Btw op vliegtickets

Btw op vliegtickets

Zit er btw op vliegticket? Is deze btw aftrekbaar? Maak geen fouten bij je aangifte omzetbelasting en laat ons je informeren over dit onderwerp.

BTW op vliegtickets

Zit er btw op vliegtickets?

Het antwoord op deze vraag is eigenlijk simpel, namelijk nee. Er zit geen btw op vliegtickets. Zelfs als je de tickets dus voor een zakelijk doeleinde gebruikt, dan is er alsnog geen btw terug te vorderen bij de Aangifte Omzetbelasting.

Als het antwoord zo simpel lijkt, waar komt de verwarring dan vandaan? In eerste instantie vanuit het feit dat we gewend zijn om over vrijwel alles btw te betalen. Voor andere vormen van vervoer doen we dat bijvoorbeeld ook. De Belastingdienst heeft echter uitzonderingen voor diverse situaties, waaronder vliegtickets. Vliegtickets vallen dus onder het 0% btw-tarief. Een ander punt wat voor verwarring kan zorgen is het feit dat op veel facturen van vliegtickets de luchthavenbelasting genoemd wordt. Dit is eigenlijk een vreemde naam, want het is een bedrag dat door luchthavens per passagier aan vliegtuigmaatschappijen wordt berekend voor het gebruik van de luchthaven. Vliegtuigmaatschappijen bereken dit vervolgens weer door naar de klanten. Dit is echter geen overheidsbelasting en heeft ook niks met btw te maken.

Is er iets aftrekbaar aan vliegtickets?

Op het gebied van btw is er helaas niks terug te vorderen bij vliegtickets. Het is natuurlijk wel gewoon mogelijk de kosten van de vliegticket (inclusief luchthavenbelasting) af te trekken van je winst. Zo betaal je aan het einde van het jaar in ieder geval wat minder belasting over je inkomsten. Voorwaarde is wel dat de vliegticket aangeschaft is met een zakelijk motief.

Works with AZEXO page builder