KYC-software voor naleving
Verbeter de compliance met Klippa’s KYC Software DocHorizon. Een veilige oplossing, beschikbaar via API & SDK (web en mobiel). Aangedreven door AI.
Wat is KYC-software?
Know Your Customer (KYC)-software is een van de AML KYC-oplossingen die on-premise op de server van het bedrijf of in de cloud door een KYC-leverancier wordt gehost. De software wordt gebruikt om identiteiten te verifiëren om de Anti Money Laundering (AML) na te leven. Met de software kunnen bedrijven zorgen voor naleving door risico-gebaseerde beoordelingen uit te voeren, gevoelige gegevens af te schermen, identiteiten te verifiëren, gegevens te extraheren en gegevens kruiselings te valideren.
Klippa DocHorizon modules voor KYC-software
Klippa DocHorizon modules kunnen worden gebruikt om taken binnen KYC processen te automatiseren. De meest gebruikte modules in KYC-software zijn OCR, mobiel scannen, identiteitsverificatie, NFC-gebaseerde verificatie en data-anonimisering. Elk van deze modules kan onafhankelijk of samen worden gebruikt om je KYC proces veiliger en efficiënter te maken.
Belangrijke componenten van KYC Software
Mogelijkheden voor integratie
Eén van de belangrijkste zaken is dat bedrijven KYC-software gemakkelijk kunnen integreren met een goed gedocumenteerde Application Programming Interface (API) of Software Development Kit (SDK). Klippa DocHorizon kan worden benaderd en geïntegreerd via een API-aanroep, waardoor bedrijven moeiteloos klanten kunnen verifiëren. Je kunt een sleutel aanvragen om je ontwikkelaars onze oplossingen te laten testen.
Data veiligheid & privacy
Bij het omgaan met gevoelige gegevens, vooral met Persoonlijk Identificeerbare Informatie (PII), moeten bedrijven ervoor zorgen dat de gegevensbeveiliging en privacy voldoen aan de AVG-normen. De KYC-software van Klippa is ontwikkeld met deze wettelijke normen in gedachten door geen gegevens op te slaan in de servers. Daarnaast kan de oplossing je helpen boetes te voorkomen met functies voor data-anonimisering.
Gegevensresidentie
Er zijn zorgen bij controles van Know Your Customer, zoals account takeovers, deep fake of document-fraude. Sommige KYC-aanbieders bieden functies in hun KYC-software om een aantal van deze problemen aan te pakken. Klippa DocHorizon, bijvoorbeeld, voegt beveiligingslagen toe met controle op liveness en detectie van document-fraude. Hierdoor kunnen bedrijven AML & KYC compliance veiligstellen met robuuste technologie. Daarnaast kan DocHorizon ook on-premise worden geïnstalleerd om de gegevens binnen je infrastructuur beveiligd te houden.
Eigenschappen van KYC-technologieën
Compliance beheer
KYC-technologieën worden gebruikt om een geautomatiseerd en gecentraliseerd platform te bieden voor het toezicht op KYC- en AML-compliance beleid en procedures. Samen met functionarissen kunnen KYC-technologieën vaak helpen met het volgen van voortgang en het voldoen aan regelgeving.
Risico-profilering
Software met KYC-technologieën kan je helpen klanten onmiddellijk te screenen voor een risicobeoordeling met wereldwijde controlelijsten en databases. Zodra aan de klanten een risicoscore is toegekend, is het gemakkelijker om ze in te delen om verder te gaan met het Customer Due Diligence-proces (CDD).
Controlespoor
Het handmatig doorlopen van het financiële controlespoor kost tijd. Daarom kunnen financiële organisaties de workflow vereenvoudigen met automatisering voor een snellere en nauwkeurigere identiteitsverificatie-procedure. Dit is hoe KYC-software kan helpen met OCR.
Veelgestelde vragen
Hoe werkt onze KYC-software?
