Paspoort en ID scannen en automatische herkenning

Paspoort en ID scannen en automatische herkenning

Klippa is expert in het herkennen van tekst op documenten. Binnen de Klippa-app worden met name kassabonnen en facturen toegevoegd. Die herkennen we inmiddels als de besten. We zoeken voor onze gebruikers naar nuttige informatie zoals verkoper, totaalbedrag, btw-waarden, datum en betaalmethode. Dan hoeven ze die gegevens niet meer over te typen voor hun administratie of declaratie. Deze dienst hebben we nu breder ingezet, door ook een Klippa API te lanceren voor data extractie uit paspoorten en ID kaarten. Perfect voor KYC en AML toepassingen!

OCR op Paspoorten en ID kaarten

Onze software is inmiddels zo ver ontwikkeld, dat we, naast kassabonnen, ook allerlei andere soorten documenten kunnen herkennen. We zijn ons systeem gaan trainen op officiële documenten, zoals paspoorten en ID-kaarten. We zijn inmiddels zo ver dat we het als losse service aanbieden. Stuur ons een scan of foto van een paspoort of ID en wij geven je de relevante informatie terug, in het door jou gewenste formaat.

Het verifiëren van iemands identiteit wordt een steeds belangrijkere taak. We zien veel interesse vanuit de financiële sector. Daar worden bedrijven geacht om een achtergrondcheck te doen op hun gebruikers. Dit noemen we Know Your Customer (KYC). Zij hebben ook de verplichting om een persoon te checken in officiële databases om witassen en terrorismefinanciering tegen te gaan. Deze acties worden Anti Money Loundering (AML) check en Counter Terrorist Financing (CTF) genoemd.

OCR Passport KYC
OCR ID card KYC

Data-extractie documenten

Klippa is in staat data-extractie toe te passen op allerlei soorten documenten. In die geval gaat het om data extractie en validatie van ID’s, rijbewijzen en paspoorten wereldwijd. In het gewenste formaat geven wij je relevante data om te valideren:

 • Volledige naam
 • Nationaliteit
 • Geboortedatum
 • Geboorteplaats
 • Geslacht
 • Afgiftedatum
 • Geldigheidsdatum
 • Lengte
 • Documentnummer
 • Uitsnede van de pasfoto
 • Burgerservicenummer

Met deze gegevens kan data validatie gedaan worden op de door de gebruiker ingevulde gegevens. Het automatisch valideren van identiteitsbewijzen was nog nooit zo eenvoudig als met de Klippa ID en paspoort scanner.

Met Klippa wordt het automatisch verwerken van paspoorten, rijbewijzen en ID-kaarten kinderlijk eenvoudig. Automatiseer KYC & AML processen in jouw organisatie ook met de compliant oplossingen van Klippa.

Data Privacy

Bij Klippa hechten we veel waarde aan privacy en het veilig bewaren van gegevens. Gegevens die door ons worden verwerkt vallen onze onder onze privacy policy en verwerkersovereenkomst. Data wordt versleuteld verstuurd en opgeslagen. We maken gebruik van servers die voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen (ISO-gecertificeerd) en gevestigd zijn binnen de EU (Nederland). Op aanvraag is er meer informatie beschikbaar over onze beveiligingsmaatregelen.

Wanneer je meer informatie wilt over onze data-extractie en OCR op paspoorten, bekijk dan onze maatwerk API-pagina, of neem dan vrijblijvend contact met ons op via +31502111631 of door te mailen naar [email protected].

Works with AZEXO page builder