Hoe Clientbox een Klippa OCR-module introduceerde om ondernemers waardevolle tijd te besparen

Een gesprek met Kees Verspoor, Product Designer bij Clientbox 
Branche
Bedrijfssoftware
Product
Klippa OCR module
Initiatief 
Product Designer
Als ondernemer zul je je vast herkennen in het feit dat er vele verschillende aanbieders zijn die één specifieke taak voor je kunnen vereenvoudigen of oplossen. Denk aan taken als urenregistratie, relatiebeheer, het maken van facturen en offertes, opdrachtbeheer, en de vele andere bedrijfsprocessen die horen bij ondernemerschap. Tegenwoordig heb je voor elke taak wel een tool, maar is er ook één tool voor al die taken? Daar vonden Kees Verspoor en zijn collega’s bij Clientbox een antwoord op.

Kees: “We zijn 3 jaar geleden begonnen met de ontwikkeling van ons pakket, eigenlijk uit frustratie. We gebruikten verschillende tools voor verschillende taken. Dat hield ook in, relatiebeheer op verschillende plekken en kunstjes met Excel voor de juiste imports. Inmiddels weten we dat dit bij veel ondernemers een herkenbaar probleem is. In eerste instantie wilden we dit probleem voor onszelf oplossen, tot een relatie van ons vroeg of hij dat ook kon gebruiken.” 

Clientbox is modulair opgebouwd. Dat houdt in dat je de modules die je nodig hebt samenstelt en aangeeft wat een medewerker wel en niet mag. Wat je niet gebruikt, betaal je dus ook niet. Het administratieve proces is voor veel ondernemers hetzelfde, offerte, opdracht, factuur en je hebt je inkoop. Als je verkoopt wil je natuurlijk ook je inkoop weten, dus ook je inkoopfacturen verwerk je in Clientbox. Tot voor kort kwam hier nog veel handwerk bij kijken.  

We hebben geëxperimenteerd met Google Vision, maar we wilden juist echt een service-gerichte oplossing, een specialist. Daar bleek Klippa de juiste partij voor.
Kees Verspoor
Product Designer at Clientbox


De integratie met Klippa automatiseert onder andere het inlezen van inkoopfacturen waardoor gebruikers van Clientbox enorm veel tijd besparen. “Dat scheelt in ons geval al snel 2 tot 4 uur per week aan administratieve taken. Heel fijn, want laten we eerlijk zijn, welke ondernemer zit er te wachten op het invoeren van data die je ook nog eens tijd en geld kost.” 

Clientbox zocht een SaaS-aanbieder die snapt dat service en daarmee de klant voorop staat. “We zochten een specialist op het gebied van documentverwerking, waar je ook de mogelijkheid hebt om in gesprek te gaan over optimalisaties. Dan biedt je meerwaarde aan je klant.”

Kees: “In onze zoektocht hebben we met verschillende partijen gesproken, maar door het contact met Klippa en de bereidheid om mee te denken was er een directe match. Ze winnen het hier van concullega’s.”


Benieuwd wat Klippa voor jouw organisatie kan betekenen?
+31 50 2111631