Digitaal declareren: 3 argumenten om je baas te overtuigen

Digitaal declareren: 3 argumenten om je baas te overtuigen

BTW op verzekeringen

De handmatige verwerking van onkostendeclaraties is bij veel bedrijven een ongewenst klusje. Het neemt veel tijd in beslag en daarmee liggen de kosten per declaratie relatief hoog. Daarnaast is het een proces dat door werknemers en werkgevers als vervelend en complex wordt ervaren. In deze blog staan we stil bij de drie grootste voordelen van digitaal declareren.

1. Het gemak van een digitale declaratie

Bijna elke medewerker is anno 2018 in het bezit van een smartphone en heeft hiermee wel eens een foto gemaakt. Met de Klippa app dienen medewerkers enkel een foto te maken van de bon, waarna ons systeem automatisch de belangrijkste gegevens uitleest. Voorbeelden hiervan zijn de winkelier, de BTW-waarden en het totaalbedrag. Naast de Klippa app kunnen declaraties ook worden ingediend via de webomgeving of e-mail. Eenvoudig én het levert een directe tijdsbesparing op! Hierdoor blijft er meer tijd en aandacht over voor andere belangrijke werkzaamheden.

2. Betrouwbaar en fraudebestendig

Declaratiefraude komt vaker voor bij een papieren en handmatig proces. In Klippa komen declaraties direct en digitaal in een zakelijke omgeving terecht. Hier kunnen bevoegde medewerkers de ingediende declaraties goedkeuren of afkeuren. Bovendien bestaat de mogelijkheid om regels en richtlijnen toe te passen voor een eenduidig declaratiebeleid. Een voorbeeld hiervan is dat dubbele declaraties automatisch worden afgekeurd of dat medewerkers geen zakelijke vergoeding kunnen doen op het thuisadres.

3. Efficiënte verwerking door een koppeling met het boekhoudpakket

Het handmatig verwerken van declaraties in de financiële administratie is vaak tijdrovend en wordt door velen beschouwd als een vervelende klus. In Klippa worden daarom goedgekeurde declaraties direct doorgeschoten naar het boekhoudpakket. Grootboekrekeningen en kostenplaatsen zijn gekoppeld en zorgen dat de administratie altijd op een efficiënte wijze wordt bijgewerkt.

Mocht je meer over Klippa willen weten, neem dan gerust contact met ons op via support@klippa.com. Vrijblijvend een online demo inplannen mag natuurlijk ook!