OCR voor medische recepten & data verwerking

Verbeter de effectiviteit van je organisatie met Optical Character Recognition (OCR) en data extractie. Verwerk medische recepten veilig en snel met Klippa. Aangedreven door Machine Learning.

Vertrouwd door ruim 1000 mooie merken uit binnen- en buitenland

Start met een vrijblijvende online demonstratie of neem contact op.

Wat we kunnen doen met medische recepten

Onze Machine Learning technologie kan veel medische voorschrijf-gerelateerde bedrijfsprocessen automatiseren via onze API’s en SDK’s.
Medische recepten scannen en herkennen
Formaatconversie en verbetering van de scan-kwaliteit
Beeld naar tekst en JSON met OCR
Data extractie
Indeling van medische recepten en posten
(Kruis)validatie van gegevens
Workflow optimaisatie

Medische recepten & data extractie

Een afbeelding zegt meer dan duizend woorden. Hieronder zie je een voorbeeld van de drie stappen die onze OCR-engine doorloopt om automatisch gegevens van medische recepten vast te leggen.

Upload de medische recepten naar de OCR API

De eerste stap is het verstrekken van een foto of een PDF-bestand van een medisch voorschrift aan onze API. Dit gebeurt meestal vanuit een mobiele app of een webapplicatie. 

Het document kan bijgesneden of onbewerkt (met achtergrond) worden verzonden. Als de scan onbewerkt wordt verzonden, zal de Klippa API het document automatisch bijsnijden. De Klippa SDK voor het scannen van medische recepten kan ook worden gebruikt in mobiele apps.

Van afbeelding naar tekst met OCR

Zodra een foto of PDF wordt ontvangen, wordt deze door onze engine omgezet in een TXT-bestand. In deze stap wordt alle tekst uit het document gehaald, maar nog niet gestructureerd.

JSON-uitvoer van de API krijgen

De Klippa Parser neemt de uit de OCR van stap 2 verkregen TXT en zet die met behulp van Machine Learning om in gestructureerde JSON. De JSON wordt vervolgens teruggestuurd als output van de API. Van hieruit kan het medische recept gemakkelijk in je database worden verwerkt. Of je nou medische recepten verwerkt voor het bestellen van medicijnen, het aanvullen van voorraden of andere gebruikssituaties, Klippa is er om jou te helpen.
Verlaag kosten
Geef minder uit aan de verwerking van medische recepten door Klippa te gebruiken.
Verbeter snelheid
Verwerk medische recepten automatisch binnen enkele seconden. Perfect voor bestellingen en meer.
Vermijd
fouten
Vermijd fouten door handmatige invoeren met hoogwaardige data extractie op medisch voorschrift.
Voorkom fraude
Automatische herkenning van fouten, duplicaten en fraude.
Welke velden met medische recepten worden geëxtraheerd?
Hieronder staan de standaard geëxtraheerde gegevensvelden (vinkjes) en geautomatiseerde controles (slotjes). Deze kunnen per klant worden aangepast. Extra velden kunnen op verzoek worden geëxtraheerd.
Naam van de patiënt
Leeftijd van de patiënt
Datum
Adres, postcode, stad en staat
Naam van de dokter
Handtekening
Bedrijfsnaam
Item beschrijving, hoeveelheid, etc.
En nog veel meer
Classificatie services (custom)
Anonimisering en pseudonimisering services (custom)
Zoek duplicaten via Image Hashing
Frauduleuze documenten identificeren via Photoshop-detectie
Even telefonisch kennismaken?
We vertellen je in een persoonlijk gesprek graag meer over Klippa. Je kunt teruggebeld worden op een datum en tijd naar keuze. Als je de datum en tijd leeg laat, bellen we je binnen 30 minuten terug!
We zijn tijdens kantooruren telefonisch bereikbaar in het Nederlands, Engels, Spaans, Frans en Duits (CEST tijdzone). Ons nummer is +31 50 2111631.

Veelgestelde vragen

Wat kost OCR voor medische recepten?
De prijsstructuur voor Klippa medische recept registratie is afhankelijk van het aantal velden en het documentsvolume. Zowel pay-per-use als maandelijkse licenties zijn beschikbaar.

Neem contact op met onze productspecialisten voor een exacte prijsopgave.
Welk soort medische recepten worden ondersteund?
Er zijn veel verschillende soorten medische voorschriften in de wereld of zelfs in één land. In het algemeen ondersteunen wij al deze soorten en vormen. Mocht je je afvragen of wij een bepaalde vorm ondersteunen of heb je een andere vraag, neem dan gerust contact met ons op.

Wist je dat Klippa OCR naast medische recepten ook andere soorten medische documenten kan scannen, zoals zorgverzekeringskaartenNeem contact met ons op voor meer informatie.
Kan Klippa documenten omzetten tot CSV, XLSX, XML of JSON?
Ja, dat kunnen we. Klippa maakt foto’s van documenten, of hun PDF-equivalenten, en zet ze met behulp van OCR om in leesbare tekst. Daarna gebruiken we Machine Learning om de tekst om te zetten in gestructureerde gegevens. Meestal gebruiken we hiervoor JSON, maar afhankelijk van jouw voorkeuren kunnen we documenten ook omzetten naar CSV, XLSX of XML.
Welk soort klanten gebruiken Klippa?
De engine van Klippa haalt via OCR en Machine Learning zoveel mogelijk gegevens uit medische recepten. Wij ondersteunen veel verschillende soorten klanten, omdat onze engine zo veelzijdig is. 

Het wordt het meest gebruikt door klanten van verzekeringen, ziekenhuizen, klinieken en meer.
Welke talen worden ondersteund door Klippa?
Alle Europese talen worden ondersteund. Onze engine presteert het best op documenten in het Engels, Nederlands, Noors, Deens, Zweeds, Fins, Italiaans, Portugees, Spaans, Duits, Hebreeuws en Frans.

Andere talen kunnen op verzoek worden ondersteund, we moeten onze modellen daarvoor wel eerst met Machine Learning trainen.
Is Klippa OCR voor medische recepten AVG-conform?
Alle diensten die Klippa aanbiedt zijn volledig AVG-compliant. Standaard gebruiken we ISO-gecertificeerde servers binnen de Europese Unie voor de verwerking. Als je niet binnen de EU gevestigd bent, kunnen we ook servers opzetten in een regio naar keuze.

Daarnaast is er een overeenkomst voor dataverwerking. We bewaren geen gegevens van jou of je klanten na verwerking. 
Kan Klippa classificatie services bieden voor medische recepten?
Ja, dat kunnen we. Naast het scannen van medische recepten, OCR, blacklining, anonimiseren en pseudonimiseren, biedt Klippa ook classificatie op medische recepten en andere documenten. 

Classificaties zijn bijvoorbeeld het land van herkomst, taal, kwaliteit van het document, verzekeringstype, documenttype, medicijntype en nog veel meer.
Kan Klippa anonimisering en pseudonimisering voor medische recepten bieden?
Ja, dat kunnen we. Naast het scannen van doktersbonnen, OCR, classificatie en andere Machine Learning diensten, biedt Klippa opties voor blacklining, anonimisering en pseudonimisering op doktersbonnen en andere documenten.
Vragen?
Voel je vrij om al je vragen te stellen!
Kom in contact via email, telefoon of chat. 
+31 50 2111631