Op weg naar digitaal boekhouden in 2023

Op weg naar digitaal boekhouden in 2023

Digitaal boekhouden is een must voor administratiekantoren, maar ook zeker voor elke ondernemer. Dankzij doorlopende ontwikkelingen op digitaal vlak kan de boekhouding namelijk steeds verder geautomatiseerd worden. Digitalisering maakt ondernemen en boekhouden een stuk efficiënter en effectiever. 

Bij het maken van de definitieve overstap naar een digitale boekhouding kunnen de meeste ondernemers echter wel wat hulp gebruiken. In dit blog lees je meer over de voordelen, over geschikte boekhoudprogramma’s en helpen wij jou op weg naar digitaal boekhouden. 


Vlotte documentverwerking dankzij digitaal boekhouden 

Als je efficiënter wilt boekhouden, kan je het beste met de digitalisatie trend meegaan. Papier zet een rem op een vlotte documentverwerking. 

Door de boekhouding te digitaliseren, komen jij en de klant van deze papierberg af. De administratie is dan beschikbaar in de cloud en alle bevoegde personen hebben altijd en overal toegang tot de digitale boekhouding. 

Nieuwe documenten zijn gelijk beschikbaar voor accountants. Dankzij digitaal boekhouden hoeven zij niet meer tot het einde van het kwartaal te wachten totdat er door de mappen kan worden gegaan. In dit geval heeft de accountant te maken met minder piekvolumes aan het einde van de periode, waardoor het werk beter gespreid wordt. 

digitaal boekhouden

Boekhouden wordt digitaal een stuk eenvoudiger

Digitalisatie van de boekhouding brengt een hoop voordelen met zich mee:

 • Minder foutgevoelig: digitaal boekhouden neemt een deel van de menselijke handelingen weg, waardoor het aantal handmatige fouten flink vermindert. 
 • Overzichtelijk: alle data is altijd digitaal beschikbaar in het boekhoudsysteem. Je hebt real-time inzicht in je financiële huishouding. 
 • Inzichtelijk: omdat de gegevens beschikbaar zijn in de cloud, zijn deze altijd en overal inzichtelijk. 
 • Ruimtebesparing: archiefkasten vol met documenten is officieel verleden tijd wanneer je overstapt naar digitaal boekhouden. 
 • Minder fraudegevoelig: met een papieren administratie is het mogelijk dat een factuur onopgemerkt dubbel ingediend wordt. Digitale boekhoudsystemen zijn echter in staat om foute en dubbele facturen op te sporen en een waarschuwing te geven.

Welke digitale boekhoudprogramma’s zijn geschikt?

Er zijn diverse leveranciers van digitale boekhoudprogramma’s beschikbaar. Om het overzichtelijk voor je te houden, lichten we hier een aantal van onze favoriete ERP- en boekhoudprogramma’s voor je uit (niet gesorteerd op basis van voorkeur):

 • Exact Online
 • AFAS
 • SAP
 • Multivers
 • Twinfield
 • Informer
 • Minox
 • Visma.net

Exact Online 

Exact is in Nederland marktleider op het gebied van digitaal boekhouden. Het bedrijf komt bovendien van oorsprong uit ons land, uit Delft om precies te zijn. Vanuit de cloud is de gehele administratie digitaal te vinden. Exact wordt voornamelijk aangeraden aan grotere ondernemingen.

digitaal boekhouden met exact online

AFAS

AFAS is een ERP-oplossing, wat betekent dat zowel de financiële-, salaris- en projectadministratie in één systeem beheerd kunnen worden. Dit is een belangrijk voordeel, want veel bedrijfsprocessen hangen met elkaar samen. Met AFAS is de digitale boekhouding altijd actueel. 

digitaal boekhouden met AFAS software

Multivers

Multivers noemt zichzelf ook wel het meest complete boekhoudpakket voor het mkb. Hier zijn wij het mee eens, want dit intuïtieve, gebruiksvriendelijke boekhoudpakket zorgt ervoor dat je met digitaal boekhouden snel uit de voeten kunt.

multivers koppelen aan de digitale boekhouding

Twinfield

Twinfield is misschien wel één van de bekendste boekhoudprogramma’s in Nederland. Het is een compleet boekhoudpakket met uitgebreide functies. Met Twinfield automatiseer je de de digitale boekhouding, krijg je inzicht en bespaar je tijd. Twinfield wordt veel aangeboden via accountantskantoren. 

digitaal met twinfield boekhouden

Informer

Net als een aantal voorgangers in deze lijst, is ook Informer een van oorsprong Nederlands softwarebedrijf, wat bekend staat om haar innovatiekracht. Met Informer wordt de boekhouding doen kinderspel. Informer wordt veel gebruikt door ZZP’ers en kleinere bedrijven. 

informer boekhouden


Minox

Met het ERP-pakket Minox wordt digitaal boekhouden erg eenvoudig. Dankzij de eenvoudige opzet van de software, boek en corrigeer je in een handomdraai. Als onderneming of accountantskantoor kun je zo ongehinderd doorgroeien. 

Boekhouden met Minox

Visma.net

Visma.net ERP is een compleet ERP-systeem in de cloud. De kracht van deze software zit in vergaande automatiseringsmogelijkheden, heldere rapportages en inzicht op maat. Dit ERP-systeem is geschikt voor midden- en grootbedrijf. 

Visma ERP software voor een slimme digitale boekhouding

Integreer Klippa in jouw boekhoudprogramma

Wanneer je het juiste ERP- of boekhoudprogramma hebt gekozen, kan het digitaal boekhouden beginnen. Koppel je oplossing en een wereld aan mogelijkheden gaat voor je open. Processen kunnen zo namelijk verder geoptimaliseerd en geautomatiseerd worden. Dit wordt ook wel pre-accounting genoemd. 

Pre-accounting doe je eenvoudig met Klippa. Wij beschikken over een factuurverwerking en digitaal declareren oplossing, welke eenvoudig in het boekhoudprogramma geïntegreerd kan worden. Hiermee bespaar je tot wel 70% aan verwerkingstijd

Bonnen en facturen worden ingeleverd via onze mobiele app, online of via de mail. Vervolgens kunnen managers deze met één muisklik goed- of afkeuren. Tot slot komen de bonnen en facturen automatisch in het door jou gekozen ERP- of boekhoudpakket terecht.

Middels een API-koppeling valt Klippa in alle hierboven genoemde ERP- en boekhoudpakketten te integreren. Deze koppeling zorgt tijdens het digitaal boekhouden voor tijdsbesparing, verbeterde werkprocessen en fraudepreventie. 

integreer Klippa in de digitale boekhouding

Neem contact op met onze productspecialisten

Wil je meer weten over hoe Klippa jou kan helpen met een digitale boekhouding? Neem dan contact op met een van onze productspecialisten. Stuur een mail naar [email protected], of plan een demo. In deze vrijblijvende online demo van 30 minuten krijg je een duidelijk beeld van Klippa en hoe wij jou kunnen helpen met digitaal boekhouden.  


Online demo plannen
Binnen 30 minuten vrijblijvend een duidelijk beeld van Klippa. 

Works with AZEXO page builder