Input en output voor OCR API

Input en output voor OCR API

Regelmatig krijgen wij vragen hoe onze scan en herken service kan worden geïntegreerd in bestaande software. Het kan soms een uitgebreide puzzel worden om te bepalen in welke stroom en welk formaat wordt gebruikt voor de Klippa OCR service. In deze blog nemen we je mee door een aantal stappen om tot een gericht eindresultaat te komen.

Huidige software architectuur

De Klippa scan & herken software is een integratie in je bestaande systeem. Wij krijgen dus altijd te maken met koppelingen. Daar zijn we inmiddels specialist in geworden. Onze scan en herken API kan gebruikt worden in combinatie met alle gangbare talen zoals PHP, Java en .NET. De OCR service wordt beschikbaar gesteld via een RESTful API. Iedere web-based client kan onze API aanroepen.  

OCR Inputformaat en inputstroom

Als eerste is het goed om na te denken waar je de tekstherkenningssoftware wilt plaatsen in je huidige flow. In sommige gevallen wordt er een foto aangeleverd via een app. Mocht je daar nog een oplossing voor zoeken, check dan onze OCR SDK pagina. In zo’n geval kun je de foto direct naar ons sturen vanuit mobiel. De ‘response’ van onze tekstherkenning API kun je gebruiken om terug te geven aan de gebruiker. In andere gevallen bestaat er reeds een documentenstroom, bijvoorbeeld orders die binnenkomen via mail of een verzameling documenten die staat op een (s)FTP locatie.

OCR API

Wat je huidige stroom ook is, wij kunnen integreren. Wij werken samen met klanten waarvoor wij ophalen van een server of uit een database. Ook kunnen wij een uniek e-mailadres aanmaken waar documenten naartoe gemaild kunnen worden. Om optimaal gebruik te maken van de kracht van onze scan en herken API, raden wij aan om direct gebruik te maken van onze webservice via REST. Binnen een paar seconden geven wij je het resultaat dat je zoekt.

OCR Outputformaat en outputstroom

Wat voor de inputstroom geldt, werkt hetzelfde voor de output. Onze REST API voor documentherkenning geeft in de regel een response met JSON. Iedere webservice kan deze output omzetten in velden in een externe database. Echter, in sommige gevallen is een ander formaat of een andere stroom gewenst.

We hebben ervaring met integraties van bestaanden systemen. Accepteert jouw pakket een Excel-bestand of .csv als input? Geen probleem, wij slaan alle herkende gegevens op als regels in een spreadsheet en sturen jou de output.

Omdat de originele afbeelding vaak nog heel relevant is in de verwerking, raden wij aan om gebruik te maken van gangbare formaten voor bestandsuitwisseling zoals XML of JSON.

REST API voor tekstherkenning

Onze OCR API is voorzien van uitgebreide documentatie, zodat hij eenvoudig te testen en vervolgens te implementeren is. Iedere RESTful API biedt vier opties: GET – PUT – POST – DELETE.

De kern van de scan en herken API van Klippa is de POST methode om een bestand te verwerken. De body van deze POST is het document dat je wilt verwerken in een bestandsformaat naar keuze. Daarbij kun je ons eventueel aanvullende data meesturen, bijvoorbeeld een lijst met bestaande leveranciers of ordernummers om te matchen. De response bevat een data-object met alle herkende gegevens.

Door middel van GET is algemene informatie op te vragen van onze API en het aantal credits dat er nog beschikbaar op jouw individuele key.

Passport parsing API

Zou je graag eens met ons in gesprek gaan over de mogelijkheden van onze scan en herken API? Wij denken graag mee over de meest ideale integratie. Plan hieronder een demo in met een productspecialist of bel ons simpelweg op: 050 2111 631.

Works with AZEXO page builder