestelde vragen

Wat kost btw-nummer OCR?
De prijsstructuur voor Klippa btw-nummer vastlegging is afhankelijk van de hoeveelheid documenten. Zowel pay-per-use als maandelijkse licenties zijn beschikbaar. Neem contact op met onze productspecialisten voor een exacte prijsopgave.
Welke documenttypes kunnen automatisch worden verwerkt?
Klippa kan gegevens halen uit elk type document dat een BTW-nummer bevat. Vaak verwerkte documenten voor BTW-nummers zijn bonnen, restitutie-claims, verklaringen over de verkoop van goederen, of elk ander document dat een BTW-nummer bevat. 

Wist je dat Klippa OCR naast btw-nummers ook andere typen gegevensvelden kan scannen, zoals IBAN’s,

Neem contact met ons op voor meer informatie.
Wat zijn veelvoorkomende gebruikssituaties?
Btw-nummer extractie kan om verschillende redenen worden gedaan. Meestal met betrekking tot financiële transacties, fiscale profielen, geldigheidscontroles en naleving. Klippa kan documenten digitaliseren en het btw-nummer extraheren voor snelle en gemakkelijke toegang, fraude of geldigheidscontrole of een andere reden. 

Wat je situatie ook is, Klippa kan je helpen.
Welke talen worden ondersteund door Klippa?
Alle Europese talen worden ondersteund. Onze engine presteert het best op documenten in het Engels, Nederlands, Noors, Deens, Zweeds, Fins, Italiaans, Portugees, Spaans, Duits, Hebreeuws en Frans.

Andere talen kunnen op verzoek worden ondersteund, we moeten onze modellen daarvoor wel eerst met Machine Learning trainen.
Is Klippa btw-nummer verwerking AVG-conform?
Alle diensten die Klippa aanbiedt zijn volledig AVG-compliant. Standaard gebruiken we ISO-gecertificeerde servers binnen de Europese Unie voor de verwerking. Als je niet binnen de EU gevestigd bent, kunnen we ook servers opzetten in een regio naar keuze.

Daarnaast is er een overeenkomst voor dataverwerking. We bewaren geen gegevens van jou of je klanten na verwerking.
Kan Klippa documenten omzetten tot CSV, XLSX, XML of JSON?
Ja, dat kunnen we. Klippa maakt foto’s van documenten, of hun PDF-equivalenten, en zet ze met behulp van OCR om in leesbare tekst. Daarna gebruiken we Machine Learning om de tekst om te zetten in gestructureerde gegevens. Meestal gebruiken we hiervoor JSON, maar afhankelijk van jouw voorkeuren kunnen we documenten ook omzetten naar CSV, XLSX of XML.
Vragen?
Voel je vrij om al je vragen te stellen!
Kom in contact via email, telefoon of chat. 
+31 50 2111631