invoice OCR

Barcode OCR

Verbeter de effectiviteit van je organisatie met Optical Character Recognition (OCR) en data-extractie. Verwerk barcodes veilig en snel met Klippa. Aangedreven door Machine Learning.

Vertrouwd door ruim 1000 mooie merken uit binnen- en buitenland

Start met een vrijblijvende online demonstratie of neem contact op.

Wat we kunnen doen met barcodes

Onze technologie voor Machine Learning kan veel bedrijfsprocessen automatiseren waarvoor barcodes nodig zijn via onze API’s en SDK’s.
Scannen en herkennen van barcodes
Formaatconversie en verbetering van de scan-kwaliteit
Extractie van streepjescodes naar tekst, CSV, XLSX of JSON
Data-extractie van alle soorten barcodes
Producten classificeren met barcodes
(Kruis)validatie van barcode-gegevens

Extractie van barcodevelden

Een afbeelding zegt meer dan duizend woorden. Hieronder zie je een voorbeeld van de drie stappen die onze OCR-engine doorloopt om automatisch barcodes uit documenten of producten te halen.

Upload het document naar de API

De eerste stap is het aanleveren van een afbeelding of een PDF-bestand met een barcode aan onze API. Meestal gebeurt dit vanuit een mobiele app, e-mail, FTP of webapplicatie.

Van afbeelding naar tekst met OCR

Zodra een foto of PDF is ontvangen, wordt elke pagina omgezet in een TXT-bestand. In deze stap wordt alle tekst uit het document en de informatie van de barcode gehaald, maar nog niet gestructureerd.

Krijg JSON-uitvoer van de API

De Klippa Parser neemt de TXT verkregen uit de OCR in stap 2 en zet deze met behulp van machine learning om in gestructureerde JSON. De JSON wordt vervolgens teruggestuurd als output van de API. De barcode wordt nu geëxtraheerd. 

Van hieruit kan het veld gemakkelijk worden verwerkt in jouw database. Of je nu barcodes verwerkt voor groothandel, boekhouding, verzekeringen of andere doeleinden, Klippa is er om jou te helpen. 

De afbeelding links is een vereenvoudigd voorbeeld van de JSON response.
Verlaag
kosten
Besteed minder aan het extraheren van barcodes door Klippa te gebruiken.
Verbeter snelheid
Automatische verwerking van barcodes binnen enkele seconden.
Voorkom
fouten
Voorkom fouten door handmatig gegevens invoeren met hoogwaardige data-extractie van barcodes.
Vermijd
fraude
Automatische herkenning van fouten, duplicaten en fraude.
Welke objecten kun je scannen voor barcodes?
Hieronder volgt een lijst van objecten waarvoor je barcode-extractie kunt gebruiken. Dit is geen volledige lijst, maar het hangt af van wat de klant verlangt.
Verkzekeringsdocumenten
Garantie-certificaten
Rekeningen van nutsvoorzieningen
Pakketjes
Facturen en bonnetjes
Foto’s van producten met een barcode
En vele andere documenten
Frauduleuze documenten identificeren via kruiscontroles
Even telefonisch kennismaken?
We vertellen je in een persoonlijk gesprek graag meer over Klippa. Je kunt teruggebeld worden op een datum en tijd waarop het jou schikt.
Klippa - Call Me Back - NL
We zijn tijdens kantooruren telefonisch bereikbaar in het Nederlands, Engels, Spaans, Frans en Duits (CEST tijdzone). Ons nummer is +31 50 2111631.

Veelgestelde vragen

De prijsstructuur voor Klippa barcode capturing is afhankelijk van het aantal documenten. Zowel pay-per-use als maandelijkse licenties zijn beschikbaar.

Neem contact op met onze productspecialisten voor een exacte prijsopgave.
Klippa ondersteunt zowel 1-dimensionale (1D) als 2-dimensionale (2D) barcodes. In het algemeen ondersteunen wij alle barcodes, inclusief: 

✔︎ Aztec 
✔︎ CODABAR 
✔︎ Code 128 
✔︎ Code 39 
✔︎ Code 93 
✔︎ Data Matrix 
✔︎ Europese Artikel Nummers (EAN-13 & EAN-8) 
✔︎ ITF (Interleaved Two of Five) 
✔︎ MaxiCode 
✔︎ PDF417 
✔︎ Quick Response (QR)-code 
✔︎ Universele productcode (UPC-A & UPC-E) 
✔︎ Japanse artikelnummers (JAN’s) 

Mocht je je afvragen of wij een bepaalde barcode ondersteunen of een andere vraag hebben, neem dan gerust contact met ons op.
De engine van Klippa haalt via OCR en Machine Learning zoveel mogelijk gegevens uit barcodes. Wij ondersteunen vele verschillende soorten klanten, omdat onze engine zo veelzijdig is. 

Het wordt het meest gebruikt door klanten in de groothandel, detailhandel, logistiek, gezondheidszorg, verzekeringen en auto-industrie.
Alle Europese talen worden ondersteund. Onze engine presteert het best op documenten in het Engels, Nederlands, Noors, Deens, Zweeds, Fins, Italiaans, Portugees, Spaans, Duits, Hebreeuws en Frans. 

Andere talen kunnen op verzoek worden ondersteund, we moeten onze modellen daar dan voor trainen met Machine Learning.
Alle diensten die Klippa aanbiedt zijn volledig AVG-conform. Standaard gebruiken we ISO-gecertificeerde servers binnen de Europese Unie voor de verwerking. Als je niet binnen de EU gevestigd bent, kunnen we ook servers opzetten in een regio naar keuze.

Daarnaast is er een gegevensverwerking overeenkomst. Wij bewaren geen gegevens van jou of je klanten na de verwerking.
Ja, dat kunnen we. Klippa maakt foto’s van documenten, of hun PDF-equivalenten, en zet ze met behulp van OCR om in leesbare tekst. Daarna gebruiken we Machine Learning om de tekst om te zetten in gestructureerde gegevens. Meestal gebruiken we hiervoor JSON, maar afhankelijk van jouw voorkeur kunnen we documenten ook omzetten naar CSV, XLSX of XML.
Vragen?
Stel ons gerust al je vragen! 
 Neem contact op via e-mail, telefoon of chat.
+31 50 2111631

Wat is een barcode?

Een barcode, ook wel streepjescode genoemd, is een voor machines leesbare vorm van informatie in een visueel formaat. Het is vaak een afbeelding bestaande uit een reeks getallen met parallelle zwarte en witte lijnen die een scanner kan lezen. Bij het scannen onthult de barcode informatie over een product. 

 Barcodes zijn voor organisaties een efficiënte manier om de inkoop, het bijhouden van voorraden, het beheer van de toeleveringsketen, verificatie en facturering af te handelen.

 Er zijn twee soorten barcodes: 1-dimensionale (1D) barcodes zoals EAN‘s en 2-dimensionale (2D) barcodes zoals Quick Response (QR) codes. Het voordeel van 2D-barcodes is dat ze meer gegevens kunnen bevatten dan 1D-codes.

Met Klippa OCR kun je documenten met barcodes digitaliseren en bestanden digitaal opslaan. Door de verwerking van barcodes te automatiseren, kun je de efficiëntie verhogen en menselijke fouten verminderen.

Wist je dat Klippa OCR naast barcodes ook andere soorten gegevensvelden kan scannen, zoals QR-codes, EAN-codes of zelfs serienummers? Neem contact met ons op voor meer informatie.