DataNorth | AI Consultancy

Generative AI Consulting

DataNorth helpt organisaties bij het ontwerpen, bouwen en implementeren van maatwerkoplossingen om taken te automatiseren, efficiëntie te verbeteren en groei te stimuleren. Met behulp van Generative AI.
Ons team van experts is gespecialiseerd in Generative AI
Bewezen track-record in het verbeteren van organisaties met AI

Vertrouwd door ruim 1000 mooie merken uit binnen- en buitenland

Neem vrijblijvend contact op.

Generative AI Consulting door DataNorth

DataNorth biedt Generative AI consultancy op maat voor organisaties. Van consultancy pakketten tot gespecialiseerde trainingen en demo’s, onze experts helpen je de kansen van Generative AI te benutten.

Laten we het potentieel van Generative AI voor jouw organisatie ontdekken.

Consultancy Pakket (20 uur):
Hulp van AI experts waar nodig

Zoek je ondersteuning voor een Generative AI project? Ons consultancy pakket van 20 uur biedt deskundige hulp van onze Generative AI specialisten om jouw AI project succesvol te maken.

Profiteer van onze expertise: stel vragen, laat development door ons doen of ontvang inzichten vanuit het oogpunt van onze experts.

Generative AI Training & Workshop:
Aan de slag met Generative AI

Kun je niet wachten om te beginnen met leren over Generative AI, maar weet je niet waar je moet beginnen? Onze Introductie tot Generative AI training & workshop is de perfecte start van jouw reis.

Krijg waardevolle inzichten in wat Generative AI is en wat het voor jouw organisatie kan betekenen. Werk samen met onze AI-experts.
AI Training
“Met ons ervaren team van experts,
kunnen we je de beste Generative AI support bieden.”
Menno Fokkema
Managing Consultant, DataNorth

Generative AI demonstratie:
Inspiratie door onze AI experts

Wil je je medewerkers of publiek enthousiast maken over Generative AI? Ons team van experts bij DataNorth is gespecialiseerd in het live demonstreren van Generative AI

Krijg een op maat gemaakte demonstratie die is afgestemd op jouw specifieke publiek. Toon de transformerende kracht van Generative AI en ontdek wat het voor jou kan betekenen.

Generative AI Assessment: Identificeer de kansen en uitdagingen van Generative AI

Klaar om Generative AI in jouw organisatie te gaan gebruiken maar onzeker over hoe te beginnen? Onze volledig op maat gemaakte Generative AI Assessment is ontworpen om de beste kansen voor jouw organisatie te vinden.

Door vijf belangrijke afdelingen te evalueren, zullen onze experts zowel kansen als risico’s identificeren. We sluiten af met een rapport en een laatste consultatie om je op weg te helpen bij de integratie van Generative AI.
OCR software

Wij nemen je data privacy & veiligheid serieus

Onze oplossingen kunnen ontwikkeld worden voor zowel cloud als on-premise implementatie.

Jouw Generative AI Consultant

Wacht niet langer! Schakel onze Generative AI-consultatie in om je concurrenten voor te blijven.
Of je nu je je content creatie wilt automatiseren of klantbelevingen wilt personaliseren, ons team van experts beschikt over de kennis en ervaring om je te helpen jouw doelen te bereiken.
20 uur Consultancy Pakket
Maak gebruik van onze Generative AI consultancy voor 20 uur
Consultancy door DataNorth AI experts
Starten met een Generative AI project of hulp voor een bestaand of in-development project
Meer Generative AI consultancy uren nodig?
Neem contact met ons op voor een offerte.
Generative AI introductie training & workshop voor 10 medewerkers. Aangepast op jouw organisatie.
Zowel digitaal als op locatie mogelijk.
Exclusief eventuele reis- en verblijfskosten. 
Ontdek meer over onze Generative AI Training & Workshop
Inspirerende live demonstratie over de toekomst van werken met AI applicaties. Aangepast op jouw publiek.
Zowel digitaal als op locatie mogelijk.
Exclusief eventuele reis- en verblijfskosten. 
Ben je klaar om met Generative AI aan de slag te gaan?
Laten we even bellen!
We vertellen je graag meer over DataNorth AI Consulting!
Laat je gegevens achter, dan nemen we snel contact met je op.
DataNorth - Call me Back - NL
We zijn tijdens kantooruren telefonisch bereikbaar in het Nederlands en Engels (CEST tijdzone). Ons nummer is +31 50 2111631.

