DataNorth | AI Consultancy

Natural Language Processing Consulting

DataNorth helpt organisaties bij het ontwerpen, bouwen en implementeren van NLP om taken te automatiseren, efficiëntie te verbeteren en groei te stimuleren. Met behulp van NLP.
Ons team van experts is gespecialiseerd in NLP
Bewezen track-record in het verbeteren van organisaties met NLP

Vertrouwd door ruim 1000 mooie merken uit binnen- en buitenland

Neem vrijblijvend contact op.

Natural Language Processing Consulting door DataNorth

Natural Language Processing (NLP) consultancy door AI experts, afgestemd op jouw organisatie. Ontdek NLP met een training of krijg hulp bij nieuwe of bestaande projecten met ons Consultancy pakket.

Ontdek het potentieel van Natural Language Processing voor jouw organisatie.

Consultancy Pakket (20 uur):
Hulp van NLP experts

Hulp nodig voor je Natural Language Processing project? Met ons consultancy pakket helpen onze NLP experts 20 uur lang met de expertise die je nodig hebt. Zowel voor bestaande NLP projecten als projecten in ontwikkeling.

Krijg antwoord op al je vragen, hulp bij het vinden van kansen voor NLP, of krijg een externe blik van onze experts op je project. Wij helpen je Natural Language Processing project te laten slagen!

NLP Training & Workshop:
Aan de slag met NLP

Wil je de wereld van Natural Language Processing ontdekken, maar niet zeker waar te beginnen? Onze NLP introductie training & workshop is de perfecte start van jouw reis.

Krijg waardevolle inzichten van onze NLP experts in wat Natural Language Processing is en wat het voor jouw organisatie kan betekenen. 
AI Training
“Met ons ervaren team van experts,
kunnen we je de beste NLP support bieden.”
Menno Fokkema
Managing Consultant, DataNorth

Inspirerende NLP demonstratie:
Inspiratie door onze AI experts

Wil je jouw medewerkers of publiek enthousiast maken over Natural Language Processing? Ons team van NLP experts bij DataNorth is gespecialiseerd in het geven van inspirerende Natural Language Processing demonstraties.

Krijg een op maat gemaakte ML demonstratie die speciaal is afgestemd op jouw publiek. Laat je publiek de kracht van Natural Language Processing zien!

NLP Assessment:
Identificeer kansen en uitdagingen

Wil je de kracht van Natural Language Processing benutten in je organisatie, maar onzeker over welke stappen te zetten? In ons op maat gemaakte NLP Assessment ontdekken onze experts kansen met veel impact voor jouw organisatie.

Door de vijf belangrijkste afdelingen in je organisatie te evalueren, identificeren onze experts zowel kansen als risico’s. We sluiten af met een rapport en een consultatie om je verder te ondersteunen bij het integreren van Natural Language Processing.
OCR software

Wij nemen je data privacy & veiligheid serieus

Onze oplossingen kunnen ontwikkeld worden voor zowel cloud als on-premise implementatie.

Jouw Natural Language Processing Consultant

Wacht niet langer! Blijf je concurrenten voor met hulp van onze experts op het gebied van NLP (Natural Language Processing). Of je nu ondersteuning nodig hebt op sentimentanalyse, chatbotontwikkeling of tekstsamenvatting, ons team van experts beschikt over de gespecialiseerde kennis en ervaring om je te helpen je doelen te bereiken.
20 uur Consultancy Pakket
Maak gebruik van onze NLP consultancy voor 20 uur
Consultancy door DataNorth NLP experts
Starten met een NLP project of hulp voor een bestaand of in-development project
Meer NLP consultancy uren nodig?
Neem contact met ons op voor een offerte.
NLP introductie training & workshop voor 10 medewerkers. Aangepast op jouw organisatie.
Zowel digitaal als op locatie mogelijk.
Exclusief eventuele reis- en verblijfskosten. 
Ontdek meer over onze NLP Training & Workshop
Inspirerende live demonstratie over de toekomst van werken met NLP applicaties. Aangepast op jouw publiek.
Zowel digitaal als op locatie mogelijk.
Exclusief eventuele reis- en verblijfskosten. 
Ontdek meer over onze inspirerende live NLP demonstratie.
Ben je klaar om met Natural Language Processing aan de slag te gaan?
Laten we even bellen!
We vertellen je graag meer over DataNorth AI Consulting!
Laat je gegevens achter, dan nemen we snel contact met je op.
DataNorth - Call me Back - NL
We zijn tijdens kantooruren telefonisch bereikbaar in het Nederlands en Engels (CEST tijdzone). Ons nummer is +31 50 2111631.

Wat is Natural Language Processing?

Natural Language Processing (NLP) richt zich op het leren van computers om menselijke taal te begrijpen, te interpreteren en te genereren. Het gaat hierbij om het ontwikkelen van algoritmen die grote hoeveelheden data in natuurlijke taal, zoals tekst en spraak, kunnen verwerken en analyseren om er betekenis en inzichten uit te halen. Denk aan een tool als ChatGPT.

NLP technieken worden gebruikt om computers in staat te stellen een breed scala aan taken uit te voeren, waaronder vertalen, samenvatten, spraak herkennen en teksten schrijven.

Natural Language Processing toepassingen

In theorie zijn de toepassingen voor NLP bijna onbeperkt. Hieronder hebben we een paar voorbeelden uitgelicht.
Sentiment Analyse
NLP kan feedback en berichten van klanten analyseren om inzicht te krijgen in merkreputatie en klanttevredenheid. Zo kunnen bedrijven hun producten, diensten en marketingstrategieën verbeteren.
Vertalingen
NLP kan de communicatie tussen mensen die verschillende talen spreken vergemakkelijken door vertaaldiensten aan te bieden waarmee tekst effectief van de ene taal naar de andere kan worden vertaald.
Tekst Classificatie
NLP kan tekst labelen in verschillende categorieën op basis van de inhoud, waaronder spamdetectie, nieuws categorisering en sentiment classificatie. 
Chatbots
Chatbots met NLP kunnen bedrijfsprocessen automatiseren, klantenondersteuning bieden en klantervaringen verbeteren door accurate en tijdige antwoorden op vragen te geven. 
Named Entity Recognition
NLP kan worden gebruikt voor het identificeren en extraheren van naam entiteiten – waaronder mensen, organisaties en locaties.
Tekst Samenvatting
NLP kan automatisch samenvattingen maken van lange artikelen of documenten, waardoor de informatie wordt vereenvoudigd en toegankelijker en begrijpelijker wordt voor lezers.
Spraakherkenning
NLP technologie kan spraak omzetten in tekst, waardoor het mogelijk wordt om spraakopdrachten te gebruiken en transcriptie te automatiseren.
Vragen beantwoorden
NLP kan worden gebruikt om systemen te ontwikkelen die relevante informatie kunnen extraheren uit uitgebreide tekst data, zodat ze kunnen reageren op vragen in natuurlijke taal.
Content schrijven
Door gebruik te maken van NLP is het mogelijk om het genereren van tekst te automatiseren, waaronder nieuwsartikelen, e-mail reacties en productbeschrijvingen, waardoor het maken van content wordt gestroomlijnd en de efficiëntie toeneemt.