Hoe verwerk je bonnen en facturen als ZZP’er?

Hoe verwerk je bonnen en facturen als ZZP’er?

Het bestaan van een ZZP’er is vaak gericht op één doel, één specialisme. Toch krijgen álle ZZP’ers te maken met dezelfde werkzaamheid: administreren. Onze Belastingdienst probeert het ons zo gemakkelijk mogelijk te maken, maar slaagt daar nog maar gedeeltelijk in. Klippa helpt bij het gemakkelijk verzamelen en bewaren van je bonnen en facturen. In deze blog leggen we uit hoe dat werkt.

Ondernemer btw aangifte

Scan en Herken

De tijd van de schoenendoos vol bonnetjes is definitief voorbij. Tegenwoordig heeft iedereen een smartphone in zijn zak. Handig voor bellen, Whatsappen, betalen, maar ook voor het scannen van je bonnetjes! Het is raadzaam om een kassabon direct na ontvangst te digitaliseren. Dan weet je zeker dat de kwaliteit van de bon optimaal is en je vergeet het niet meer. Als je onregelmatig bonnen scant, is de kans groter dat er bonnen kwijtraken of beschadigd raken. Met Klippa Pro worden de gegevens op de kassabon automatisch herkend en hoef je dus niet ‘domweg’ alles over te typen. In deze blog leggen we in detail uit hoe die herkenning werkt.

Hulp van een administratiekantoor

Veel ZZP’ers kiezen er voor om de boekhouding uit te besteden aan een boekhouder. Dat scheelt vaak een boel uitzoekwerk en cijferwerk, maar de taak van administreren blijft voor de ZZP’er zelf. Na het scannen geeft Klippa tekstherkenning je de datum, het bedrag, de BTW-waarde en de leverancier van iedere bon of factuur. Na het afronden van een periode (maand of kwartaal) kunnen alle bonnen en facturen geëxporteerd worden naar een overzichtsbestand. De boekhouder kan daarmee veel efficiënter uitgaven verwerking de boekhouding.

Vergeet niet om hem korting te vragen vanwege de tijd die je hem bespaart met overtypen 😉

Zelf aangifte doen

De ondernemers met een eenvoudige administratie kiezen er vaak voor om zelf alle administratieve taken op zich te nemen. Absoluut goed te doen. Vooral met handige digitale oplossingen, zoals Klippa. Na het inscannen van alle bonnen en facturen kun je met behulp van de statistieken je kwartaallijkse aangifte doen.

BTW statistieken

Facturen verwerken

Niet alle uitgaven worden gedaan in fysieke winkels, dus niet van iedere uitgave is een kassabon. Steeds meer producten en diensten worden digitaal aangeschaft. De aankoopnota wordt dan per mail gestuurd.
Ook die facturen kunnen verwerkt worden met Klippa. In dit artikel leggen we uit hoe je dat eenvoudig doet in Klippa.

Wil je meer weten over bijhouden van je administratie in Klippa, of heb je een andere vraag? Je kunt altijd contact met ons opnemen via support@klippa.com.

Via deze link kun je Klippa Pro alvast 30 dagen gratis proberen!