Wat is Generative AI?

Generative AI is een tak van kunstmatige intelligentie die zich richt op het creëren van realistische content die menselijke creativiteit nabootst.

Met behulp van technieken als Generative Adversarial Networks (GAN’s) en Variational Auto Encoders (VAE’s) leren deze modellen van grote datasets om nieuwe, originele inhoud te genereren in verschillende vormen, zoals afbeeldingen, tekst en muziek.

Het wordt o.a. toegepast in kunst, design en entertainment, en verlegt de grenzen van door AI gegenereerde creativiteit.

Toepassingen van Generative AI

In het algemeen zijn de toepassingen voor Generative AI bijna onbeperkt. Hieronder hebben we een paar voorbeelden uitgelicht.
Beeld synthese
Synthetiseert realistische afbeeldingen op basis van gegeven parameters of beschrijvingen. Dit kan nuttig zijn in verschillende sectoren, zoals mode, gaming en interieurontwerp, waar het genereren van nieuwe visuele content cruciaal is. 
Tekst genereren
Generative AI modellen kunnen samenhangende en contextueel relevante tekst genereren op basis van een gegeven vraag of onderwerp. Dit kan worden toegepast op gebieden zoals contentcreatie, chatbots en virtuele assistenten, waar het genereren van mensachtige tekst essentieel is. 
Muziek
Generative AI kan originele muziek componeren op basis van patronen en stijlen die zijn geleerd van bestaande composities. Generative AI wordt gebruikt door muzikanten, filmmakers en gameontwikkelaars om unieke soundtracks of achtergrondmuziek te genereren die is afgestemd op specifieke stemmingen of omgevingen.
Video genereren
Generative AI modellen kunnen video’s of beeldsequenties genereren op basis van gegeven input of omstandigheden. Dit heeft toepassingen op gebieden zoals film- en videoproductie, virtuele realiteit en simulaties, waar het creëren van synthetische visuele inhoud vereist is. 
Stijl overdracht
Laat generative AI de stijl van een afbeelding toepassen op een andere, zodat creatieve transformaties mogelijk zijn. Deze toepassing is populair op het gebied van digitale kunst, waardoor kunstenaars nieuwe beelden kunnen creëren door verschillende artistieke stijlen en esthetieken samen te voegen.
Data augmentation
Generative AI kan synthetische data genereren om bestaande datasets uit te breiden, waardoor beperkingen in de beschikbaarheid van data kunnen worden overwonnen. Dit is vooral nuttig bij Machine Learning en Deep Learning, omdat het modellen kan trainen met meer diverse en representatieve data.
Spraak synthese
Synthetiseert spraak zodat je natuurlijk klinkende stemmen kunt creëren voor toepassingen als spraakassistenten, audioboeken en toegankelijkheidstools. Dit verbetert de gebruikerservaring en de toegankelijkheid voor mensen met spraakproblemen.
Inhoud van videogames
Creëer game content zoals levels, kaarten, personages en quests. Dit kan spelontwikkelaars tijd besparen en spelers eindeloze mogelijkheden en dynamische spel ervaringen bieden. 
Personalisatie
Generative AI kan gebruikersvoorkeuren en -gedrag analyseren om gepersonaliseerde aanbevelingen voor producten, diensten of content te genereren. Dit wordt veel gebruikt in e-commerce, streaming platforms en sociale media, waardoor de betrokkenheid en tevredenheid van gebruikers wordt vergroot.