Wat is een goed alternatief voor Basecone?

Wat is een goed alternatief voor Basecone?

Basecone is een pakket dat veel gebruikt wordt door accountants in Nederland. Basecone komt uit dezelfde stal als Twinfield, dus worden deze twee vaak gecombineerd. In Nederland waren lange tijd weinig alternatieven voor Basecone, daarom was de keuzevrijheid voor accountants die sneller facturen wilden verwerken beperkt. Veel gehoorde nadelen van Basecone zijn de hoge prijs, lage verwerkingssnelheid en de beperkte gebruiksvriendelijkheid. Steeds vaker kwamen er signalen vanuit de markt dat er behoefte was aan alternatieven. Klippa is op die vraag ingesprongen met een totaaloplossing voor de automatische verwerken van facturen en declaraties, met flexibele flows voor accordering en directe koppeling naar talloze boekhoudpakketten! 

Wie is Klippa?

Klippa is een technologiebedrijf dat slimme oplossingen maakt voor de automatische verwerking van documentstromen. Alle oplossingen van Klippa worden op de kantoren in Groningen en Amsterdam ontwikkeld, volledig cloud-based en op servers in Nederland. Efficiëntie, snelheid, gebruiksvriendelijkheid en de juiste ISO-standaarden staan daarbij hoog in het vaandel. Klippa is begonnen als declaratiesoftware inclusief handige mobiele app. Op basis van vele klantgesprekken worden de Klippa producten voortdurend doorontwikkeld. Zo werd duidelijk dat er behoefte was om naast declaraties ook inkoopfacturen efficiënt te kunnen verwerken met Klippa. Daar is de totaaloplossing die Klippa vandaag omvat uit ontstaan. Een gebruiksvriendelijke cloud-oplossing die helpt al je inkoopstromen te verwerken met scan en herken en geautomatiseerde boekingsvoorstellen. Na de verwerking volgt de accordering die volledig naar wens is in te richten.

Wat maakt Klippa anders? 

De meeste software in de accountingmarkt is gemaakt door de gevestigde orde. Grote bedrijven die langzaam vooruitgang boeken doordat ze op ouderwets logge systemen draaien en tevens binnen vaak weinig flexibele organisaties worden ontwikkeld. Veelal zitten deze organisaties vast binnen een ouderwets stramien. Er is binnen die organisaties wel hart voor accounting, maar geen liefde voor software. Software wordt daar gezien als een noodzaak. Klippa onderscheid zich met een dynamisch team en groot technisch hart die aan alle moderne eisen en standaarden voldoen. Volledig cloud-based met continuous improvement. Elke twee weken lanceren we nieuwe functionaliteiten op basis van klantfeedback. Razendsnelle doorontwikkeling dus waarbij jouw feedback direct wordt meegenomen. Jij de specialist in accounting, wij de specialist in software. Een gouden combinatie wat ons betreft, waarbij we de samenwerking benaderen als een partnership in plaats van een klantrelatie. 

De voordelen van Klippa

Om te kunnen bepalen of Klippa voor jou een goed alternatief zou kunnen zijn voor Basecone hebben we in een kleine opsomming de voordelen van Klippa op een rijtje gezet:

 • Totaaloplossing: inkoopfacturen en declaraties in één. 
 • Ingebouwde scan en herken met zeer hoge precisie. 
 • Zelflerende slimme boekingsvoorstellen, ook over meerdere administraties.
 • Realtime verwerking van de documenten. 
 • Directe koppelingen met 10 grote boekhoudpakketten zoals Exact, Unit4 en Visma. 
 • Flexibele autorisatieflows voor zowel declaraties als inkoopfacturen.
 • Accorderen op mobiel en web is mogelijk.
 • Beschikbaar in 6 verschillende talen.
 • Documenten aanleveren via de app, website en de mail. 
 • Elke twee weken een nieuwe update, waardoor de software continu vooruit gaat. 
 • Een scherp en duidelijk prijsmodel.

Hoe ziet de Klippa App eruit?

Nu je de globale voordelen van Klippa weet, ben je vast benieuwd hoe Klippa eruit ziet. Dat gaan we je zo laten zien, maar eerst nog een korte introductie van onze mobiele declaratie app. Met de mobiele apps van Klippa voor iOS en Android kunnen declaraties en inkoopfacturen gescand, ingediend én geaccordeerd worden. Door de handige notificaties blijven document nooit lang in het goedkeuringsproces hangen. Uiteraard spreken beelden altijd meer dan woorden, daarom laten we je nu graag even zien hoe onze mobiele apps er uit zien: 

Klippa goed alternatief

Hoe ziet de webomgeving van Klippa eruit?

Nu je hebt gezien hoe de mobiele apps eruit zien ben je vast ook nieuwsgierig naar onze webomgeving. In de webomgeving vind je alle functionaliteiten die ook in de mobiele apps zitten. Daarnaast vind je er ook nog uitgebreide managementrapportages en kun je alle instellingen en koppelingen vanuit regelen. De webomgeving en mobiele apps liggen in lijn qua vormgeving en maken gebruik van een clean en material design. Bovendien is de indeling van de interface ook nog eens naar jouw persoonlijke wensen te configureren. Welke kolommen jij wilt zien, hoeveel ruimte tussen de regels jij wilt hebben en hoe jij je documenten gegroepeerd wilt zien. Binnen Klippa heb je de vrijheid om dit zelf te bepalen! Een globaal overzicht van hoe de Klippa online omgeving eruit ziet kun je hieronder zien:

Klippa online omgeving

Wat vinden klanten?

Het kan soms lastig zijn om verschillende producten met elkaar te moeten vergelijken. Want welke oplossing is nou het beste? Iedere oplossing heeft natuurlijk zo zijn voordelen en nadelen. De meest onafhankelijke manier om dit aan te vliegen is om te kijken naar de ervaringen en beoordelingen van huidige klanten. De app stores van Google en Apple zijn daar een goed beginpunt voor. Klippa heeft namelijk circa 40.000 gebruikers en krijgt gemiddeld ruim 4 van de 5 sterren!

Door de jaren heen hebben we vele klanten, van registeraccountants tot en met marketingbureaus, aan ons portfolio mogen toevoegen. Je kunt de ervaringen van sommige van deze partijen lezen bij onze cases over inkoopfacturen en declaratieverwerking.

Conclusie over alternatieven

Er zijn in de markt tegenwoordig dus goede alternatieven voor Basecone te vinden. In deze blogpost hebben we vast een beginnetje gemaakt om te laten zien waarom Klippa een goed Basecone alternatief is. Is jouw interesse gewekt? Mooi! Bij Klippa bieden we namelijk de mogelijkheid voor vrijblijvende (online) demonstraties. Eén van onze productspecialisten praat je graag van A tot Z door Klippa heen en beantwoord met liefde al jouw vragen. Demo plannen? Check dan onderstaand formulier of neem contact op via support@klippa.com

Works with AZEXO page builder