BTW-aangifte: 3 tips om tijd te besparen

BTW-aangifte: 3 tips om tijd te besparen

snel administreren

Voor veel ondernemers is tijdgebrek een herkenbaar probleem. Als eigen baas heb je het altijd druk – er is immers altijd wat te doen. Vanaf het moment dat je begon met ondernemen kreeg je er ook nog even de volledige administratie van je onderneming bij. De uren die je aan administratie besteedt zijn echter voor eigen rekening en daarom wil je die tijd zo kort mogelijk houden. In deze blogpost geven we je drie simpele tips die je daarbij kunnen helpen.

Tip 1: Elektronische BTW-aangifte

Dit is misschien een open deur, maar een groot aantal ZZP’ers doet hun belastingaangifte via de site van de Belastingdienst. Een boekhoudprogramma helpt echter met het bijhouden van je administratie en geeft je overzicht. Daarnaast wordt het bedrag dat je moet afdragen (of terugkrijgt) automatisch berekend. Ook kun je vanuit een boekhoudprogramma direct aangifte doen waardoor je de site van de Belastingdienst kunt vermijden.

Tip 2: Laat een boekhouder meekijken

Je administratie bijhouden en controleren is voor veel ondernemers een tijdrovende en vervelende klus. Niet elke ondernemer heeft namelijk de kennis in huis om dit op een snelle en correcte manier te doen. Kost het je (te) veel tijd of ben je onzeker over je BTW-aangifte? In dat geval kun je altijd een boekhouder laten meekijken voor een laatste check.

Tip 3: Scan en herken app voor je bonnen en facturen

Als ZZP’er ben je verplicht om bonnen en facturen te bewaren. Een schoenendoos vol met bonnetjes en facturen die je moet overtypen komt je waarschijnlijk bekend voor. Maar slimme ondernemers besparen veel tijd en papieren chaos door deze te bewaren in digitaliserings apps. Zo maken ruim 5000 ZZP’ers gebruik van Klippa Pro. In Klippa Pro kun je al jouw bonnetjes en facturen bewaren. En nog beter: de app herkent alle relevante gegevens die je nodig hebt voor je BTW-aangifte. Je raakt dus nooit meer een bonnetje of factuur kwijt en bespaart ook nog eens een hoop tijd omdat je ze nooit meer handmatig hoeft over te typen. Je kunt namelijk al jouw herkende bonnetjes en facturen eenvoudig exporteren en importeren in het boekhoudprogramma dat je gebruikt.

Wil je meer weten over Klippa Pro, neem dan vooral contact met ons op via support@klippa.com. Via deze link kun je Klippa Pro alvast 30 dagen gratis proberen. Na het proefabonnement zijn de kosten €3,99 per maand.