Aangezien het KYC-proces uit meerdere stappen bestaat, bieden wij meerdere modules om de verschillende stappen te ondersteunen. Deze modules kunnen samen of afzonderlijk worden gebruikt, afhankelijk van je eisen.
Met onze OCR-module kun je eerst een bestand of document uploaden naar de software via web, app of e-mail. Vanaf dat punt classificeert de software het documenttype met Machine Learning. Gegevensvelden worden vervolgens herkend en geëxtraheerd in een machinaal leesbaar formaat (JSON, CSV, PDF, en nog veel meer). OCR en andere AI-technologie worden gebruikt om de geldigheid van de gegevens te garanderen en mogelijke pogingen tot fraude te signaleren.
Met onze Identity Verification-module kunnen je klanten hun ID-documenten scannen, hun data extractie laten uitvoeren, een selfie van zichzelf nemen en een liveness check invullen voor een veilige onboarding op afstand.
Vanuit het oogpunt van implementatie hoef je alleen onze API of Identity Verification SDK in je web of mobiele platform te implementeren. Dit kan binnen een dag gedaan worden.
Welke KYC-technologieën gebruikt Klippa?
✔︎ Biometrische verificatie
✔︎ Identiteitscontrole
✔︎ Identiteitscontrole op basis van NFC
✔︎ ID-document OCR
✔︎ Controle op betrouwbaarheid
Gebruikt Klippa AI om documenten te verifiëren?
Ja. AI wordt gecombineerd met andere technologie om de echtheid van documenten te verifiëren. Onze AI wordt voortdurend getraind om up-to-date te blijven en het hoogst mogelijke percentage fraude te vangen.
Naast AI gebruikt Klippa ook Image Forensics Technology, OCR en cross-check validaties om frauduleuze documenten op te sporen.
Op welke platformen werkt het?
Onze API kan worden geïmplementeerd in een web- of mobiele applicatie naar keuze. De belangrijkste communicatiebron is JSON, dus het is onafhankelijk van specifieke programmeertalen.
Onze mobiele SDK’s zijn gebouwd met behulp van native IOS (Swift) en native Android (Kotlin). Dit betekent dat ze kunnen worden geïmplementeerd in native apps, maar ze kunnen ook worden verpakt voor cross-platform talen zoals Xamarin, ReactNative, Nativescript, Flutter, PhoneGap, Cordova, Ionic en meer.
Heeft Klippa documentatie?
Ja, dat hebben we! Klippa is gebouwd door ontwikkelaars, voor ontwikkelaars. Daarom kennen we het belang van goede documentatie. Zowel onze API als SDK oplossingen hebben de juiste documentatie om ze eenvoudig te implementeren in mobiele en web applicaties.
Wat zijn de voordelen van DocHorizon?
✔︎ Eenvoudige digitalisering van papieren documenten
✔︎ Snellere doorlooptijd
✔︎ Minimale menselijke fouten
✔︎ Schaalbaarheid
✔︎ Lagere operationele kosten
Hoe zit het met privacy en veiligheid?
Privacy en veiligheid zijn erg belangrijk voor ons.
Klippa slaat standaard geen klantgegevens op. Gegevens worden altijd verwerkt onder een Data Processing Agreement (DPA) en alle dienstverlening van Klippa voldoet aan de GDPR.
Alle gegevensoverdracht gebeurt via beveiligde SSL-verbindingen. Servers zijn ISO gecertificeerd en staan standaard in Amsterdam, Nederland. Het verkrijgen van een aangepaste server op een locatie naar keuze is mogelijk op elke locatie wereldwijd.
Op regelmatige basis wordt onze beveiliging getest via penetratie-testen door derden om te allen tijde state-of-the-art beveiliging te garanderen.
Bedrijven die Klippa gebruiken besparen tijd, verlagen de kosten, zorgen voor naleving en voorkomen fraude. Ben jij klaar om te verbeteren?
Vragen?
Voel je vrij om al je vragen te stellen!
Kom in contact via email, telefoon of chat.
+31 50 2111631