OCR voor kentekenbewijzen & gegevensherkenning

Verbeter de effectiviteit van jouw organisatie met Optical Character Recognition (OCR) en data-extractie. Verwerk kentekenbewijzen veilig en snel met Klippa. Aangedreven door Machine Learning.

Vertrouwd door ruim 1000 mooie merken uit binnen- en buitenland

Start met een vrijblijvende online demonstratie of neem contact op.

Wat kunnen we doen met kentekenbewijzen?

Onze technologie voor Machine Learning kan veel aan registratie-gerelateerde bedrijfsprocessen automatiseren via onze API’s en SDK’s.
Kentekenbewijzen scannen
Formaatconversie en verbetering van de scan kwaliteit
Van beeld naar tekst en JSON met OCR
Data-extractie van autotitels
Classificatie van autotitels
Kruisvalidatie van kentekenbewijzen en data
Controles op de naleving van de regelgeving
Digitaliseren van archieven en werkstromen

 Data-extractie van kentekenbewijzen

Een afbeelding zegt meer dan duizend woorden. Hieronder zie je een voorbeeld van de drie stappen die onze OCR-engine neemt om automatisch data uit kentekenbewijzen te halen.

Kentekenbewijzen uploaden naar de OCR API

De eerste stap is het verstrekken van een foto of een PDF-bestand van een kentekenbewijzen aan onze API. Dit gebeurt meestal vanuit een mobiele app of een webapplicatie. 

Het document kan bijgesneden of ongesneden (met achtergrond) worden verzonden. Als de scan ongesneden wordt verstuurd, zal de Klippa API het document automatisch bijsnijden. De Klippa Car Title Scanning SDK kan ook worden gebruikt in mobiele apps.

Afbeelding naar tekst met OCR

Zodra wij een foto of een PDF van het kentekenbewijs ontvangen, converteert onze engine die naar een TXT-bestand. In deze stap wordt alle tekst uit het document gehaald, maar nog niet gestructureerd.

Ontvang JSON output van de API

De Klippa Parser neemt de TXT verkregen uit de OCR in stap 2 en zet deze met behulp van Machine Learning om in gestructureerde JSON. De JSON wordt vervolgens geretourneerd als output van de API. Van hieruit kan het registratiebewijs gemakkelijk worden verwerkt in jouw database. 

Het voorbeeld links is een vereenvoudigd voorbeeld en omvat niet alle gegevensvelden. Elk veld op het label kan worden vastgelegd, inclusief de regelitems.

Of je organisatie kentekenbewijzen verwerkt om het eigendom van voertuigen te verifiëren voor verzekeringsclaims, inkoop of verkoop, Klippa kan jouw verwerkingstijd aanzienlijk versnellen.
Minder kosten
Besteed minder aan de verwerking van kentekenbewijzen door Klippa te gebruiken.
Verbeter snelheid
Automatische verwerking van kentekenbewijzen binnen enkele seconden.
Voorkom fouten
Voorkom fouten door handmatige data-entry met hoogwaardige data-extractie op registratiebewijzen.
Voorkom fraude
Automatische herkenning van fouten, duplicaten en fraude.
Welke gegevensvelden worden geëxtraheerd?
In het algemeen kunnen alle gegevensvelden uit een kentekenbewijs worden gehaald. Om je een idee te geven, hebben we hieronder enkele voorbeelden opgesomd. De geëxtraheerde gegevensvelden kunnen per klant worden aangepast. Extra velden kunnen op verzoek worden geëxtraheerd.
Titel-nummer
Datum van uitgifte
Titel-type
Vehicle Identification Number (VIN)
Details over het voertuig
Odometer-lezing
Naam van de eigenaar
Adres
Nummerbord-nummer
Onderpandhouder
Datum van onderpand
Handtekeningen
En nog veel meer
Duplicaten vinden via image hashing
Frauduleuze documenten identificeren via kruisvalidatie
Even telefonisch kennismaken?
We vertellen je in een persoonlijk gesprek graag meer over Klippa. Je kunt teruggebeld worden op een datum en tijd waarop het jou schikt.
Klippa - Call Me Back - NL
We zijn tijdens kantooruren telefonisch bereikbaar in het Nederlands, Engels, Spaans, Frans en Duits (CEST tijdzone). Ons nummer is +31 50 2111631.

