Beeld naar Tekst Converter

Converteer afbeeldingen naar tekst online, simpel met een paar klikken en gratis!

Hoe haal je tekst uit afbeeldingen?

De onderliggende technologie om tekst uit afbeeldingen te halen heet Optical Character Recognition (OCR). Er zijn verschillende OCR-tools online en als software beschikbaar, zowel gratis als betaald. Met OCR-software upload je gewoon de afbeelding en het analyseert en extraheert de tekst, die vervolgens kan worden bewerkt of opgeslagen als een document. Sommige OCR-tools ondersteunen zelfs batch-verwerking, zodat je tekst uit meerdere afbeeldingen tegelijk kunt halen.

Stap 1

Upload je afbeeldingen of PDF’s

Selecteer bestanden van je computer en upload ze naar de converter.

Stap 2

Zet om naar tekst 

Onze gratis online OCR-tool herkent automatisch de inhoud van je bestanden en zet die om in tekst.

Stap 3

Download het tekstbestand

Kopieer of download je geconverteerde tekstbestand binnen enkele seconden.

Waarom Klippa in plaats van gratis online converters?

Eigenschappen

Gratis OCR


Extractie van beeld naar tekst uit meerdere documenten tegelijk
Meerdere opties voor export
Verkrijg documenten uit meerdere kanalen
Integratie mogelijk met API & SDK
Ondersteund grote hoeveelheden documenten
Self-learning AI voor hogere snelheid en nauwkeurigheid
EXIF data-analyse om document fraude te detecteren

Wil je grote hoeveelheden documenten verwerken?

Even telefonisch kennismaken?
We vertellen je in een persoonlijk gesprek graag meer over Klippa. Je kunt teruggebeld worden op een datum en tijd waarop het jou schikt.
Klippa - Call Me Back - NL
We zijn tijdens kantooruren telefonisch bereikbaar in het Nederlands, Engels, Spaans, Frans en Duits. Ons nummer is +31 50 2111631.

Klippa’s OCR technologie

De OCR-oplossing van Klippa, DocHorizon, gaat verder dan traditionele OCR met AI & Machine Learning. Het stelt je in staat om afbeeldingen van verschillende documenten binnen enkele seconden te verwerken tot tekst. Het enige wat je hoeft te doen is bestanden aan te leveren via app, web, FTP of e-mail om eenvoudig tekst uit afbeeldingen te halen.
OCR software

Vertrouwd door ruim 1000 mooie merken uit binnen- en buitenland

Start met een vrijblijvende online demonstratie of neem contact op.

Waarom Klippa’s OCR?

Online OCR-converters hebben veel beperkingen en ondersteunen verschillende gebruikssituaties van automatisering van documenten niet. Met Klippa kun je meer doen dan alleen afbeeldingen omzetten in tekst, zoals gegevens extraheren, anonimiseren, converteren, classificeren en documenten verifiëren. Bekijk hoe onze AI-gestuurde OCR zich verhoudt tot andere concurrenten!
Tot 99% data extractie nauwkeurigheid
De AI-gestuurde OCR-engine van Klippa kan binnen enkele seconden gegevens herkennen en extraheren met een nauwkeurigheid tot 99%.
Eenvoudige data extractie uit meerdere PDF-documenten
Onze OCR blinkt uit in de verwerking van diverse PDF-documenten, zoals facturen, bonnetjes, inkooporders, identiteitsdocumenten, bankafschriften en nog veel meer.

Daarnaast kunnen we ook gegevens extraheren uit barcodes, meters van nutsbedrijven, prijskaartjes en zelfs nummerplaten, waardoor je talloze opties hebt om te automatiseren.
Flexibele data parsing en bestandsformaten
U kunt gegevens uit PDF, JPG, PNG en andere bestandsformaten parsen en converteren naar JSON, PDF/A. XLSX, CSV of XML met onze OCR-software.
Brede reeks integratie mogelijkheden
Niet alle online OCR-converters of zelfs OCR-aanbieders bieden integratiemogelijkheden. Met Klippa kun je onze OCR-technologie koppelen aan je eigen oplossingen via OCR API of mobiele toepassingen via SDK’s voor mobiel scannen.

Probeer Klippa DocHorizon!

Krijg toegang tot een vooraf geconfigureerde OCR API voor veelgebruikte documentformaten of neem contact met ons op voor andere documenttypes op je verzoek.
“Klippa biedt de beste oplossing voor Pennylane. De goede afweging tussen pure prestaties en het gemak van implementatie was voor ons de reden om voor Klippa te kiezen.”
Thomas Cassou
Head of Data, Pennylane.

Voor wie is Klippa ontworpen?

Klippa OCR kan worden gebruikt door organisaties in verschillende sectoren, omdat we informatie extractie uit een breed scala aan documenten in meerdere talen ondersteunen. Bekijk welke documenten, gebruikssituaties en industrieën wij ondersteunen.

Soorten documenten

Klippa DocHorizon wordt gebruikt om verschillende soorten documenten te verwerken, zoals identiteitskaarten, facturen, bonnetjes, rijbewijzen, paspoorten en nog veel meer.

Gebruikssituaties

De use cases die we het meest tegenkomen staan hieronder. Staat uw specifieke case er niet bij? Geen nood, onze oplossing kan alle soorten use cases aan.

