Remittance Advice Header

OCR voor afdrachtsadviezen

Verbeter de effectiviteit van je organisatie met Optical Character Recognition (OCR) en data extractie. Verwerk informatie uit afdrachtsadviezen veilig en snel met Klippa. Aangedreven door Machine Learning.

Vertrouwd door ruim 1000 mooie merken uit binnen- en buitenland

Start met een vrijblijvende online demonstratie of neem contact op.

Wat we kunnen doen met afdrachtsadviezen

Onze Machine Learning technologie kan via onze API’s en SDK’s veel bedrijfsprocessen automatiseren die afdrachtsadviezen vereisen.

Klippa’s OCR voor het verwerken en scannen van afdrachtsadviezen haalt op intelligente wijze gegevens uit documenten.
Scannen en herkennen van afdrachtsadviezen
Formaat en kwaliteit van afdrachtsadviezen
Afdrachtsadvies naar tekst, UBL, CSV, XLSX, XML of JSON met OCR
Vastlegging van gegevens over alle vormen van afdrachtsadvies
Classificeren van afdrachtsadviezen
(Kruis)validatie van de gegevens van de afdrachtsadviezen
Beheer van afdrachtsadviezen
Werkstroom optimalisatie

Afdrachtsadvies veldextractie

Een afbeelding zegt meer dan duizend woorden. Hieronder zie je een voorbeeld van de drie stappen die onze OCR-engine doorloopt om automatisch gegevens over betalingsopdrachten uit documenten te halen.

Upload het document naar de API

De eerste stap is het aanleveren van een foto of een PDF-bestand aan onze API. Meestal gebeurt dit vanuit een mobiele app, e-mail, FTP of webapplicatie.

Van afbeelding naar tekst met OCR

Zodra een foto of PDF is ontvangen, wordt elke pagina omgezet in een TXT-bestand. In deze stap wordt alle tekst uit het document en de informatie uit het afdrachtsadvies gehaald, maar nog niet gestructureerd.

Krijg JSON-uitvoer uit de API

De Klippa Parser neemt de TXT verkregen uit de OCR in stap 2 en zet deze met behulp van Machine Learning om in gestructureerde JSON. De JSON wordt vervolgens teruggestuurd als output van de API. Het afdrachtsadvies wordt nu geëxtraheerd.

Vanaf hier kan het veld eenvoudig worden verwerkt in je database. Of je nu je administratie wilt vereenvoudigen of de hoogte van de betalingen wilt controleren, Klippa is er om jete helpen.

De afbeelding links is een vereenvoudigd voorbeeld van het JSON antwoord.
Verlaag kosten
Besteed minder aan het extraheren van adviesgegevens voor overboekingen door Klippa te gebruiken.
Verbeter snelheid
Verwerk afdrachts-adviezen automatisch en binnen enkele seconden.
Vermijd fouten
Voorkom fouten door handmatige invoeren met hoogwaardige data extractie van afdrachtsadviezen.
Voorkom fraude
Automatische herkenning van fouten, duplicaten en fraude.
Welke afdrachtsadvies-velden kunnen door onze software worden geëxtraheerd?
In het algemeen kunnen alle gegevensvelden uit afdrachtsadviezen worden gehaald. Om je een idee te geven staan hieronder enkele voorbeelden. Extra velden kunnen op verzoek worden geëxtraheerd.
Datum van uitgifte
Naam van de verkoper
Adres van de verkoper
Naam van de koper
Adres van de koper
Factuurdatum
Factuurnummer
Totaal betaald
Betalingsdatum
Betalingsmethode
Bankrekening
Handtekeningen
En nog veel meer
Frauduleuze documenten identificeren via kruiscontroles
Even telefonisch kennismaken?
We vertellen je in een persoonlijk gesprek graag meer over Klippa. Je kunt teruggebeld worden op een datum en tijd waarop het jou schikt.
Klippa - Call Me Back - NL
We zijn tijdens kantooruren telefonisch bereikbaar in het Nederlands, Engels, Spaans, Frans en Duits. Ons nummer is +31 50 2111631.

