Een scan SDK voor het scannen van bonnen en facturen

Een scan SDK voor het scannen van bonnen en facturen

Bij Klippa zijn we al jaren bezig met het ontwikkelen van apps om het scannen van bonnen, facturen en andere documenten zo efficiënt mogelijk te maken. Dit doen we natuurlijk voor onze eigen oplossingen voor ZZP administratie, declaratieverwerking en factuurverwerking, maar ook voor oplossingen van onze klanten. Zo zijn er onder andere applicaties ontwikkeld voor BTW-terugvordering en het scannen van ID-kaarten. Steeds vaker komen er verzoeken binnen van andere partijen of ze ook losse elementen uit onze applicaties kunnen gebruiken. Bij Klippa zijn we trots op wat we bouwen en dat delen we graag. Zo hebben we vorig jaar onze scan en herken API voor derden beschikbaar gemaakt; handig voor herkenning van facturen, identiteitsbewijzen én contracten. Naast onze scan en herken API maken we nu een volgende stap. Onze scanoplossing is namelijk beschikbaar gemaakt als SDK voor iOS en Android! De SDK kan vanaf nu geïmplementeerd worden in jouw eigen applicatie en in deze blogpost geven we antwoord op een aantal vragen.

Hoe ziet die scan SDK eruit?

Logische vraag natuurlijk! In plaats van dat te beschrijven met tekst, laten we je dat graag zien in aantal animaties. De positionering en kleuren van elementen zijn uiteraard naar wens te configureren om deze volledig aan te sluiten bij de vormgeving van jouw eigen applicatie.

Voor welke platformen is de camera SDK beschikbaar?

Bij Klippa draaien we op dit moment zelf op Nativescript. Nativescript is een cross platform taal. Binnen deze taal hebben we wrappers gemaakt naar native code. Onze SDK’s zijn namelijk native IOS en Android SDK’s. De IOS SDK is gemaakt in Objective-C en de Android versie in Java.

Welke functionaliteiten zitten er in?

Uiteraard kunnen onze SDK’s foto’s maken van bonnen, maar het maken van enkel de foto is natuurlijk niet de magie. Daarom zijn onze SDK’s voorzien meerdere handige functionaliteiten die het scannen makkelijker, sneller en kwalitatief beter maken. Op dit moment bieden we de SDK in twee verschillende vormen aan, de basisversie heeft de volgende functionaliteiten:

  • Automatische en handmatige functie voor maken van de foto.
  • Edge detectie om documenten automatisch te kunnen bijsnijden (croppen).
  • Handmatige optie om documenten te kunnen bijsnijden.
  • Perspectiefcorrectie om documenten te corrigeren voor fotos gemaakt vanaf een hoek.
  • De keuze om documenten in kleur of in zwart-wit (binary / grayscale) op te slaan.
  • Mogelijkheid om de rotatie van een document aan te passen.
  • Flash control, waarmee de flitser van de telefoon aan en uit te zetten is.
  • Multi foto optie om direct meerdere foto’s te maken die stuk voor stuk bewerkt kunnen worden.

Tot zo ver de basisfunctionaliteiten, hoewel basis eigenlijk niet het goede woord is voor al deze functionaliteiten. Wil je nog een stapje verder dan basis? Dan hebben we ook nog de Advanced SDK, ook wel OCR SDK genoemd. Deze SDK bevat alle functionaliteiten uit de basisversie, maar voegt daar een geavanceerde OCR-engine aan toe. Je krijgt van onze SDK dan niet alleen een foto van de bon, maar middels tekstherkenning ook de tekst uit het document. Ook daar houden we echter niet op, want we geven gestructureerde tekst terug. Zo markeren we bijvoorbeeld de aankoopdatum, de btw-waardes en het totaalbedrag van de bon. Snelheid is natuurlijk alles op dit vlak, daarom beloven wij je dat de output binnen 2.5 seconde  binnen is. Dat is bijna sneller dan de user een foto kan maken!

genoemd. Deze SDK bevat alle functionaliteiten uit de basisversie, maar voegt daar een geavanceerde OCR-engine aan toe. Je krijgt van onze SDK dan niet alleen een foto van de bon, maar middels tekstherkenning ook de tekst uit het document. Ook daar houden we echter niet op, want we geven gestructureerde tekst terug. Zo markeren we bijvoorbeeld de aankoopdatum, de btw-waardes en het totaalbedrag van de bon. Snelheid is natuurlijk alles op dit vlak, daarom beloven wij je dat de output binnen 2.5 seconde  binnen is. Dat is bijna sneller dan de user een foto kan maken!

Wat zijn de kosten?

Bij Klippa geloven we in simpele prijsmodellen. Daarom hanteren we vaste jaarlicenties op onze SDK’s. De Basis camera SDK is beschikbaar voor 2500 euro per platform per jaar. De Advanced versie kost 5000 euro per platform per jaar. Uiteraard bieden wij support bij implementatie, maar de integratie gebeurd door je eigen development team (intern of extern).

Wat is de next step?

Bij Klippa werken we graag onder het mom van u roept wij draaien. Als klanten vragen om het beschikbaar maken van componenten, dan gaan wij kijken of we dit mogelijk kunnen maken. Samen kom je immers verder dan alleen. Op dit moment hebben we een OCR API live voor bonnen, facturen en ID-documenten. De scan SDK die we nu aanbieden is met name geschikt voor de eerste twee. Wellicht dat een SDK voor het scannen van paspoorten en ID-kaarten de volgende stap is.

Bij Klippa worden we altijd enthousiast van vraagstukken rondom digitalisering. Heb jij een uitdaging voor ons? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag een stapje verder in de digitale wereld. Een white-label scan app is in ieder geval binnen handbereik!