Industrieën

De Klippa OCR kan gebruikt worden in een aantal branches. Staat uw branche er niet bij? Geen zorgen. Neem contact met ons op voor meer informatie over uw specifieke geval.
Accounting
Retail
Software
Loyalty
Financieel
Automotive
Juridisch
Gezondheidszorg
En veel meer…

Bedrijven die Klippa gebruiken besparen tijd, verminderen kosten én voorkomen fraude. Ben jij klaar om te verbeteren?

Veelgestelde vragen

Waarom zou je afbeeldingen omzetten naar tekst?
Bedrijven ontvangen veel beelden die belangrijke informatie bevatten. Maar in dit formaat kunnen de gegevens niet verder worden verwerkt. 

Daarom is het belangrijk om een afbeelding naar tekst om te zetten, zodat het bedrijf met de geëxtraheerde gegevens kan werken. Deze kunnen dan gemakkelijk worden opgeslagen in 
de database van het bedrijf. 
Hoe haal je nauwkeurig tekst uit afbeeldingen?
Het nauwkeurig extraheren van gegevens uit beelden is een moeilijke taak.

Het handmatige proces is foutgevoelig, tijdrovend, duur en saai. Maar hoe kan het anders?

Met een intelligente oplossing zoals Klippa DocHorizon kunnen gegevens automatisch worden geëxtraheerd. Dit betekent dat de software de belangrijke velden detecteert en nauwkeurig tekst uit afbeeldingen haalt.

Dit is alleen mogelijk omdat het model is getraind met vele voorbeelden. Het algoritme heeft geleerd welke gegevensvelden moeten worden geëxtraheerd op basis van het herkende documenttype.
Hoe kan OCR je bedrijf veranderen?
Met OCR is handmatige gegevensverwerking verleden tijd. Versnel het succes van je bedrijf door je document-gerelateerde workflows te automatiseren en je werknemers te bevrijden van ontmoedigend papierwerk.

Je bespaart niet alleen tijd, maar verlaagt ook je kosten, verhoogt de betrokkenheid en motivatie van je werknemers en kan je zakelijke beslissingen baseren op nauwkeurige gegevens. 

Met de juiste oplossing kun je fouten elimineren, handmatige invoerfouten verminderen en documenten binnen enkele seconden digitaliseren.
Welke documentformaten kunnen worden verwerkt?
De software van Klippa kan PDF, PNG, JPG en andere bestandsformaten verwerken en converteren naar JSON, PDF/A, XLSX, CSV en XML.

De uitvoer van onze software is zeer flexibel en kan worden aangepast aan je behoeften.
Waarom is het moeilijk om tekst uit afbeeldingen te halen?
Er zijn verschillende redenen waarom het moeilijk is tekst uit afbeeldingen te halen:
1. Gescande afbeeldingen bevatten geen tekst die kan worden geselecteerd en vervolgens geëxtraheerd.
2. Vaak zijn de afbeeldingen niet duidelijk genoeg en is de kwaliteit laag. Dan wordt het erg moeilijk voor de OCR om de tekst uit te lezen.
3. Wanneer het formaat van een document verschilt en variaties vertoont, wordt het bovendien moeilijk voor de OCR om de belangrijke velden te detecteren.

Ondanks deze moeilijkheden kan OCR-software sneller, nauwkeuriger en goedkoper tekst uit afbeeldingen halen dan wanneer dit handmatig gebeurt. 
Wat zijn verschillende manieren om beeld naar tekst te converteren?
Er zijn verschillende manieren om afbeeldingen naar tekst te converteren.

Natuurlijk kun je gratis online oplossingen vinden die een gratis OCR-tool bieden. Meestal werken ze prima voor kleinere volumes en zetten ze afbeeldingen nauwkeurig om in tekst. 

Maar vaak hebben deze online tools hun beperkingen, aangezien de schaalbaarheid beperkt is en de integratie in je bedrijfssysteem niet bestaat.

Een interessante manier om tekst uit afbeeldingen te extraheren is het gebruik van Google Docs. Je kunt een afbeelding uploaden naar Google Drive en deze vervolgens openen met Google Docs. De tekst wordt automatisch uit de afbeelding gehaald en onder de afbeelding weergegeven.

Zodra je grote hoeveelheden documenten moet verwerken, is een betaalde OCR-oplossing aan te raden. Zo ben je verzekerd van een goede service en, afhankelijk van de leverancier die je kiest, van oplossingen op maat.
Waarom kies je Klippa?
Klippa biedt niet alleen een oplossing die tekst uit afbeeldingen haalt, maar ook gegevens valideert, structureert, maskeert en categoriseert. 

Dit is mogelijk omdat de OCR-technologie verder is ontwikkeld en opgewaardeerd met Machine Learning en AI, wat resulteert in zogenaamde Intelligent Document Processing (IDP).

Deze revolutionaire technologie is nog betaalbaarder en schaalbaarder dan traditionele OCR.

Bovendien bieden wij oplossingen op maat die passen bij je gebruikssituatie. Met onze Customer Success Managers streven we naar de hoogst mogelijke kwaliteit.

Klippa is er om je bedrijf klaar te stomen voor succes!
Vragen?
Voel je vrij om al je vragen te stellen!
Kom in contact via email, telefoon of chat. 
+31 50 2111631