Veelgestelde vragen

De prijsstructuur voor Klippa Car Title Capturing is afhankelijk van het aantal velden en het documentsvolume. Zowel pay-per-use als maandelijkse licenties zijn beschikbaar. 

Neem contact op met onze productspecialisten voor een exacte prijsopgave.
De ene kentekenbewijzen kan er heel anders uitzien dan de andere. Er zijn bijvoorbeeld vele formaten en templates in heel Europa.

In het algemeen ondersteunen we al deze types omdat Klippa niet op templates, maar op Deep Learning is gebaseerd.

Mocht je je afvragen of we een specifieke kentekenbewijzen ondersteunen of heb je andere vragen, neem dan gerust contact met ons op.

Klippa kan de engine altijd trainen op jouw documenten om ondersteuning voor alle benodigde gegevensvelden te garanderen.
Klippa’s engine haalt via OCR en Machine Learning zoveel mogelijk gegevens uit kentekenbewijzen. Wij ondersteunen veel verschillende soorten klanten, omdat onze engine zo veelzijdig is. Het wordt het meest gebruikt door klanten in de auto-, transport- en verzekeringssector.
Alle Europese talen worden ondersteund. Onze engine presteert het best op kentekenbewijs in het Engels, Nederlands, Noors, Deens, Zweeds, Fins, Italiaans, Portugees, Spaans, Duits, Hebreeuws en Frans.

Andere talen kunnen op verzoek worden ondersteund, we moeten daar onze modellen dan voor trainen met Machine Learning.
Alle diensten die Klippa aanbiedt zijn volledig AVG-compliant. Standaard gebruiken we ISO-gecertificeerde servers binnen de Europese Unie voor de verwerking. Als je niet binnen de EU gevestigd bent, kunnen we ook servers opzetten in een regio naar keuze.

Daarnaast is er een gegevensverwerkers-overeenkomst. Wij bewaren geen gegevens van jou of je klanten na verwerking.
Ja, dat kunnen we. Klippa neemt foto’s van kentekenbewijzen, of hun PDF-equivalenten, en converteert ze naar leesbare tekst met behulp van OCR.

Daarna gebruiken we Machine Learning om de tekst om te zetten in gestructureerde gegevens. Meestal gebruiken we hiervoor JSON, maar afhankelijk van jouw voorkeuren kunnen we registratiebewijzen ook omzetten naar CSV, XLSX of XML.
Vragen?
Stel ons gerust al je vragen!
Neem contact op via e-mail, telefoon of chat.
+31 50 2111631

Wat is een kentekenbewijzen?

Een kentekenbewijs is een wettelijk certificaat, dat wordt gebruikt om de eigendom van een voertuig te bewijzen. Het kan ook de geschiedenis van de auto onthullen, of deze beschadigd is, enzovoort.

Het kentekenbewijs bestaat uit informatie over de eigenaar(s), details over de auto en het voertuig-identificatienummer (VIN). Als zodanig is het van cruciaal belang bij het verkopen, kopen of verhandelen van een voertuig.

Het meest voorkomende type kentekenbewijs is een papieren exemplaar. Sommige staten geven echter de voorkeur aan elektronische bewijzen boven papieren exemplaren.

Met Klippa OCR kun je alle informatie uit kentekenbewijzen halen en gestructureerde gegevens aanleveren voor verdere verwerking in je database. Je hoeft niet weken te wachten tot de kentekenbewijzen binnen zijn!

Wist je dat Klippa’s OCR naast kentekenbewijzen ook andere soorten gegevensvelden kan scannen, zoals
nummerborden, VIN en TIN-nummers? Neem contact met ons op voor meer informatie.