Veelgestelde vragen

Wat kost OCR voor afdrachtsadviezen?
De prijsstructuur voor Klippa afdrachtsadvies vastlegging is afhankelijk van het aantal documenten. Zowel pay-per-use als maandelijkse licenties zijn beschikbaar. Neem contact op met onze productspecialisten voor een exacte offerte.
Welk type afdrachtsadviezen worden ondersteund?
Over het algemeen ondersteunen we alle soorten afdrachtsadviezen omdat Klippa niet gebaseerd is op templates, maar op deep learning.

Mocht je je afvragen of we een bepaald documenttype ondersteunen of heb je een andere vraag, neem dan gerust contact met ons op.

We kunnen onze OCR engine altijd trainen op jouw documenten om er zeker van te zijn dat alle gegevensvelden die je nodig hebt worden ondersteund.
Welk soort klanten gebruiken Klippa?
De engine van Klippa haalt via OCR en machine learning zoveel mogelijk gegevens uit afdrachtsadviezen. Wij ondersteunen veel verschillende soorten klanten, omdat onze engine zo veelzijdig is.

Het wordt het meest gebruikt door klanten in de groothandel, retail, logistiek, finance & accounting, gezondheidszorg, automotive en verzekeringsbranche.
What languages does Klippa support?Welke talen worden ondersteund door Klippa?
Alle Europese talen worden ondersteund. Onze engine presteert het best op documenten in het Engels, Nederlands, Noors, Deens, Zweeds, Fins, Italiaans, Portugees, Spaans, Duits, Hebreeuws en Frans.

Andere talen kunnen op verzoek worden ondersteund, we moeten onze modellen daarvoor wel eerst met Machine Learning trainen.
Is Klippa afdrachtsadvies verwerking AVG-conform?
Alle diensten die Klippa aanbiedt zijn volledig AVG-compliant. Standaard gebruiken we ISO-gecertificeerde servers binnen de Europese Unie voor de verwerking. Als je niet binnen de EU gevestigd bent, kunnen we ook servers opzetten in een regio naar keuze.

Daarnaast is er een overeenkomst voor dataverwerking. We bewaren geen gegevens van jou of je klanten na verwerking. 
Kan Klippa documenten omzetten tot CSV, XLSX, XML of JSON?
Ja, dat kunnen we. Klippa maakt foto’s van documenten, of hun PDF-equivalenten, en zet ze met behulp van OCR om in leesbare tekst. Daarna gebruiken we Machine Learning om de tekst om te zetten in gestructureerde gegevens. Meestal gebruiken we hiervoor JSON, maar afhankelijk van jouw voorkeuren kunnen we documenten ook omzetten naar CSV, XLSX of XML.
Vragen?
Voel je vrij om al je vragen te stellen! 
Kom in contact via email, telefoon of chat. 
+31 50 2111631

Wat is een afdrachtsadvies?

Een afdrachtsadvies is een document dat wordt gebruikt om na te gaan of de betaling voor een bepaalde factuur is verricht. Met andere woorden, afdrachtsadviezen zijn vergelijkbaar met kassabonnen.

Vaak worden deze uit beleefdheid naar de leveranciers gestuurd, aangezien het in het bedrijfsleven niet verplicht is. De informatie op een betalingsopdracht is de naam en het adres van de betaler, de naam en het adres van de leverancier, de wijze van betaling, het betalingsbedrag, het factuurnummer en de betalingsdatum.

Zij voegen waarde toe door te controleren of het ontvangen bedrag correct is. Omdat afdrachtsadviezen in PDF of hard copies (papier) komen, kost het handmatig verwerken ervan kostbare tijd.

Met Klippa OCR-software kan je organisatie de verwerkingstijd van afdrachtsadviezen verkorten door middel van document-automatisering. Het is een schaalbare oplossing, die kan worden aangepast om je werkstroom te optimaliseren.

Wist je dat Klippa OCR naast betaalopdrachten ook andere soorten financiële documenten kan scannen, zoalsbalansen, winst-en-verlies statements, btw-tatements, of zelfs belastingafschriften? Neem contact met ons op voor meer informatie.