Hoe Symbid automatisch paspoorten verwerkt voor KYC

In gesprek met de IT-afdeling van Symbid
Branche
Funding
Team
20 medewerkers
Initiatief 
IT-afdeling
Symbid, onderdeel van Ilfa Tools & Services B.V., helpt ondernemers met het vergaren van kapitaal. Dat kan via diverse financierders, waaronder crowdfunding. Voor iedereen die geld investeert én iedereen die kapitaal wenst te ontvangen, dient Symbid een procedure te starten om de betreffende persoon te kennen en documenteren. Toen Symbid onlangs een grote funding campagne deed voor een zorginstelling, bleek de slagkracht te zijn afgenomen door de grote hoeveelheid handmatig werk in het goedkeuringsproces. Dat moést anders volgens Symbid. 

De zoektocht naar een partner voor automatische paspoortverwerking werd ingezet. In de moderne IT infrastructuur van Symbid, moest het idealiter een RESTful API zijn, die de output in JSON teruggeeft. Daarin voorziet Klippa perfect. Een identificatiedocument gaat bij Symbid intern door dezelfde flow als voorheen, alleen dit maal maakt het document een uitstapje via de Klippa OCR API. Binnen enkele seconden krijgt Symbid een antwoord van Klippa, waarmee de handmatige verwerkingstijd drastisch wordt teruggedrongen. De handmatige check blijft bestaan, maar het overtypwerk blijft hen bespaard. 

Op technisch gebied was er al snel overtuiging. Juridisch gezien moet het natuurlijk ook kloppen en in het bijzonder wanneer we te maken hebben met gevoelige informatie, zoals paspoorten. Daarin heeft Klippa een eenduidige stelling: “Wij slaan geen gegevens op”. Na ontvangst en verwerking, stuurt Klippa de output terug via de API en wordt zowel de input als het resultaat direct verwijderd. 

Nu Klippa geïntegreerd is in het backoffice platform van Symbid, kunnen grote funding campagnes zonder vertraging worden uitgevoerd. Missie geslaagd!
Benieuwd wat Klippa voor jouw organisatie kan betekenen?
+31 50 2111631