Klippa Scan en Herken

Verhoog de efficiëntie van jouw organisatie door gebruik te maken van scan en herken. Verwerk met het portal van Klippa eenvoudig bonnen, facturen, contracten en paspoorten tot boekingen of data.
Vertrouwd door meer dan 1000 bedrijven
Documenten aanleveren via app, web en e-mail.
24/7 kunnen documenten worden ingezonden voor data extractie middels scan en herken (OCR). Gebruik hiervoor onze online omgeving, onze mobiele app of stuur documenten als bijlage bij e-mails.
Razendsnelle verwerking
De slimme software van Klippa kan bonnen, facturen, paspoorten en contracten binnen korte tijd omzetten naar gestructureerde data. Voor de meeste toepassingen ligt de snelheid tussen de 1 en 5 seconde.

Exporteer in allerlei bestandsformaten.

Zowel de input als output van de software is zeer flexibel. Stuur JPG, PNG, of PDF-documenten in en krijg CSV, XLSX, XML, UBL, PDF of JSON terug.
Integreer scan en herken in je eigen applicatie.

De Klippa scan en herken is beschikbaar als online SaaS-software, maar is ook via onze SDK en API’s te integreren in applicaties van derden.

Klippa is via API’s en exports naadloos met andere pakketten te koppelen.

Staat jouw pakket er niet bij? Bekijk alle koppelingen of neem contact met ons op.

Even telefonisch kennismaken?
We vertellen je in een persoonlijk gesprek graag meer over Klippa. Je kunt teruggebeld worden op een datum en tijd naar keuze. Als je de datum en tijd leeg laat, bellen we je binnen 30 minuten terug!
We zijn tijdens kantooruren telefonisch bereikbaar in het Nederlands, Engels, Spaans, Duits en Grieks (CEST tijdzone). Ons nummer is +31 50 2111631.
Automatiseer de data extractie op documenten.
Met scan en herken is het handmatig verwerken van bonnen, facturen, contracten en paspoorten verleden tijd.

Online demo plannen

Binnen 30 minuten vrijblijvend een duidelijk beeld van Klippa.

Heb je nog vragen?
Bij Klippa denken we graag met je mee. Neem gerust contact met ons op via de telefoon, mail of onze live chat.
+31 50 2111631

Waarom levert Scan en Herken
direct een kostenbesparing op?

Het verwerken van facturen kost tijd en tijd is geld. Omdat we met Klippa Scan en Herken de tijd voor het verwerken van een factuur flink beperken, besparen we tijd en daarmee geld. Facturen verwerken met Scan en Herken levert u een kostenbesparing op van 60% in vergelijking met handmatige verwerking van uw facturen. Onderstaand rekenvoorbeeld maakt uw kostenbesparing duidelijk:

Zonder Scan en Herken

Gemiddeld gezien zijn de kosten voor het verwerken van facturen (inclusief salaris, werkplek en overhead) circa €45 per uur. Een ervaren boekhouder die geen gebruik maakt van Klippa Scan en Herken verwerkt gemiddeld 50 facturen per uur. Daarbij gaat het om crediteurgegevens, bedragen, factuurdatum, factuurnummer, betaalreferentie en een omschrijving. Per factuur komen we dan op 1.2 minuut en bijbehorend kostenplaatje van €0,75 per factuur.

Met Scan en Herken

Een boekhouder die wel gebruik maakt van Klippa Scan en Herken kan circa 200 facturen verwerken per uur. Dat is dus circa 18 seconden per factuur, waarmee we op een kostenplaatje komen van €0,19 per factuur. Daar komen de kosten van Scan en Herken bij (€0,05 per scan bij grote aantallen). In totaal komen we dan op €0.24 per verwerkte factuur. Dat is een besparing van ruim 60%. Omdat er geen set-up kosten aan Klippa Scan en Herken verbonden zitten heeft u dus direct een positieve ROI.

Wat is OCR? 

OCR staat voor Optical Character Recognition. Dit is voor veel ingestuurde documenten, met name voor foto’s en scans, de eerste stap in het scan en herken proces. Ingestuurde documenten worden in deze stap omgezet naar ongestructureerde tekst. Deze tekst wordt vervolgens met onze slimme software omgezet in gestructureerde tekst. Vanaf dat moment is het eenvoudig de gezochte informatie te extraheren en beschikbaar te maken in een database. Bij Klippa beschikken we over een OCR SDK en OCR API.