Welkom bij de Klippa Declaratiemanager

Vanaf nu start ook jullie bedrijf met digitaal declareren. Goed bezig! Dit document zal je helpen met het gebruik van Klippa. Stap voor stap worden de mogelijkheden beschreven. Mocht je ergens niet uit komen, aarzel dan niet op hulp te zoeken bij ons. We geven je ondersteuning via support@klippa.com.

Klippa is te downloaden via de Apple Appstore voor iPhones en iPads en via de Google Playstore voor Android smartphones en tablets.

Mocht je liever op je computer werken, dan kun je Klippa ook gebruiken in je browser via https://app.klippa.com/

Als het goed is heb je een activatiemail gekregen van je werkgever. In die e-mail staat een link waar je je account kunt activeren en zelf een wachtwoord kunt kiezen.

Je komt dan terecht in je dashboard, de pek waar al je bonnetje verzameld worden. Vanuit het menu kun je naar andere pagina’s wisselen, bijvoorbeeld statistieken of mappen.

Houdt inzicht in de status van je declaratie en bekijk de geschiedenis ervan.

Alle declaraties komen op één centrale plek binnen ende status is voor zowel jou als je werkgever inzichtelijk

Declaraties indienen

Je kunt een bon toevoegen door middel van de plus-knop rechts onderin (Android) of de het plus-icoon rechts bovenin (iOS). Daar kun je kiezen uit een vijftal opties om een bon toe te voegen:
1. Ritdeclaratie op basis van kilometers
2. Een document op je lokale opslagapparaat
3. Een eerder gemaakte foto uit de galerij
4. Een foto maken met behulp van de camera
5. Zelf tekst invoeren, zonder een bon toe te voegen

Vervolgens kom je in een scherm waar alle gegevens van de bon en de declaratie worden getoond.

Zakelijke gebruikers van Klippa profiteren van automatische tekstherkenning van de aankoopbewijzen. Wij zorgen ervoor dat de belangrijkste velden van de bon herkend worden. Dat scheelt jou een hoop werk. Afhankelijk van de wensen van je werkgever dien je zelf nog een omschrijving en/of declaratiecategorie te kiezen.

Details van een bon, met het delen-icoon geselecteerd.

Startscherm van de gebruiker, met het toevoegen-icoon geselecteerd.

Door middel van het delen-icoon kan de gebruiker de bon indienen ter declaratie (afbeelding links). Vervolgens wordt de status van de declaratie weergegeven in het overzicht (afbeelding rechts). Wanneer de Declaratiemanager de status van de declaratie verandert krijg je daar een melding van in je inbox.

Veel plezier bij het gebruik van Klippa Declaratiemanager!
- Team Klippa