Tire Identification Number (TIN) OCR & gegevensherkenning

Verbeter de effectiviteit van je organisatie met Optical Character Recognition (OCR) en data-extractie. Extraheer TIN’s veilig en snel met Klippa. Aangedreven door Machine Learning.

Vertrouwd door ruim 1000 mooie merken uit binnen- en buitenland

Start met een vrijblijvende online demonstratie of neem contact op.

Wat we kunnen doen met TIN’s

Onze Machine Learning technologie kan via onze API’s en SDK’s veel bedrijfsprocessen, waar TIN’s voor nodig zijn, automatiseren.
Scannen en herkennen van TIN’s
TIN-extractie uit tekst, CSV, XLSX of JSON met OCR
Data-extractie uit allerlei soorten afbeeldingen en documenten
(Kruis)validatie van TIN-gegevens

Tire Identification Number scannen

Een afbeelding zegt meer dan duizend woorden. Hieronder zie je een voorbeeld van de drie stappen die onze OCR-engine doorloopt om automatisch TIN’s uit documenten te halen.

Upload documenten naar de API

De eerste stap is het aanleveren van een foto of een PDF-bestand van een document met een TIN aan onze API. Meestal gebeurt dit vanuit een mobiele app, e-mail, FTP of webapplicatie.

Van afbeelding naar tekst met OCR

Zodra een foto of PDF is ontvangen, wordt elke pagina omgezet in een TXT-bestand. In deze stap wordt alle tekst uit het document gehaald, maar nog niet gestructureerd.

JSON-uitvoer verkrijgen uit de API

De Klippa Parser neemt de TXT verkregen uit de OCR in stap 2 en zet deze met behulp van machine learning om in gestructureerde JSON. De JSON wordt vervolgens geretourneerd als output van de API. De TIN en onderliggende informatie wordt nu geëxtraheerd.

De afbeelding links is een vereenvoudigd voorbeeld van het JSON-antwoord. Informatie zoals het TIN, de merknaam, het productiejaar, de productieweek, de grootte en de certificering kunnen worden afgeleid.
Verlaag kosten
Besteed minder aan het extraheren van TIN’s door Klippa te gebruiken.
Verbeter snelheid
Verwerkt TIN’s automatisch binnen enkele seconden. Perfect voor de automobiele industrie.
Voorkom
fouten
Voorkom fouten door handmatig invoeren met hoogwaardige data-extractie van TIN’s.
Vermijd fraude
Automatische herkenning van fouten, duplicaten en fraude.
Voor welke gebruikssituatie is TIN-extractie relevant?
Hieronder volgt een lijst van gebruikssituaties waarvoor je TIN-extractie kunt gebruiken. Dit is geen volledige lijst, maar hangt af van wat de klant nodig heeft.
Certificaties voor veiligheidsstandaarden
Bandregistraties
Facturen
Foto’s van het TIN op een band
Leeftijd en band-type checks
Frauduleuze documenten identificeren via kruiscontroles
Even telefonisch kennismaken?
We vertellen je in een persoonlijk gesprek graag meer over Klippa. Je kunt teruggebeld worden op een datum en tijd waarop het jou schikt.
Klippa - Call Me Back - NL
We zijn tijdens kantooruren telefonisch bereikbaar in het Nederlands, Engels, Spaans, Frans en Duits. Ons nummer is +31 50 2111631.

Veelgestelde vragen

Wat kost TIN OCR?
De prijsstructuur voor Klippa TIN capturing is afhankelijk van de hoeveelheid documenten. Zowel pay-per-use als maandelijkse licenties zijn beschikbaar. 

Neem contact op met onze productspecialisten voor een exacte prijsopgave.
Welke TIN-standaarden worden ondersteund?
Het belangrijkste TIN dat wij ondersteunen is het zogenaamde DOT-nummer (Department of Transportation). Dit nummer is in de zijwand van de band geperst en maakt de identificatie van de band en zijn leeftijd mogelijk. Het DOT-nummer wordt wereldwijd gebruikt. De code is ook nuttig voor het identificeren van banden die worden teruggeroepen of die vanwege hun leeftijd het einde van hun levensduur hebben bereikt.

Als je je afvraagt of wij een bepaalde TIN ondersteunen of als je een andere vraag hebt, kun je altijd contact met ons opnemen.

Wist je dat Klippa’s OCR behalve TIN-nummers ook andere soorten gegevensvelden kan scannen, zoals auto-titels, kentekens en VIN-nummers
Welk soort cliënten gebruiken Klippa?
De engine van Klippa haalt via OCR en Machine Learning zoveel mogelijk gegevens uit documenten. Wij ondersteunen veel verschillende soorten klanten, omdat onze engine zo veelzijdig is. 

Het wordt het meest gebruikt door klanten in de automobiel-, logistiek- en transportsector.
Welke talen worden ondersteund door Klippa?
Alle Europese talen worden ondersteund. Onze engine presteert het best op documenten in het Engels, Nederlands, Noors, Deens, Zweeds, Fins, Italiaans, Portugees, Spaans, Duits, Hebreeuws en Frans.

Andere talen kunnen op verzoek worden ondersteund, we moeten onze modellen daarvoor wel eerst met Machine Learning trainen.
Is Klippa TIN-verwerking AVG-conform?
Alle diensten die Klippa aanbiedt zijn volledig AVG-compliant. Standaard gebruiken we ISO-gecertificeerde servers binnen de Europese Unie voor de verwerking. Als je niet binnen de EU gevestigd bent, kunnen we ook servers opzetten in een regio naar keuze.

Daarnaast is er een overeenkomst voor dataverwerking. We bewaren geen gegevens van jou of je klanten na verwerking. 
Kan Klippa documenten omzetten tot CSV, XLSX, XML of JSON?
Ja, dat kunnen we. Klippa maakt foto’s van documenten, of hun PDF-equivalenten, en zet ze met behulp van OCR om in leesbare tekst. Daarna gebruiken we Machine Learning om de tekst om te zetten in gestructureerde gegevens. Meestal gebruiken we hiervoor JSON, maar afhankelijk van jouw voorkeur kunnen we documenten ook omzetten naar CSV, XLSX of XML.
Vragen?
Voel je vrij om al je vragen te stellen!
Kom in contact via email, telefoon of chat.
+31 50 2111631