Hoe Alasco Factuurverwerking Automatiseert In Hun Vastgoedsoftware

Ontdek hoe het softwarebedrijf Klippa DocHorizon integreerde om factuurverwerking te automatiseren en gebruikers 3x sneller te laten werken.
Sector
Software
Team
150 medewerkers
Klanten
300+ klanten

Over Alasco

Alasco is marktleider in Duitsland op het gebied van vastgoedsoftware en biedt slimme oplossingen voor financial controlling en ESG-beheer. Het bedrijf richt zich op klanten in zowel de vastgoed- als de bouwsector, waar nog veel papierwerk in omloop is.

Alasco helpt deze bedrijven te digitaliseren en efficiënter te werken door middel van automatisering. Een van de belangrijkste kenmerken van de software is de digitale factuurverwerking en autorisatieflow, waarin Klippa DocHorizon een essentiële rol speelt.

Software ontwikkelen: Zelf bouwen of kopen?

Bij het ontwikkelen van financiële software zijn OCR (scan en herken) en data-extractie uit facturen tegenwoordig een must. Zonder deze functies zullen gebruikers snel overstappen naar een concurrent die ze wel biedt. De vraag is, ontwikkel je de technologie zelf of integreer je een bestaande oplossing in je software?

Alasco realiseerde zich dat het bouwen van een OCR-oplossing van scratch veel ontwikkelingstijd en expertise vereist. Bovendien zou het jaren en jaren duren om dezelfde kwaliteit en nauwkeurigheid te bereiken als bestaande software op de markt. Daarom gingen ze op zoek naar een OCR-leverancier die kon helpen bij het automatisch aflezen van gegevens uit facturen.

Tijdens hun zoektocht naar de beste OCR-oplossing voor hun situatie, heeft Alasco verschillende leveranciers op de markt met elkaar vergeleken. Ze waren specifiek op zoek naar:
Nauwkeurigheid: Hoge nauwkeurigheid bij het aflezen van gegevens van facturen
Snelheid: Snelle gegevensherkenning en -extractie
Verwerking in meerdere talen: Mogelijkheid om documenten in meerdere talen te verwerken
IntegratiemogelijkhedenNaadloze integratie met hun bestaande software
Benjamin, Product Lead bij Alasco, merkte op dat Klippa zich meteen onderscheidde van de concurrentie. Bekijk de testimonial van Alasco hieronder:

Geautomatiseerde data-extractie van facturen

Na de implementatie van Klippa’s OCR-oplossing was Alasco in staat om factuurgegevens rechtstreeks in hun software te extraheren.
Eerst uploadt een klant een factuur naar de applicatie van Alasco door een foto te maken of een document te uploaden via de web of mobiele app.
Klippa’s OCR doet de rest. Het verwerkt het document door de gegevens te lezen, extraheren, classificeren en verifiëren.
De gegevens worden vervolgens omgezet in een gestructureerd JSON-formaat en kunnen worden gebruikt voor verdere verwerking in Alasco’s software.
De OCR van Klippa is naadloos geïntegreerd met de software van Alasco via API, wat de gebruikerservaring nog verder verbetert:
“Voor ons is het geweldig dat de integratie vlekkeloos is, zodat onze klanten niet zien dat ze eigenlijk een andere tool gebruiken.”
Lukas Hennel
Team Lead Customer Enablement
De beschikbare hulp en ondersteuning van Klippa en de uitgebreide documentatie hebben ervoor gezorgd dat de implementatie bij Alasco soepel is verlopen.

De voordelen van het integreren van een OCR-oplossing

De integratie van geautomatiseerde documentverwerking in nieuwe of bestaande software biedt tal van voordelen voor zowel softwareleveranciers als hun eindgebruikers.

In het geval van Alasco hebben ze bepaalde pijnpunten succesvol omgezet in concurrentievoordelen: 
Kortere Time to Market: In plaats van veel tijd te investeren in het onderzoeken, testen en ontwikkelen van een OCR-oplossing, vond Alasco een betrouwbare partner. Dit verkortte hun Time to Market aanzienlijk.
Lagere ontwikkelingskosten: Alasco hoefde niet te investeren in extra developers en expertise, omdat het koos voor een bewezen kant-en-klare oplossing.
Gestegen verkoop en minder verloop van klanten: Door een completer product aan te bieden, kon Alasco de verkoopconversie verbeteren en de churn verminderen.
Verhoogde klanttevredenheid: Het minimaliseren van repetitieve en tijdrovende taken leidde tot tevredener klanten.
Verbeterde naleving van regelgeving: Alasco zorgt voor een wetsconform crediteurenproces met een ISO-gecertificeerde partner en gegevens die in de EU blijven.
Dankzij het gebruik van Klippa’s OCR om factuurverwerking te automatiseren, kunnen Alasco’s gebruikers nu ook een stuk efficiënter werken. Ze zijn nu in staat om:

Facturen drie keer sneller te controleren en goedkeuren dan voorheen
Fraude met facturen te voorkomen door frauduleuze facturen automatisch te herkennen
Gegevens uit buitenlandse facturen te halen dankzij Klippa’s meertalige documentverwerking
Volledig in controle te blijven en realtime inzicht te krijgen in uitgaven
Een gestroomlijnd en controleerbaar proces te garanderen
“Klippa’s OCR is snel, het is nauwkeurig, en ook nog eens makkelijk te implementeren. Het contact met Klippa was altijd laagdrempelig, aangenaam en vlot.”
Benjamin Bischoff
Product Lead
Begin vandaag nog!
Wil jij net als Alasco de beste OCR in je software implementeren? Neem dan contact op of plan hieronder een gratis demo!