Wat is de impact van Corona op digitalisering?

Klippa liet onderzoek doen naar in hoeverre men door blijft investeren tijdens de coronacrisis of daarmee juist gestopt is. Digitalisering is iets waar veel organisaties geen geld meer in stoppen, zo blijkt. Onbegrijpelijk, zeker omdat men wel verwacht dat digitalisering en efficiëntie belangrijk zijn voor ‘het nieuwe werken’. Hieronder de resultaten in een handig overzicht met infographics.  

Investeren in je organisatie

De coronacrisis heeft al maanden de wereld in in haar greep. Toen de uitbraak begon schoten overheden in paniek en sloten alle deuren en ramen. Hoewel het gevaar nog steeds niet geweken is, raken we steeds meer gewend aan het ‘nieuwe normaal’. Tijd dus om weer te investeren in de organisatie, want er is veel in te halen. In de visual hiernaast kun je per branche zien hoe men omgaat met investeringen tijdens corona.

Van uitstel komt afstel

Hoewel de meerderheid van de respondenten digitaal werken als toekomst ziet, wordt het verder digitaliseren van bedrijfsprocessen bij veel organisaties uitgesteld vanwege de crisis. Ontdek in de visual hiernaast welke branches in meer of juist mindere mate investeringen in digitalisering doorzetten. Hoe zit het met jouw organisatie, wordt daar ook op de rem getrapt als het gaat om digitalisering?  

Digitaal is het nieuwe normaal

De meerderheid van de werkende Nederlanders is het erover eens: digitaal werken zal nog meer dan voor de coronacrisis onderdeel worden van de nieuwe manier van werken. Hoe hoger geschoold, hoe groter het geloof hierin is. In de visual hiernaast kun je de verschillen ontdekken tussen opleidingsniveaus en in hoeverre men waarde hecht aan digitalisering.

Efficiëntie = key 

Financiële instellingen zijn veel meer dan onderwijs- en zorginstellingen bezig met efficiënter werken vanwege de coronacrisis. Vooral bij zorginstellingen is dit opvallend, omdat zij het het drukst hebben gehad na de uitbraak. Het is mogelijk dat veel organisaties geen tijd hadden om zich bezig te houden met efficiëntie en nu het iets rustiger wordt, dit in meerdere mate gaan doen.  

Over het onderzoek

Dit onderzoek is uitgevoerd door de onafhankelijke onderzoeker PanelWizard onder 1228 respondenten. Dit zijn Nederlanders van 18 jaar en ouder, werkend in loondienst bij een bedrijf met 100 medewerkers of meer, die weleens een declaratie indienen bij hun werkgever.

Veelgestelde vragen

Hoe wordt het onderzoek uitgevoerd?
Het onderzoek wordt online uitgevoerd, onder een panel van duizend relevante respondenten of meer. De kwaliteit van online veldwerk valt of staat met de betrouwbaarheid waarmee respondenten de vragenlijsten invullen. Voor ieder onderzoek wordt een controlevraag gesteld naar het geslacht en de leeftijd van de respondent, hiermee wordt gecontroleerd of de beoogde respondent overeenkomt met de daadwerkelijke respondent. Na ieder onderzoek worden per respondent controles uitgevoerd op de snelheid van invullen, lengte en inhoud van open antwoorden en “verdachte” antwoordpatronen. Zo worden inconsistente, onbetrouwbare, te snelle en niet-serieuze respondenten uit de netto respons gehaald.
Wie voert het onderzoek uit?
Onderzoeksbureau PanelWizard (onderdeel van Kien Onderzoek) voert onze onderzoeken uit. Zij besteden veel tijd en aandacht aan de kwaliteit van hun ISO-gecertificeerde panel (ISO 20252 en ISO 26362). PanelWizard Direct heeft de beschikking over verschillende soorten panels (consumenten, kinderen, B2B, etc.) en bestaat in totaal uit zo’n 33.000 leden.
Zijn jullie onderzoeken anoniem?
De gegevens van respondenten worden altijd vertrouwelijk en anoniem behandeld en zullen nooit worden verkocht of gebruikt voor andere doeleinden dan marktonderzoek.
Is jullie onderzoek onafhankelijk?
Jazeker. Wij laten ons onderzoek uitvoeren door een professioneel en extern onderzoeksbureau: PanelWizard. Dit bureau garandeert onpartijdigheid en een gemêleerd panel van respondenten dat een representatieve weerspiegeling geeft van onze maatschappij.
Vragen?
Wij helpen je graag met elke vraag. Neem contact op via mail, telefoon of chat!
050 2111631