Scan en herken

Verhoog de efficiëntie van jouw organisatie door gebruik te maken van Scan en Herken. Verwerk met het portal van Klippa eenvoudig bonnen, facturen, contracten en paspoorten tot boekingen of data. Powered by machine learning.

Vertrouwd door ruim 1000 mooie merken uit binnen- en buitenland

Start met een vrijblijvende online demonstratie of neem contact op.
Documenten aanleveren via app, web en e-mail.
24/7 kunnen documenten worden ingezonden voor data-extractie middels Scan en Herken (OCR). Gebruik hiervoor onze online omgeving, onze mobiele app of stuur documenten als bijlage bij e-mails.
Razendsnelle verwerking
De slimme software van Klippa kan bonnen, facturen, paspoorten en contracten binnen korte tijd omzetten naar gestructureerde data. Voor de meeste toepassingen ligt de snelheid tussen de 1 en 5 seconden.
Integreer scan en herken in je eigen applicatie.

De Klippa Scan en Herken is beschikbaar als online SaaS-software, maar is ook via onze SDK en API’s te integreren in applicaties van derden.

Gemaakt om te Integreren met

Bekijk al onze integraties.

Veelgestelde vragen

Hoe werkt Scan en Herken?
Klippa’s Scan en Herken werkt supereenvoudig. Elk document dat je aan Klippa toevoegt wordt automatisch voorzien van bruikbare data, zodat je zelf nooit meer iets hoeft over te typen. De volgende gegevens worden door Klippa herkend: 

– De relatie
– De factuurdatum
– Het factuurnummer
– De bedragen
– De btw-waarden
Kan ik Klippa koppelen aan meerdere administraties of entiteiten?
Ja, dat kan. We synchroniseren stamgegevens met een integratie direct uit je boekhoudpakket of ERP-systeem, of met slimme importbestanden zorgen ervoor dat alle data realtime beschikbaar is in Klippa. 
Werkt de Klippa Scan en Herken met OCR-techniek?
Ja, Klippa’s OCR heeft de hoogste herkenningsgraad. OCR staat voor Optical Character Recognition en wordt in het Nederlands vaak aangeduid als Scan en Herken. Deze technologie herkent relevante informatie die op een afbeelding of document staat en stuurt die data door naar het systeem. De volgende factuurgegevens worden binnen enkele secondes geëxtraheerd: 
– de relatie
– de factuurdatum
– het totaalbedrag
– het btw-percentage
– het btw-bedrag
Worden andere valuta ook herkend met Scan en Herken?
Klippa herkent de valuta die op de factuur staat met daarbij alle andere factuurgegevens. In Klippa kun je deze data automatisch converteren naar elk mogelijke valuta. Het converteren gebeurt op basis van de wisselkoers van de factuurdatum. 
Hoe werken de autorisatie-workflows?
In Klippa zijn de autorisatie-workflows volledig naar wens in te stellen. Zo kun je gebruikers verschillende rechten geven voor het toevoegen, goedkeuren en boeken van facturen. Naast deze rechten kun je medewerkers koppelen aan een administratie of andere relevante waarden als een kostenplaats. Wil je heel specifieke workflows aanmaken? Ook dat kan! Zo kun je via bedrijfsregels en bepaalde kenmerken facturen automatisch toewijzen aan de door jou gekozen workflow.  
Heeft Klippa ook een mobiele applicatie?
Ja, Klippa heeft een mobiele app voor zowel Apple als Android. De Klippa-app kun je gebruiken om facturen te scannen én om ze goed te keuren, als je bijvoorbeeld veel onderweg bent. In je eigen to-do lijst zie je het overzicht van goed te keuren facturen.
Kan Klippa integreren met mijn boekhoudpakket of ERP-systeem?
Integreren is voor Klippa geen probleem, we hebben verschillende softwarepartners. Koppelingen gaan via API-integraties of slimme export-importbestanden. Meer informatie over de koppelingen vind je op deze pagina.
Hoeveel tijd ben ik kwijt met de implementatie?
Klippa is plug & play en kun je direct mee aan de slag. We hebben hiervoor specifieke handleidingen in onze helpdesk die je op weg helpen. Is de implementatie te complex? Dat is geen probleem, we helpen graag. Onze productspecialisten hebben het account gemiddeld binnen twee dagen gebruiksklaar.

Waarom levert Scan en Herken
direct een kostenbesparing op?

Het verwerken van facturen kost tijd en tijd is geld. Omdat we met Klippa Scan en Herken de tijd voor het verwerken van een factuur flink beperken, besparen we tijd en daarmee geld. Facturen verwerken met Scan en Herken levert een kostenbesparing op tot 70% in vergelijking met handmatige verwerking van facturen. Onderstaand rekenvoorbeeld maakt de kostenbesparing duidelijk:

Zonder Scan en Herken

Gemiddeld gezien zijn de kosten voor het verwerken van facturen (inclusief salaris, werkplek en overhead) circa €45 per uur. Een ervaren boekhouder die geen gebruik maakt van Klippa Scan en Herken verwerkt gemiddeld 50 facturen per uur. Daarbij gaat het om crediteurgegevens, bedragen, factuurdatum, factuurnummer, betaalreferentie en een omschrijving. Per factuur komen we dan op 1.2 minuut en bijbehorend kostenplaatje van €0,75 per factuur.

Met Scan en Herken

Een boekhouder die wel gebruik maakt van Klippa Scan en Herken kan circa 300 facturen verwerken per uur. Dat is dus circa 12 seconden per factuur, waarmee we op een kostenplaatje komen van €0,13 per factuur. Daar komen de kosten van Scan en Herken bij (€0,10 per scan bij grote aantallen). In totaal komen we dan op €0.23 per verwerkte factuur. Dat is een besparing van ruim 70%. Omdat er geen set-up kosten aan Klippa Scan en Herken verbonden zitten heb je dus direct een positieve ROI.

Houd er rekening mee dat dit een rekenvoorbeeld is. Klippa’s prijsstelling is afhankelijk van het volume en altijd afgestemd op de specifieke use case.

Wat is OCR? 

OCR staat voor Optical Character Recognition. Dit is voor veel ingestuurde documenten, met name voor foto’s en scans, de eerste stap in het Scan en Herken-proces. Ingestuurde documenten worden in deze stap omgezet naar ongestructureerde tekst. Deze tekst wordt vervolgens met onze slimme software omgezet in gestructureerde tekst. Vanaf dat moment is het eenvoudig de gezochte informatie te extraheren en beschikbaar te maken in een database. Bij Klippa beschikken we over een OCR SDK en OCR API.

Automatiseer de data extractie op documenten.
Met Scan en Herken is het handmatig verwerken van bonnen, facturen, contracten en paspoorten verleden tijd.
Heb je nog vragen?
Bij Klippa denken we graag met je mee. Neem gerust contact met ons op via de telefoon, e-mail of onze live chat.
+31 50 2111631