RPA voor facturen en bonnen met Scan en Herken

RPA voor facturen en bonnen met Scan en Herken

Klippa is voortdurend bezig met innovatie die helpt bij het oplossen van uitdagingen op het gebied van data-entry. Door klanten te voorzien van onze op maat gemaakte RPA/Scan en Herken-oplossing, helpen wij organisaties met hun digitale transformatie. En dat willen we ook voor jou doen.

Veel kleine en middelgrote bedrijven richten zich op Robotic Process Automation (RPA) voor de automatisering van administratieve handelingen. Omdat het handmatig invoeren van gegevens vervelend en vrij duur is, is RPA een goede oplossing met al snel een positieve return on investment (ROI). Het repetitieve karakter van handmatige dataverwerking maakt dat werknemers er flink tegenop kunnen zien. Gelukkig vervelen computers zich niet snel. RPA-software kan alle relevante data overnemen en naar een accounting-systeem sturen zoals NetSuite, IBM, Oracle, SAP, Microsoft Dynamics, Infor, Sage, Unit4, Afas, Exact, Salesforce, etc. 

Is RPA relevant voor factuurverwerking?

Jazeker. Elk proces dat vraagt om (herhalende) data-invoer kan gedigitaliseerd worden met RPA. Factuurverwerking met RPA wordt steeds populairder omdat het handmatig verwerken van facturen zeer tijdrovend is. En tijd is geld, dus waarom niet uitzoeken hoe je kunt besparen?

Klippa kan je helpen

Klippa is een softwarebedrijf dat gespecialiseerd is in het efficiënt verwerken van documenten met behulp van slimme technologie. Wij weten alles over het classificeren van documenten, het omzetten van afbeeldingen naar tekst met behulp van Scan en Herken (ook wel bekend als (Optical Character Recognition (OCR)) en het extraheren van relevante informatie voor specifieke gevallen. Klippa kan allerlei documenten verwerken, waaronder bonnetjes, facturen, contracten, paspoorten, ID’s, rijbewijzen, creditcards en bankafschriften. 

Waarom is OCR belangrijk voor de verwerking van facturen met RPA? 

RPA op zich is niet genoeg: om facturen en kwitanties met RPA goed te kunnen verwerken, moeten de robots begrijpen welke informatie op een factuur staat, wat de locatie is van die informatie en wat het betekent. Dat vraagt om een goede scan en herken-oplossing. Het is daarom goed dat je ons hebt gevonden! 

In veel gevallen zijn kassabonnen en facturen afbeeldingen, en afbeeldingen bevatten geen tekst. Daarom moeten ze eerst worden omgezet naar tekst, wat OCR wordt genoemd. Daarna heb je een tekstbestand met alle tekst uit het document, maar de informatie is niet gestructureerd, waardoor robots nog steeds niet begrijpen wat het betekent. Onze machine learning software converteert documenten (afbeeldingen en PDF’s) naar tekst en geeft betekenis aan die tekst. Elk document kan worden omgezet in gestructureerde informatie zoals CSV, XLSX, JSON, XML en meer. Dit stelt de robots in staat om te begrijpen welke informatie zij nodig hebben om hun taak uit te voeren. 

RPA factuurverwerking met Klippa Scan en Herken

Het werkt in elke taal

De talen waarin we al werken zijn Engels, Nederlands, Spaans, Duits en Frans. Andere talen kunnen op verzoek beschikbaar worden gesteld.

Laten we kennismaken

Als jij of je klanten grote hoeveelheden facturen, bonnetjes, contracten, paspoorten, ID’s, rijbewijzen of creditcard-afschriften hebben die handmatig worden verwerkt, dan is Klippa er om je te helpen! Met onze slimme oplossing voor documentverwerking (Scan en Herken) kunnen we handmatige arbeid tot 70% verminderen en de kosten drastisch verlagen. Laten we kennismaken en kijken of we je administratieve problemen kunnen oplossen!

Online demo plannen
Binnen 30 minuten vrijblijvend een duidelijk beeld van Klippa. 

Works with AZEXO page builder